Down The Road: Daphne praat met Gordon over haar toekomst

Down The Road 2023

Dat was hem dan weer, de laatste aflevering van Down The Road 2023 en wat heb ik genoten van Daphne, Troy, Jelke Pieter, Kenya, Lara, Jurre, Liza en Kriz. Terwijl ik dit stukje voor jullie tik, hoor ik op de achtergrond de heren bij Vandaag Inside alweer mekkeren over het concept van het programma en Goor. Nogmaals, ik ben geen fan van Gordon, maar dit doet hij geweldig en wat hebben de deelnemers van Down The Road genoten van de trip. Het is een kwestie van ‘omdenken’. Heuckeroth is meegenomen door een groep jongvolwassenen met downsyndroom om hem een lesje sociale omgang te geven. En dat ging ze verdomd goed af, ik denk dat Gordon weer veel geleerd heeft. 

Meisje toch…

Mijn hart breekt als ik Daphne in Down The Road hoor vertellen over baby’s. Ze is gesteriliseerd en beseft zelf dat, dat beter is. Ze zou simpelweg niet voor een baby kunnen zorgen en wacht geduldig af tot ze wellicht ooit tante zal worden. Dat besef bij Daphne raakt mij enorm.

Je weet dat je ‘anders’ bent en dat er dingen in het leven zijn die je nooit zal beleven omdat je anders bent. Schrijnend, want alle gevoelens zijn er wel. De deelnemers van Down The Road worden verliefd, hebben seksuele gevoelens en willen zo graag mee kunnen doen met alles dat het leven te bieden heeft. Ik trek maar weer eens een doos tissues binnen handbereik. 

Hop je lekker mee?

De groep gaat op pad met een dubbeldekker, oftewel een hop on, hop off bus. Ik hou van die bussen tijdens een bezoek aan een vreemde stad. Je loopt je anders het snot voor je ogen om alles te ontdekken, kiest altijd de verkeerde straten en aan het einde van de dag staan de blaren op je poten en heb je nog niets gezien van dat waar de stad bekend om staat. Ik hop wel op zo’n bus met dien verstande dat ik er bij voorkeur niet meer off hop. 

Vanuit die bus kan ik het allemaal prima zien. Wat is de toegevoegde waarde om steeds uit te stappen? Rot op, straks verwachten ze ook nog dat ik die kerk in ga of dat ene grote plein rondloop. Geen polonaise aan mijn lijf! Een paar uurtjes in zo’n bus hangen tot ik kan zeggen dat ik alles gezien heb, en dan de rest van de dagen lekker op terrasjes hangen met een drankje en hapje, beetje winkelen… ik red mij wel.

Bovenstukjes?

Tijdens de bustour komt de groep ook langs de bekende Moulin Rouge. Wanneer Gordon vertelt dat daar vroeger danseressen met ontblote borsten danste, roept Down The Road deelnemer Liza verschrikt ‘gatverdamme!’ Troy zijn oogjes gaan echter opvallend glimmen bij het idee alleen al. Hij is dan ook lichtelijk teleurgesteld als Gordon vertelt dat de blote borstendans vandaag de dag niet meer het geval is. Ik weet niet onder welke steen ik geleefd heb, maar ik wist dat dus echt niet. 

Nu ik toch op de biechtstoel zit… Ik heb veel van de wereld gezien, maar in Parijs ben ik nog nooit geweest. Nou ja, indirect wel eventjes. Met de Thalys naar Disneyland Parijs moesten we op Gare du Nord overstappen. In een luttele 10 minuten liet ik mij oplichten door een keurig uitziende man. Ik stond wat je stuntelen bij een ticketautomaat en de meneer wilde mij wel even assisteren met het kopen van kaartjes . Zo’n 120 euro armer, terwijl de originele prijs nog geen tiende van dat bedrag was, konden we onze reis vervolgen. Ik nam me op dat moment voor om nooit meer naar Frankrijk af te reizen.

Au revoir

De laatste avond van de citytrip in Down The Road wordt afgesloten onder de Eiffeltoren. Iedereen is in galakleding gestoken en de meiden kunnen waarschijnlijk de rest van de week niet meer in hun ogen wrijven, vanwege achtergebleven glitters die de visagiste op hun ogen heeft geplakt. Lara, nogal klein van stuk, heeft een geweldige jurk aan. Maar je ziet het arme schaap bijna niet eens meer. Ik heb weer een tissue nodig, ditmaal omdat ik zo moet lachen. Lara wordt bijna opgevreten door al die lappen stof. 

Om stipt 21.00 uur, als de lichtjes aangaan op de Eiffeltoren, wordt de champagne ontkurkt. De Down The Road deelnemers en Gordon Heuckeroth drinken een glaasje om te toasten op een geweldig avontuur. Een spetterend einde van een trip waar ze allemaal stuk voor stuk laaiend enthousiast over zijn. Het is jammer dat het voorbij is, maar Down The Road deelnemer Troy weet het een beetje te nuanceren en hij zegt: ‘We hebben gelukkig de groepsapp nog!’

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Down the Road te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 6 van Down The Road 2023 op SBS6 gemist? Op KIJK is seizoen 2 met de belevenissen van Gordon Heuckeroth en Troy, Liza, Kenya, Lara, Jurre, Daphne, Kriz en Jelke Pieter in Down The Road Nederland terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Na Down The Road / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 2 Down The Road 2023