GTST: Stanley doorverwezen naar Magere Hein

Goede Tijden, Slechte Tijden week 8 2023

Vier avonden rond de klok van acht met pen en papier op schoot. Geïrriteerd ‘sssst’ sissend naar eenieder die het waagt om door de uitzending heen te praten. En wie het gore lef heeft om tijdens dit heilige half uurtje op de stoep te staan of mij te bellen krijgt geheid de wind van voren. Ik zit in mijn Goede Tijden, Slechte Tijden bubbel! Alleen voor een bakkie pleur tijdens de reclame mag je me storen. Zijn jullie er weer klaar voor om samen in de GTST bubbel te stappen?

Horrorpraktijk van dr. Luuk in GTST

De week begint met GTST personage Stanley. De vader van Bing ontwaakt in een ziekenhuisbed. Hij heeft een herseninfarct gehad. Huisarts Luuk voelt zich schuldig, omdat hij de klachten van Stanley afdeed als een kater en hem adviseerde een paracetamol te nemen en zijn roes uit te slapen. Nou, dat was bijna een heel lang slaapje geworden.

Als Stanley dit verhaal aan Bing vertelt, gaat deze boos naar de praktijk om verhaal te halen. Linda weet de boel te sussen en pakt het dossier erbij. Huisarts Luuk heeft wel degelijk het advies gegeven naar de spoedeisende hulp te gaan indien de klachten zouden verergeren, zo valt er te lezen. Bing biedt zijn excuses aan, niet wetende dat het Linda zelf was die de leugen in het dossier heeft gezet. 

Holy shit, wat is dat voor een horrorpraktijk daar? Een arts die stomende seks heeft met zijn assistente, die op haar beurt valsheid in geschrifte pleegt om hem uit de wind te houden. Ik heb medelijden met de patiënten. Voor je het weet blijkt die onschuldige jeuk ‘daaronder’ toch een geslachtsziekte te zijn. Of kom je erachter dat niet de man die je al die jaren ‘papa’ hebt genoemd, maar ene Henk Visser je biologische vader is. 

Haast je vooral niet

Over die laatste gesproken. Goede Tijden, Slechte Tijden personage Jonathan heeft besloten geen contact meer te willen met Henk. Saskia voelt zich nu genoodzaakt om het contact tussen met haar halfbroer ook te verbreken. Dit zit Jonathan helemaal niet lekker. Na een paar baantjes gezwommen te hebben, besluit hij bij zijn vader langs te gaan om sorry te zeggen. Nou, wat mij betreft had hij hier best nog wel wat langer over na mogen denken hoor, halfnaakt op de rand van het zwembad. 

Daar waar de één warme banden probeert op te bouwen, raakt bij twee andere GTST personages de relatie steeds verder bekoeld. Nina Sanders haalt de paarden van Nola weg bij de stoeterij van Ludo. Ze legt de kinderen uit waarom ze niet meer naar opa en oma mogen. Ludo laat het er niet bij zitten en zet alle financiële steun aan zijn soapdochter onmiddellijk stop. Lekker pik. 

Even dokken alsjeblieft

Nina krijgt in GTST de rekening gepresenteerd van twee jaar paarden stallen op de stoeterij. Ze moet binnen een korte tijd vijf ton op zien te hoesten om haar twee bedrijven draaiende te kunnen houden. Als ze tierend in de armen van Bing uithuilt doet hij haar het bizarre voorstel om maar even lekker een weekendje weg te gaan. ‘Belachelijk’ roep ik uit, waarop ik mijn eerder gekaatste bal met een luid ‘ge-ssst!!!’ terugkrijg hier. 

Die lui van Sanders hebben dus duidelijk geld zat. Bing heeft nota bene meerdere vestigingen van Boks en Nina bezit ook twee bedrijven in GTST. Die vijf ton is toch zo opgehoest? Ik haat dat prinsessengedrag. Een verwend nest is het. Ik merk dat ik steeds harder met mijn pen op het papier begin te drukken, terwijl m’n jongste puber mij nogmaals een boze blik toewerpt.

Mijn afkeur wat betreft de seksuele spanningen tussen Goede Tijden, Slechte Tijden personages Stefano en Merel houd ik dan ook maar wijselijk voor me. Ook bij de naaistreken van Café de Koning eigenaresse Gabriëlla richting haar personeel, bijt ik op mijn tong. 

Note to self

De week eindigt met GTST personage tienermoeder Demi die wederom geen oppas kan vinden voor haar zoontje Tom. Bang voor ruzie met Jesse vanwege een krijsend kind, besluit ze Tom alleen thuis te laten. Via een app op haar telefoon kan ze precies in de gaten houden hoe het met haar zoontje gaat. Sommige vrouwen doen blijkbaar echt alles voor een kerel. 

Tijdens de ‘oergezellige’ avond, die Demi niet snel genoeg kan gaan, ontdekt ze tot haar schrik dat het bed van Tom leeg is. ‘Hij is weg!’, roept ze uit. Waarna uiteraard de eindtune van Goede Tijden, Slechte Tijden wordt ingezet. Met een vloek smijt ik mijn pen en papier op tafel. Naast me klinkt een diepe zucht. ‘Er mag weer gepraat worden ja?’, vraagt mijn dochter op sarcastische toon. 

Jullie begrijpen misschien dat ik er niet gezelliger op ben geworden sinds ik het wel en wee in het Meerdijkse ben gaan volgen. Het is inmiddels vrijdagmiddag wanneer ik mijn laptop dichtklap. De notitieblaadjes van afgelopen week smijt ik agressief door de kamer. Pen en papier liggen voor aankomende week alweer klaar. Bovenaan het verse papier prijkt al een eerste zin: ‘Note to self: GTST vooruitkijken bij Videoland, beter voor humeur……. én relatie.’

Klik hier om naar alle artikelen over Goede Tijden, Slechte Tijden te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij week 8 van Goede Tijden Slechte Tijden seizoen 50 gemist en ben je nieuwsgierig naar hoe het de personages verging, kijk GTST vandaag dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » week 8 seizoen 50 Goede Tijden Slechte Tijden 2023