GTST: Nina, kan je Luuk ook de ‘opwaartse hond’ leren?

GTST  –  maandag t/m donderdag 20:00 RTL4

Eens in de zoveel tijd wordt het stof van het Meerdijkse politiebureau afgeblazen en mag Goede Tijden, Slechte Tijden personage Alex de Boer weer eens op komen draven voor een arrestatie of verhoor. Zo ook afgelopen week. Ik zat natuurlijk op het puntje van mijn stoel te wachten op het moment dat onze GTST rechercheur de opgepakte Steef het vuur eens flink aan de schenen ging leggen. Een mislukte fietsdiefstal, identiteitsfraude, het aanvallen van een agent én vervolgens op de vlucht slaan, dat valt natuurlijk never nooit goed te praten zou je denken…

Hoe doet ‘ie het toch?

Wonder boven wonder weet Steef zich er vakkundig uit te lullen. Onder het toeziend oog van zijn oom/advocaat Jonathan trekt stoute Steef het boetekleed aan en smeekt om clementie. Met effect. Al moet daarvoor wel de politiecel nog even flink afgestoft en gesopt worden, want zijn berouw na de zonde komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Daar is blijkbaar écht een nachtje brommen voor nodig geweest. Waarschijnlijk vonden de scenarioschrijvers van GTST het net iets te veel van het goede worden om twee Verduijntjes met een strafblad in Meerdijk te huisvesten. Wat denken jullie?

Niet op die toer alsjeblieft…

Goede Tijden, Slechte Tijden personage Stefano lijkt een beetje tot inkeer te komen. Na het versturen van een mail vol verwijten naar Ludo, geeft hij toe aan ‘een potje bewegen’ met Rik. Dit haalt de kou tussen de twee een beetje uit de lucht. Stefano showt even later zelfs een glimp van zijn menselijke kant in GTST. Hij biedt Shanti excuses aan voor zijn woorden en gedrag. 

Alsof dat allemaal nog niet zoetsappig genoeg is, dompelt Stefano zich vervolgens helemaal onder in een podcast over het ‘Opvijzelen van je zelfbeeld door in je kracht te gaan staan’. Gadver, ik krijg altijd gigantische jeuk bij de uitdrukking ‘in je kracht staan’. Ik kan daar echt niets mee, maar blijkbaar raakt het wel een gevoelige snaar bij Stefano Sanders. Jammer! We hebben wat mij betreft al genoeg softe, maatschappelijk correcte personages in de Goede Tijden Slechte Tijden. Laat de badguys alsjeblieft de badguys blijven.

mensrelatie_300x250_v1
Als dat maar goed komt

Helaas ben ik nog niet van het mindfulness geneuzel af. Ook Nina lijkt in GTST een manier gevonden te hebben om met haar woede en frustraties om te gaan. Yoga is haar medicijn. Dankzij de neerwaartse hond blaft Nina een keer niet tegen haar dochter als ze ontdekt dat het meisje achter haar rug om nog steeds contact heeft met opa en oma. Sterker nog, Nina blijft de rust zelve. Wél sommeert ze Nola bij haar grootouders uit de buurt te blijven. Op de vraag ‘waarom?’ , krijgt Nola ook deze week geen antwoord.

Dat de Nina versie 2.0 in GTST een stuk rustiger is, blijkt ook wanneer Goede Tijden, Slechte Tijden personage Stanley intrek mag nemen in haar atelier om te herstellen van zijn herseninfarct. De plannen van Bing om zijn vader dichtbij te hebben en zodoende goed voor hem te kunnen zorgen, worden helaas in de war geschopt. Precies op het moment dat Marwan en Stanley samen gezellig een patatje zitten te eten, komt Bing met zelfgemaakte lasagne binnen.

Er breekt iets bij Bing en stuurt hij Marwan weg. Echt dom van je vent! Weet je wel hoe moeilijk het tegenwoordig is om goede, toegewijde begeleiding te krijgen. Als ik jou was zou ik Marwan op je blote knietjes, – correctie ‘blote knie’ – smeken om terug te komen. Gelukkig is Stanley slim genoeg om Marwan weer aan te nemen als zijn persoonlijk verzorger. Al moet het discreet. Als dat maar geen patatje oorlog wordt…

Opties genoeg

Dacht ik deze week in Henk en Laura eindelijk twee GTST personages gevonden te hebben die wél met beide benen op de grond blijven staan, kom ik erachter dat Laura graag naar Barcelona wil vliegen voor hun huwelijksreis. Helaas voor haar probeert Henk zich hier met allerlei smoesjes onderuit te lullen. In plaats van gewoon eerlijk toe te geven dat hij vliegangst heeft, stelt hij Laura voor om a la Janny van der Heijden en André van Duin in ‘Denkend aan Holland’,  lekker kneuterig met een bootje langs de Hanzesteden te gaan varen. 

Wanneer Jonathan zijn vader vervolgens inschrijft voor een cursus om van zijn vliegangst af te komen, ziet Henk een huwelijksreis naar Barcelona helemaal zitten en koopt als verrassing voor zijn GTST bruid alvast twee vliegtickets. Aan enige vorm van vliegschaamte lijkt hij dan weer totaal niet te lijden. Nooit gehoord van de trein? Als je aanstaande bruid geld genoeg heeft om het kopen van ‘De Koning te overwegen’, zijn twee treintickets toch ook best wel te betalen toch? 

Stank voor dank

Terwijl ik hoofdschuddend op de stoel voor de buis zit, zie ik nog net hoe Linda en Goede Tijden Slechte Tijden dokter Luuk in de laatste afleveringen van vorige week steeds verder uit elkaar drijven. Luuk lijkt een plaatsvervangend hypochonder te zijn geworden, die niet meer op zijn eigen oordeel durft te vertrouwen. En de verwoede pogingen van Linda om zijn zelfvertrouwen een boost te geven, vat hij helemaal verkeerd op. Dokter Luuk vindt dan ook dat het zo niet langer kan en zegt Linda dat zij beter ander werk kan gaan zoeken. Met andere woorden: Mensen die je proberen te helpen, moeten maar gewoon ophoepelen. Eigen ego eerst.

Ik ben er alweer helemaal klaar mee. Dus al wie me zoekt…. Ik bevind me de komende uren in de neerwaartse hond op zoek naar een opwaartse spiraal. Dat zou dokter Luuk ook eens moeten doen, wellicht kan zijn GTST collega Nina hem een lesje geven?

Klik hier om naar alle artikelen over Goede Tijden, Slechte Tijden te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Goede Tijden Slechte Tijden kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 50 van het GTST elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken én kun je een aantal afleveringen van Goede Tijden Slechte Tijden vooruit kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » weekoverzicht 3 tm 6 april 2023 Goede Tijden Slechte Tijden