GTST: De kwestie van het verdwenen vingerkootje

Goede Tijden, Slechte Tijden week 9 2023

Een heel weekend zonder de perikelen van de personages van Goede Tijden, Slechte Tijden Twee lange dagen wachten om te zien waar dreumes Tom toch is gebleven. Erg ver weg kan hij natuurlijk niet zijn. Het is immers nog geen opstandige puber die bij het minste of geringste dreigt zijn koffers te pakken om het ouderlijk huis te verlaten. 

Trouwens, in de huidige tijd bedenken die koters zich wel twee keer voordat ze dit dreigement daadwerkelijk gaan uitvoeren.  Er is nergens nog een woning te krijgen, dus of ze het nu willen of niet, ze zijn gedoemd om ‘lekker’ lang bij hun ouders te blijven wonen. God bewaar me, de gedachte alleen al.

GTST koter Tom

Maar ik dwaal af. We zijn op zoek naar de kleine jongen. Het blijkt dat onze GTST dreumes, personage Tom gewoon zijn bedje uit is geklauterd en ergens in een hoekje zit te spelen. De opluchting is groot en Jesse sommeert Demi om het de volgende keer gewoon tegen hem te zeggen als ze geen oppas heeft. Ja hoor… Jesse, de vermoorde onschuld himself

Er eerst stampvoetend vandoor gaan bij een romantisch etentje, omdat Demi haar zoontje meenam wegens gebrek aan een oppas, en nu doodleuk doen alsof je alle begrip voor haar hebt. ‘Trap er niet in meid’, fluister ik. Gelukkig neemt Demi mijn advies ter harte en maakt ze het een paar dagen later uit met Jesse die dit wonderwel goed oppakt. Hij benadrukt dat hij Demi een geweldige moeder vindt. ‘Toch wel weer lief’, denk ik terwijl ik de onverwachte brok in mijn keel probeer weg te slikken.

Hou je kerel in de gaten

Daar waar de tienermoeder hier en daar wat opvoedkundige steken laat vallen, is het haar GTST opa die juist wél heel erg op de kleintjes let. Hij komt erachter hoe duur een bruiloft tegenwoordig is. Ook zijn opa en Laura zijn niet blij met het extra werk waarmee de weddingplanner hen opzadelt. Na een goed gesprek met Linda besluiten Henk en Laura dat zij de ceremoniemeester/weddingplanner van hun huwelijksfeest gaat worden. 

Als trouwe Goede Tijden, Slechte Tijden kijker van het eerste uur weet ik echter nog goed hoe haar personage en de toekomstige bruid regelmatig in een bitchfight terecht kwamen, telkens als Linda het weer eens met de man van Laura had gedaan. Best typisch dus dat deze twee nu zulke goede vriendinnen zijn geworden. Als ik jou was zou ik mijn vent toch maar goed in de gaten blijven houden Laura.

Stinkende zaakjes

Voorlopig lijkt Linda het te houden bij misstappen op een ander gebied. Personage Luuk ontdekt dat zij heeft gerommeld in het GTST dossier van Stanley. Dit en het feit dat ze hierover heeft gelogen, maken dat zij en de dokter alwéér ruzie krijgen. Linda biedt haar excuses aan en wil haar fout opbiechten aan Bing, maar Luuk wil hier niets van weten. ‘Nu ze al zover in de shit zitten kunnen ze niks anders doen dan de leugen volhouden’, zo redeneert hij. 

Bing voelt terecht dat het hele zaakje stinkt en wil het dossier van zijn vader inzien. Dit kan alleen met toestemming van Stanley, maar deze is loyaal aan Luuk en wil het laten rusten. Bing is dit allerminst van plan, laat zij aan zijn vrouw weten. Nina is op het moment echter drukker met oplossingen zoeken voor haar eigen problemen. 

Door alle perikelen hebben ze niet in de gaten dat dochter Nola achter hun rug stiekem toch contact heeft met haar oma Janine. You go girl. Als het je ouders niet bevalt, kun je altijd nog de boel pakken en bij je grootouders intrekken. Dikke middelvinger zou ik zeggen.

Daar moet op gedronken worden

GTST personage Stefano lijkt zijn zaakjes weer een beetje op orde te hebben. Met een tas losgeld in zijn bezit en de lichamelijke geneugten van liefje Merel, maakt hij concrete plannen voor het opstarten van een eigen galerie. Wat een verrader! Maar Ludo zou Ludo niet zijn als hij ook hier geen stokje voor weet te steken. Op een slinkse manier weet hij de investeerder van Stefano te bespelen zodat deze zich terugtrekt. 

Als Stefano zijn kwelgeest vervolgens probeert te chanteren met het vingerkootje van de vermoorde Leon Rinaldi , weet Ludo het botje uit de kluis van de hotelkamer te ontvreemden. Stefano is woedend. Na het verbouwen van de lift van de Rozenboom en het volschelden van de huid van hotelmedewerker Marcel, geeft hij zich gewonnen. 

Met hangende pootjes gaat Stefano naar Janine om het losgeld terug te geven en haar te feliciteren met de overwinning van Ludo. Ik trek spontaan een fles champagne open. In mijn eentje. Niemand die ziet hoe ik hier op een doordeweekse ochtend zuipend op de bank hang, gok ik zo. 

Fuck ‘De Koning’?

Terwijl ik uit voorzorg toch het gordijn maar even dichttrek, zie ik dat de plannen om van GTST kroeg ‘De Koning’ een luxe friettent te maken, ook in de kiem worden gesmoord. Shanti en Rik hebben hun droomhuis opgegeven en zijn vastberaden het café terug te kopen, ook al moeten ze hiervoor een ton extra op zien te hoesten. 

Marwan zet een crowdfundingsactie op en die blijkt zowaar succesvol. Daar waar veel Nederlanders De Koning het liefst zien verdwijnen, zijn ze in Meerdijk nog lang niet klaar met dit stoffige instituut. Dankzij een flinke bijdrage van Janine uit de tas met losgeld is het benodigde bedrag op tijd bij elkaar en is ‘De Koning’ gered.

Wanneer de Goede Tijden, Slechte Tijden personages in de dorpskroeg de lakens van de GTST inboedel aftrekken en het stof van de meubels afblazen, trek ik de gordijnen weer open en plof op de bank. Ik pak mijn mobiel en gooi er maar eens een bericht uit in de groepsapp. ‘Zaterdagavond een borrel doen hier in de kroeg?’ De duimpjes stromen binnen. ‘Wat fijn dat ik geen oppas meer hoef te regelen’, denk ik en bijna meteen flitst het door mijn hoofd dat mijn  pubers waarschijnlijk nog jaren en jaren thuis zullen blijven wonen. De laatste slok champagne smaakt ineens bitterzoet.

Klik hier om naar alle artikelen over Goede Tijden, Slechte Tijden te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij week 9 van Goede Tijden Slechte Tijden seizoen 50 gemist en ben je nieuwsgierig naar hoe het de personages verging, kijk GTST vandaag dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / GTST afleveringen week 9 / seizoen 50 /2023

Home » Televisie » week 9 seizoen 50 Goede Tijden Slechte Tijden 2023