Het Hoge Noorden: Sil heeft kritiek op de geur van Dionne Stax

Het Hoge Noorden – maandag 20:30 NPO 1

Tijdens deze aflevering van Het Hoge Noorden raak ik even een beetje in de war, want in de vorige aflevering op NPO 1 zagen we deelnemers Rob en Threes in hun Polar Light Centrum. Ik wijdde bijna mijn hele artikel aan dit lieve maar bijzondere stel. Nu zie ik echter ineens Dionne Stax aankomen bij het echtpaar en wanneer blijkt dat zij daar voor de eerste keer op bezoek is, vliegt de schrik mij naar de keel. 

Heb ik dan onlangs de verkeerde aflevering gekeken en ben ik in mijn artikel op de zaken vooruit gelopen? Ik haal opgelucht adem als ik besef dat Dionne in de vorige aflevering van Het Hoge Noorden helemaal niet in beeld is geweest, en dat wij als kijkers wél al eerder op bezoek zijn geweest bij Rob en Threes. Wat mij betreft is het behoorlijk verwarrend knip en plakwerk van de montage bobo’s, maar wie ben ik. 

Jagen met Sil

Dionne gaat deze week in Het Hoge Noorden jagen met Sil, de zoon van schapenboer Rob en zijn vrouw Astrid. Even waan ik mij als figurant in het satirische programma Draadstaal. Op het moment dat Sil en Dionne op het punt van vertrekken staan zie je het hoofd van de jongen betrekken. Als Dionne hem vraagt wat er aan de hand is, begint hij stoïcijns en nogal ‘draadstalerig’ op te sommen wat er allemaal mankeert. ‘Je bent niet in het groen gekleed en je ruikt naar parfum’, zegt hij zonder ook maar enige vorm van intonatie. ‘Je moet een beetje stinken’, vervolgt Sil zijn relaas tegen Stax. 

De gezichtsuitdrukking van Dionne is onbetaalbaar als ze zich realiseert dat het de bedoeling is dat ze stinkt. Had Sil dat nu maar een paar dagen eerder gezegd, dan had ze niet zo uitgebreid haar oksels en geschrobd en de sproeier door haar flamoes gehaald. Ik kan mij best het een en ander voorstellen bij Dionne als we het hebben over feitjes die we haar zouden kunnen toebedelen, maar stinken staat niet op dat lijstje. Ze kan het dan ook niet laten tegen Sil te zeggen dat ze hem niet heel erg enthousiast vindt en de sfeer is op z’n zachts gezegd een beetje akward

Dionne is er klaar mee

Eenmaal onderweg sommeert Sil ook nog even dat de presentatrice van Het Hoge Noorden niet op takjes mag stappen. ‘Niet op takjes stappen in een bos?’, vraagt Dionne verbaasd. Ze trekt een wenkbrauw op. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat ze er al helemaal klaar mee is, voor ze überhaupt goed en wel begonnen zijn. Als Dionne vervolgens ook nog toegesnauwd krijgt dat ze niet zo op steentjes moet stappen, is de sfeer helemaal om zeep. Verveeld zit Stax op een boomstam te wachten tot Sil een hert ziet. Er is echter geen hert te bespeuren en dus besluiten ze een einde te maken aan de jacht. De opluchting van Dionne Stax is voelbaar zo vanuit het hoge noorden dwars door mijn tv scherm heen.

In de aflevering van volgende week mag Dionne mee om de schapen van Het Hoge Noorden deelnemers Rob en Astrid uit de bergen te halen. Geen idee wat hier de geldende regels zijn, maar als ik haar was zou ik het zekere voor het onzekere nemen. Groene outfit, geen parfum en minimaal drie dagen op voorhand geen contact met water en zeep. Oh en vergeet je bordeelsluipers niet! Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Het Hoge Noorden te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, welke zender en hoe laat je de afleveringen van Het Hoge Noorden op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van het Omroep Max programma Het Hoge Noorden met Dionne Stax elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van familie Ellerbrak, Rob & Threes, Anne & Martijn en de andere deelnemers terug te kijken.

Beeld bron: Still TV NPO / Omroep Max / Het Hoge Noorden / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 Het Hoge Noorden 2023