GTST: Stefano Sanders versie 2.0 lijkt bijna menselijk

Goede Tijden, Slechte Tijden – maandag t/m donderdag 20:00 RTL4

Het gebeurt niet vaak lieve lezers, maar eens in de zoveel tijd voel ik me genoodzaakt mijn mening over een persoon drastisch bij te stellen. Vooral als er diep van binnen toch nog enige menselijkheid in iemand blijkt te schuilen. Deze week tijdens het kijken van Goede Tijden, Slechte Tijden werd ik ongewild overvallen door zo’n moment. Mijn hoofdschudden en gemopper bij de capriolen van het GTST personage Stefano hadden vorige week al een beetje plaatsgemaakt voor een gevoel medelijden, toen bleek dat het kind dat voor hem zo welkom was het levenslicht nooit zou gaan zien als het aan Merel zou liggen. Maar wat hij in de laatste afleveringen deed, raakte mij meer dan ik ooit had verwacht. 

De zwaar teleurgestelde Stefano zette afgelopen week in GTST zijn eigen gevoel opzij voor dat van de zwangere Merel. In plaats van haar proberen van een abortus af te houden, was hij er gewoon voor haar na de ingreep. Niet alleen ik, maar ook Merel ontdooide bij zoveel liefde en het besef dat haar ex fling echt het beste met haar voorheeft. Dankbaar maakt ze dan ook gebruik van zijn aanbod om een nachtje te logeren in de Rozenboom. Tot mijn grote verbazing werd Stefano zelfs weer bij Merel in bed uitgenodigd om samen een film te gaan kijken. Alles goed en wel meid, maar houd je benen de komende tijd even bij elkaar alsjeblieft. Al is het maar tot de zomerstop. 

De Stefano 2.0 van GTST

Ludo en Janine mochten deze week ook kennismaken met de hernieuwde Stefano . Vol nieuwe inzichten begaf hij zich naar Ludo om zijn excuses aan te bieden voor zijn gedrag en alles dat hij hen heeft aangedaan. Blijkbaar zijn ze in GTST niet zo goed in het bijstellen van een mening als ik, want Ludo vindt de excuses van Stefano maar een beetje magertjes. Magertjes? Je gebroken broer geeft eindelijk toe dat de fout volledig bij hem ligt en zegt spijt te hebben van alles. Ik weet niet wat die vent in godsnaam nodig heeft om Stefano weer in zijn armen te sluiten. Wat verwacht hij nog meer? Herstelbetalingen? We zullen zien hoe zich dit verder gaat ontwikkelen, maar de eerste stap is in ieder geval gezet.

Wat zijn Goede Tijden, Slechte Tijden dochter betreft moet er nog heel wat gebeuren willen Ludo en Nina weer door één deur kunnen. Al vind ik het wel een hele vooruitgang dat  ‘de prinses’ het in ieder geval weer oogluikend toestaat dat opa en oma Sanders hun kleinkinderen af en toe kunnen zien. Sterker nog, opa Ludo mocht deze week zelfs even invallen als voetbalcoach van het voetbalteam van Max. Om de overwinning te vieren trakteerde de ouwe knorrepot alle voetballertjes op een broodje kroket. Correctie: bijna alle voetballertjes, want Max werd vakkundig door Nina van het veld geplukt om zonder beloning huiswaarts te keren. ‘Geef dat kind zijn verdiende broodje kroket’, brom ik terwijl ik wederom overvallen wordt door een gevoel van medelijden.

mensrelatie_300x250_v2

Linda en Luuk

Gelukkig eindigde niet alles aan de voetbalwedstrijd in kommer en kwel. GTST dokter Luuk en de ‘wel relatie, geen relatie’ Linda blijken toch niet zonder elkaar te kunnen. In mijn ooghoek zie ik ze samen van het overwinningsfeestje wegsluipen om elkaar op het strand weer in de armen te vallen. Ik zeg wel ‘gelukkig’ maar eigenlijk ben ik hier allerminst blij mee. Als die twee weer samen komen weet ik zeker dat we voorlopig nog niet verlost zijn van zanikende Linda. Mijn enige hoop is nog gevestigd op een zomercliffhanger van GTST waarbij doktersassistente Linda zonder parachute uit een vliegtuig springt, of door deze of gene van een klif wordt geduwd. Wat zou dat een opluchting zijn.

Van wie we deze week wél afscheid hebben moeten nemen zijn Goede Tijden Slechte Tijden personages Stanley en Marwan. Zij vertrekken samen voor enkele maanden naar warmere oorden. Heerlijk betaald op vakantie gaan en lekker zingen op een all inclusive cruiseschip. Mocht Stanley alsnog verstek laten gaan , dan houd ik me van harte aanbevolen. Marwan mag dan gerust blijven hoor. Ik vond zijn personage een verademing tussen al het gezeur en gezanik. 

Henk en Laura

Gelukkig hebben we ook GTST personage Henk Visser nog. Hij is wat mij betreft één van de krenten in de pap van de soap. Voor hem was het helaas niet zo’n goede week. De altijd bezorgde goedzak, raakt lichtelijk in paniek als zijn aanstaande niet op komt dagen op een afspraak. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog haar telefoon thuis laten liggen. Niet wetende wat te doen belt Henk met zijn oude vlam, en moeder van zijn zoon Jonathan, met wie Henk en Laura inmiddels een goede band hebben opgebouwd. 

Zij vertelt Henk over de terugval die haar kersverse vriendin onlangs heeft gehad met betrekking tot de ziekte van Parkinson. Eigenlijk had ze Laura beloofd hierover niets tegen Henk te zeggen, maar nood breekt wet. Op het moment dat Henk alle hulptroepen op wil trommelen komt Laura nietsvermoedend binnenlopen. Henk laat niks merken van wat hij weet, maar is wel verbaasd over de reden dat ze zo lang weg was zonder bericht. Zijn verloofde heeft een bruidsjurk gescoord. In eerste instantie is mijn verbazing net zo groot als die van Henk. Voor trouwjurk ga je toch samen met je vriendinnen op pad. Jurken passen en keuren onder het genot van een glas champagne. ‘Zoals het heurt.’ Maar gezien de gezellige nagelparty’s van de afgelopen tijd snap ik Laura helemaal. Wie zit er nu te wachten op een stel vriendinnen die elkaar om het minste of geringste in de haren vliegen. Nee, dit was een prima keuze meid. Hopelijk krijgen we de jurk nog te zien voor de zomerstop van GTST en de door mij zo gewilde exit van Linda. Iets met: Tot de dood ons scheidt!!

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van GTST te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de avonturen van Merel, Stefano, Luuk, Linda en de rest van de cast van GTST kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 50 van het GTST elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken én kun je een aantal afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden vooruit kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » weekoverzicht 01 tm 04 mei 2023 Goede Tijden Slechte Tijden