Flikken Rotterdam: Dries en Carolien steken neus in smerig zaakje

Flikken Rotterdam

Als de rechter wordt gechanteerd met een seksfilmpje van haar dochter om de maffiapraktijken van een gemeenteraadslid buiten schot te houden, dan weet je dat je naar Flikken Rotterdam kijkt. Mocht je nog twijfelen of je niet in Penoza zit, dan wordt je uit de droom geholpen als het lijk van Tonio a.k.a. Rick van Sesamstraat uit het water gevist wordt. Je weet wel, de drugsbaas die onze kleine vriendin Koshi Makonga vorige week koelbloedig om het leven bracht. In een tijd waar knoeien met filmpjes de voornaamste bezigheid op het schoolplein is, lijken de aanknopingspunten eindeloos. Een lastig parket, verpakt in een dikke laag leugens. Genoeg mysterie om onze flikken weer minstens drie kwartier bezig te houden.

Chantage in het zalencentrum

Een bruiloft in een zalencentrum blijkt de rode draad in het mysterie. De zoon van het schimmige gemeenteraadslid is getrouwd in het zalencentrum waar Mark, huisvriend van de rechter en haar dochter, recent aandeelhouder is geworden. Genoeg verstrengelde belangen dus voor deze wolf in schaapskleren. Een horecavergunning blijkt de gouden inzet van de chantage praktijken. 

Wat mij betreft mogen ze elke horecavergunning voor welk zalencentrum dan ook verbieden. Sterker nog, kunnen we zalencentra sowieso niet verbieden? Of nog liever met wat spiritus overgieten en er een vuurtje bij houden? Er is geen troostelozer plek dan een zalencentrum. Dus mocht je zeker willen weten dat je huwelijk in een flitsscheiding eindigt, laat jezelf dan hier in de echt verbinden. Welk meisje droomt er immers niet van om haar ja-woord te geven onder een TL-buis waar de putten van in je porem schieten?

Een kogel in je achterste

Net op het moment dat we ons afvragen waar Koshi Muchumba gebleven is, vinden we haar pas na een half uur wachten ergens in de haven. Ze is met haar maat Sam in een diepgaand gesprek over de uitwerpselen van de mens verwikkeld. Vergezeld door het romantische licht van de zonsondergang. Voor een kogel meer of minder komt ze haar bed niet uit. Maar als er een bruine kogel vastzit in haar achterste, dan moet hij eruit en wel snel. Anders is het stressen. Een oorlogstrauma doet gekke dingen met een mens zullen we maar zeggen.

Wanneer de politie vervolgens op haar werk komt informeren ‘waarom zij daar als donderslag bij heldere hemel daar opeens de baas van alle mensen is geworden’, komt er een vaag antwoord over een telefoontje van een onbekende hoge pief van het hoofdkantoor. Ja, op dat moment wacht ik ook nog steeds. Maar de kans dat je de postcodeloterij aan de lijn krijgt is groter schat ik zo in. Tenzij je die verrekte ‘ijsprijs’ weer in je maag gesplitst krijgt. Hoe vaak die liters Ben en Jerry’s al niet op mijn postcode gevallen zijn. Ik kan die troep niet meer luchten of zien.

Het spoor bijster

Het was een complex stinkend zaakje vandaag en iets te ver gezocht als je het mij vraagt. Ik kan niet zeggen dat ik met samengeknepen billen aan de buis gekluisterd zat. Het was vooral heel veel mensen, nog meer namen en oneindig veel onlogische keuzes. Er moeten toch makkelijker manieren zijn om een horecavergunning te bemachtigen, dan een seksfilmpje van een 16-jarige in elkaar te knippen en plakken. Om vervolgens ‘mama de rechter’ mee te chanteren.

Noem mij naïef, maar het lijkt mij omslachtig en dom. Voor je het weet draai je de bak in doordat je een hitsige puber zover hebt gekregen in een wulpse houding voor je camera te gaan liggen, omdat ze haar moeder een hak wil zetten. Dat we nu nog steeds niet weten hoe het afloopt met koelbloedige Koshi, van wie we op een Robin Hood-achtige manier zijn gaan houden, voelt ook onbevredigend. Maar eigenlijk is het net als met slechte wijn. Juist nu komen we volgende week weer terug met de hoop op een betere versie. We blijven in immers, net als de hitsige dochter, een suckers for happy endings.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Flikken te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 5 van Flikken Rotterdam gemist? Op NLziet en NPO Plus kan je de afleveringen van Flikken Rotterdam seizoen 6 terugkijken.

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 6 Flikken Rotterdam