Flikken Rotterdam: Dries en Carolien spelen Sneeuwwitje

Flikken Rotterdam

Het is een aflevering van Flikken Rotterdam seizoen 6 waarin de halve wereldgeschiedenis in drie kwartier voorbij trekt. Er wordt zelfs een ‘Dino’ vermoord door een stel Neanderthalers. We zien een heuse crime crime passionnel in een moderne versie van Romeo & Julia én Dries vecht tegen een reus, als David tegen Goliath. Als kers op de taart spelen Dries en Carolien nog een potje Sneeuwwitje. Stoelriemen vast voor een wervelend lesje geschiedenis met een wel héél actueel sausje.

Knokken Rotterdam

Aflevering 7 van Flikken Rotterdam begint met een knokpartij van een stel jongetjes in neonkleurige tenues. Je weet wel, dat glow in the dark gebeuren wat ooit hip was toen Feyenoord voor het laatst landskampioen werd. Alweer een stukje ancient history dus. De dag na de agressieve samenkomst meldt moeder van Dijk zich op het bureau, omdat haar Dino zoek is. Het zou Wat zijn als we de politie moesten afsturen op iedere verdwenen puistenpuber in Rotterdam, maar met Dino lijkt er toch meer aan de hand. Hij is bloedserieus bezig met MMA en dit blijkt nogal een schimmige wereld te zijn.

Schunnig met de vijand 

Schunnig wordt het ook als Dino een moppie van een clan uit een andere wijk in Rotterdam blijkt te hebben. En wij maar denken dat Rotterdammers als één front achter ´hun eigen’ stonden. Nee hoor, mooi niet. Ieder postcodegebied heeft een aparte knokploeg. Als een ware Romeo en Julia ontmoeten Dino en zijn chick elkaar in het geheim en zoals het een modern jong stel betaamt sexten ze erop los. 

Helaas blijkt er een kaper op de kust die onze Dino maar wat graag uit de weg wil ruimen. In liefde en oorlog is alles geoorloofd en met een crime passionnel kwamen we in Frankrijk tot een aantal jaren geleden gewoon nog weg. Had hij z’n poten maar thuis moeten houden. Onze kaper besluit zijn eigen handen niet vuil te maken en één van zijn maatjes vol te pompen met doping, om die vervolgens de klus te laten klaren in een kooigevecht. 

Zo gezegd, zo gedaan. Dino dood, meisje weer vrij. Helaas is het 2022 en kan je niet eens meer iemand per ongeluk een tikkie teveel geven of het staat op video. Ook het feit dat ze het lijk ´in de oven´ laten verdwijnen is met wat moderne technieken snel boven water.  Nu had Dino drie gouden tanden die al snel goed zijn voor zo’n vijftienhonderd euro. We blijven Calvinistische Hollanders en Carolien vermoedt dat ze die drie tanden er eerst even uit hebben gehaald, voordat ze het slachtoffer geroosterd hebben. 

Hoogmoed komt voor de val

Een bezoekje aan het crematorium in Rotterdam bevestigt het vermoeden, alleen blijkt de crematorium baas een reus van 2 meter 30 te zijn. Van respect voor vrouwen heeft hij nog nooit gehoord, dus hij weet niet hoe snel hij Carolien tegen de vlakte moet timmeren. Heldhaftig doet Dries een poging de reusachtige vent eerst nog met zijn blote handjes aan te pakken en als een ware David staat hij zijn mannetje. Helaas ligt hij binnen de kortste keren bewusteloos in de hoek. 

Wanneer hij bijkomt ziet hij dat de crematorium baas zijn bewusteloze collega voor pampus in een lijkkist legt. Wauw, reusachtig én gestoord. Dries schiet de reus neer en kust zijn Sneeuwwitje nog nét niet wakker. Het moet wel professioneel blijven, dus het wordt een aai over de wang. Vechten met een reus prima, maar de prinses wakker kussen ho maar. Wat is dat toch met sommige kerels?

Erfenisje 

De moeder van Dino is dan wel haar zoon kwijt, maar krijgt de beschikking over zijn nalatenschap van drie gouden tanden. Ze kan ze laten omsmelten, maar waarschijnlijk zal ze de tandjes verpatsen en met de opbrengst een jaarabonnement voor Naturalis kopen. Kan ze toch nog eens af en toe met Dino´s knuffelen. 

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Flikken te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 7 van Flikken Rotterdam gemist? Je kunt Flikken Rotterdam seizoen 6 terugkijken op NLziet

Home » Televisie » aflevering 7 Flikken Rotterdam seizoen 6