Het Jachtseizoen: Jaimie Vaes en Estelle Cruijff gaan er vandoor

Na me een hele week voorbereid te hebben op weer een belachelijke avond met hersenspinsels en ballonnen, ben ik op verzoek van de redactie toch maar overstag gegaan en stem ik af op SBS6 om Het Jachtseizoen met Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens van StukTV te volgen tijdens hun zoveelste achtervolgingsperikelen. 

Het Jachtseizoen met Estelle Cruijff en Jaimie Vaes

Alsof de duvel ermee speelt word ik vanaf minuut één alsnog geconfronteerd met twee paar gekleurde ballonnen. Ik betrap mezelf erop dat ik even moet checken of ik toch niet per ongeluk naar Blow Up zit te kijken, maar al snel blijken het gewoon de opgeblazen lippen van de twee voortvluchtigen zijn. En dat is niet het enige waar Het Jachtseizoen deelnemers Jaimie Vaes en Estelle Cruijff pontificaal mee in beeld komen. 

Vol trots showt Estelle ons haar airbags en het pronte achterwerk van haar vriendin Jaimie. De toon voor deze aflevering is hiermee gezet. De diva’s zijn vast van plan hun billen en borsten in de strijd gaan gooien om uit de handen van de mannen van StukTV te blijven. Of dit de juiste tactiek is moet nog blijken, maar ze weten in ieder geval wel wat liften is.

Het concept van het SBS6 programma

Het concept van Het Jachtseizoen op SBS6 is mij inmiddels duidelijk. Probeer vier uur uit de klauwen van je achtervolgers te blijven. Er gelden uiteraard nog wel een paar regels. De voortvluchtigen krijgen twintig minuten voorsprong en een GPS-tracker zal om de tien minuten hun locatie aan de jagers doorgeven. Van tevoren mogen Het Jachtseizoen deelnemers Jamie Vaes en Estelle Cruijff twee voertuigen regelen en de vriendinnen mogen niet langer dan twintig minuten achter elkaar in één voertuig zitten. 

De dames mogen nergens naar binnen, mits het een openbaar gebouw is. Een lastige opgave zou je denken maar nee hoor, modepopjes  Jamie Vaes en Estelle Cruijff hebben alle vertrouwen in hun kans van slagen in Het Jachtseizoen ‘daar ze beiden gewend zijn om op de hielen gezeten te worden door een stel belagers’, zo laten zij ons weten. Ik pak de popcorn er vast bij mensen.

De vluchtvoertuigen

Als eerste voertuig hebben de meiden een amfibievoertuig geregeld. Hiermee gaan ze vol goede moed op weg om er na twintig minuten mee te water te gaan. Ojee, ik voel nu al nattigheid. Met het slakkengangetje waarop dit gaat, kan deze aflevering nooit lang gaan duren. Ik prop nog snel wat popcorn naar binnen.

En inderdaad ook op het water lijken Estelle Cruijff en Jamie Vaes er de vaart maar niet in te krijgen en lijkt Het Jachtseizoen op een fiasco uit te lopen voor de twee. De mannen van StukTV bevinden zich inmiddels al op slechts zes minuten van het zinkende schip. Eenmaal aan wal lukt het de dames redelijk snel een lift te regelen, al moeten ze zich wel tussen de bouwmaterialen manoeuvreren. Als de mannen van StukTV nietsvermoedend de vluchtauto passeren in Het Jachtseizoen zien ze de twee dan ook niet liggen. Wel blijven opletten sukkels.

Weinig subtiliteit in het gebruik van sponsoren

Wellicht zijn de achtervolgers er niet helemaal met hun gedachten bij, want het valt me op dat de sponsoren meer dan een dikke vinger in de pap hebben tijdens de afleveringen van Het Jachtseizoen. De mannen zijn zeker weten gesommeerd om tijdens hun jacht heel opzichtig een paar flesjes Sourcy Vitamin Water leeg te zuipen, ook krijgen ze zomaar opeens ‘heel erge trek in een Knoppers Nut Bar’. Missie mislukt wat mij betreft, want ik hou het gewoon bij de popcorn. Maar ach, jullie centen zijn weer binnen. 

Nu de ogen weer op de weg, gas erop en achter die twee krengen aan. Meestal ben ik bij Het Jachtseizoen van SBS6 voor team voortvluchtigen, maar iets maakt dat ik hoop dat Jamie Vaes en Estelle Cruijff zo snel mogelijk in hun oranje kraag worden gevat. 

De mannen van StukTV zijn net te laat

Een paar keer zijn Chiel, Thomas en Stefan in deze aflevering van Het Jachtseizoen heel dichtbij, maar steeds weer weten Jaimie Vaes en Estelle Cruijff door het oog van de naald te kruipen. Al zou je denken dat dat met die airbags van Estelle nooit past. Zelfs te paard en op een fiets lukt het hen om de mannen helemaal het heen en weer te laten krijgen. 

De diva’s worden wat mij betreft een beetje té overmoedig met hun ‘Dit verwachten ze nooit’ geroeptoeter. Kijken jullie even mee, dames. De mannen van StukTV hadden jullie keer op keer door in Het Jachtseizoen, maar waren gewoon telkens nét iets te laat. Tot grote frustratie van ondergetekende

Estelle Cruijff en Jaimie Vaes winnen Het Jachtseizoen

Maar ere wie ere toekomt. Estelle Cruijff en Jaimie Vaes weten in Het Jachtseizoen van StukTV maar liefst vier uur lang iedereen om hun perfect gemanicuurde vingers te winden tot aan de ‘Ik doe wat jij wil’ neef van Clarence Seedorf aan toe. En zo trekken zij de winst glansrijk naar zich toe. 

Het laatste beetje popcorn heb ik dan ook bewaard voor het inlossen van de weddenschap die vooraf aangegaan is tussen de voortvluchtigen en de achtervolgers. De verliezers moeten zich een ‘sumoworstelaarspak’ hijsen om in de boksring een flinke trap te krijgen van een wereldkampioen kickboksen. Bij het zien van deze beelden is het misschien maar goed dat Jaimie Vaes en Estelle Cruijff er als winnaar van Het Jachtseizoen op SBS6 vandoor gingen. Stel je eens voor dat heel Nederland getuige is van het pak ransel dat je krijgt. Dat moet je toch niet willen? Not again

Klik hier om naar alle artikelen over Het Jachtseizoen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Het Jachtseizoen van StukTV kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Het Jachtseizoen op zaterdag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: (c) Talpa

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 3 Het jachtseizoen 2023