Flikken Rotterdam: Koshi moet zichzelf bewijzen

Flikken Rotterdam seizoen 6 

De serie Flikken Rotterdam is wat we noemen een ‘ver van mijn bed show’. Als rasechte Amsterdamse, opgegroeid in de Watergraafsmeer, had Rotterdam in mijn jeugd toch altijd een bitter smaakje. Of zeg maar gerust dat we een flinke kotsbak bij de hand namen bij het uitspreken van ‘die naam’.  Nee dat moest je niet te vaak flikken. 

Je was voor of je was tegen en er zat nu eenmaal niets tussen in. Rotterdam was Feyenoord en ‘wij zwaaiden met z’n allen naar de Kuip’. Des te leuker dat het lot mij nu dwingt om mijn grootste vijand van toen, eens diep in de ogen te kijken. We mogen kruipen door de krochten van de Rotterdamse onderwereld. Ik zie je op de Erasmusbrug, bij Flikken Rotterdam 2022.

Een knallend begin 

Ik stap met mijn column in bij aflevering 4 van seizoen 6, maar we hebben uiteraard alles gebinged en geen aflevering van Flikken Rotterdam gemist.  Zo konden we alvast genieten van een knallend begin. Voor ik goed en wel met mijn benen omhoog op de bank zat, was de eerste sleutelfiguur al van het scherm afgeknald. Bedankt voor je inzet, het was kort maar krachtig. Tot ziens.

Rechercheurs Dries en Esther duiken in de zaak, maar zijn ondertussen ook nog eens beetje verliefd op elkaar. Ze zijn dus wat sneller afgeleid dan de gemiddelde smeris en laat concentratie nu net een vrij onmisbare eigenschap in dit vakgebied zijn. Als dat maar goed gaat… 

Bloedspetters op je broodje

Aan het begin van seizoen 6 van Fikken Rotterdam probeerde Officier van Justitie Hein Berg rustig een broodje weg te werken. Hij werd echter bruut onderbroken door een gemeenteraadslid met een berg complottheorieën over dealende raadsleden en heulen met de vijand. Chapeau en een diepe buiging voor het geduld van Hein. Mij moet je dat dus echt niet flikken tijdens de lunch want ik vreet je op, met huid en haar. 

Hein schrok zich het lazarus toen hij erachter kwam dat zijn wens dus toch in vervulling ging en wel sneller dan het geluid. Hij had nog maar net de gedachte gekoesterd dat deze praatgrage mafklapper wat hem betreft een ticket naar de hel kon krijgen, toen zijn wens door goden van boven uitgevoerd werd. Zijn tafelgenoot werd door het achterhoofd geschoten en de bloedspetters zaten op zijn broodje. 

Een ritje met Dries 

In aflevering 4 van seizoen 6 is het team van Flikken Rotterdam aangevuld met Carolien en heeft Esther de benen genomen. De verliefde Dries benauwde haar kennelijk dusdanig, dat ze nog liever haar bed uitgeschud wordt door de aardbevingen in Groningen, dan dat ze nog een minuut langer bij hem in de auto moet vertoeven. 

Carolien vindt het waarschijnlijk ook geen pretje, want die geeft zich vandaag vrijwillig op als stand double schietschijf tijdens een geldtransactie. Gelukkig kan Dries ook hier gelijk zijn charmes in de strijd gooien en liggen de twee bandieten gestrekt nog voor ik een tweede glas wijn heb ingeschonken. 

Koshi Muchumba is nog steeds de lachende derde in het verhaal. Zij ging er immers met de verdwenen kilo’s coke vandoor en heeft nu haar opdrachtgever Rick van Sesamstraat geframed. Dat ze haar betrouwbaarheid moet bewijzen door hem neer te schieten en daarmee Tommie en Ieniemienie moet teleurstellen, neemt ze op de koop toe. Je kan tenslotte niet iedereen tevreden houden. 

Nog lang niet uitgekeken 

Voorlopig zijn de Flikken het spoor flink gemist in Rotterdam. Vandaag besluiten ze uit pure wanhoop maar een pakketbezorger te volgen. Die gast heeft een stelletje wapens en bommen heeft bezorgd in opdracht van een louche koffieproducent. Dat de gladde directeur het gedaan heeft met de mevrouw van de distributie om niet alleen in haar, maar ook in haar systemen te kunnen duiken, maakt het geheel nog ingewikkelder. De dame voelt zich in ieder geval flink in haar ootje genomen en besluit de politie een handje te helpen om de directeur aan het kruis te nagelen. Als het paard van Troje brengt de beste man de flikken vervolgens met één telefoontje naar de vijand. Dan kan je wel informatica gestudeerd hebben Wiebe, maar je blijft gewoon een simpele vent. 

Ik baal dat deze aflevering van Flikken Rotterdam 2022 alweer op zijn einde loopt en poets met een enorm verlangen naar volgende week, de bloedspetters van mijn beeldscherm. Vannacht droom ik van schietende koffiebonen en een beetje van Mark van Eeuwen. Ik durf het bijna niet toe te geven, maar tijdens het kijken van Flikken Rotterdam heb ik mijn geliefde Amsterdam geen seconde gemist.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Flikken te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je de vierde aflevering van Flikken Rotterdam seizoen 6 gemist? Kijk dan terug op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 6 Flikken Rotterdam