Down The Road: Jurre overwint zijn vliegangst

Down The Road 2023

Dat bij downsyndroom, net al bij alle andere syndromen trouwens, bepaalde kenmerken horen wist ik uiteraard voor ik aan Down The Road begon. Maar dat een van die symptomen is dat je op afstand kunt aanvoelen wanneer je vriendje flirt met een ander meisje is compleet nieuw voor mij. Eva, de vriendin van Troy maakt het namelijk uit via een berichtje aan haar vriendje Troy, omdat ze verliefd is geworden op zijn…jawel beste vriend.

Het kan verkeren in drie dagen tijd Down The Road en karma weet ook mensen met downsyndroom te vinden, want laten we eerlijk zijn Troy, je interesse in Daphne was niet puur vriendschappelijk. Geef maar toe dat Daphne iets bij je losmaakt. Eva heeft dat blijkbaar aangevoeld en ging linea recta met je beste vriend aan de haal. 

Eva heeft het berichtje hopelijk geheel op eigen initiatief verstuurd. Als ze het aan haar vader, moeder of welke andere volwassene dan ook had laten lezen, mag ik toch hopen dat die gezegd zouden hebben: ‘Eva meisje, misschien kun je beter even wachten tot Troy weer thuis is, want hij is net gezellig een paar dagen weg en het bederft zijn tripje misschien.’ Troy is in en in verdrietig na het bericht van Eva, al gaat hij de volgende dag weer lachend Down The Road.

Ik lig hier!

De deelnemers van Down The Road Nederland zijn inmiddels aangekomen bij een prachtig kasteeltje in de Champagnestreek. Bij de verdeling van de slaapkamers komt een hoop ergernis om de hoek kijken. Als Kenya aangeeft met Daphne te willen slapen, is Liza beledigd. Ze laat zich niet zomaar uit dat heerlijke grote, witte nest schoppen. Liza gaat in staking. Serieus, ze is niet van plan het bed te verlaten. 

In een andere slaapkamer hebben Down The Road deelnemers Troy en Jurre strijd, omdat Troy hem vertelt dat ze in de meidenkamer liggen, verkeerd dus. Jurre heeft geen zin in zijn gemekker en pleurt de deur in Troy zijn gezicht dicht. Troy heeft echter gelijk en het hele gezelschap wisselt dus van kamers maar het gekissebis, inclusief tranen, gaat gewoon door. 

Vloeibaar fruit

Dat Lisa een nogal sterke persoonlijkheid heeft die alles graag naar haar hand zet, blijkt wederom als ze tijdens het koken voor haar Down The Road reisgenoten even polshoogte gaat nemen hoe het dekken van de tafel verloopt. Er staan wijnglazen op tafel en Liza sneert: ‘Bij bami hoort geen wijn, haal maar weg en zet gewone glazen neer!’ Lieve Liza, wijn kan altijd, overal en bij ieder gerecht. Schrijf maar op als eerste punt in je stappenplan zodat je het niet meer kan vergeten. 

De volgende dag gaat de groep deelnemers van Down The Road druiven plukken. Als Daphne een druif proeft zegt ze met een zure toet: ‘Drinken oké, maar eten!’ Kijk dat is nou een meid naar mijn hart, sommige fruitjes moet je simpelweg alleen maar drinken. Nee lieve lezers, ik ben helemaal niet zo’n zuipschuit als je nu wellicht denkt, ook appels vind ik vloeibaar lekkerder!

Jankbakken

Nog voor de deelnemers goed en wel de uitleg hebben gekregen over de rondvlucht die ze gaan maken, zien we Jurre er ineens als een haas  vandoor gaan. Een hordeloper aan de speed is er niks bij. Als Gordon hem weer heeft getraceerd komt de aap uit de spreekwoordelijke mouw. Jurre durft niet. Gordon stelt hem gerust dat hij niet hoeft als hij echt niet wil. Er wordt geknuffeld tot Gordon roept: ‘En nu ophouden met janken, je lijkt wel een meid!’ 

Wanneer de instructies zijn afgerond en de eerste deelnemers van Down The Road Nederland alweer veilig met beide beentjes op de grond staan, roept Jurre naar Gordon dat hij een verrassing voor hem heeft. Breed grijnzend zegt hij dat hij toch graag wil vliegen. Gordon schiet vol en schiet vervolgens nog voller als Jurre zo blij als een hond met zeven van die wormvormige aanhangsels weer uitstapt na zijn eerste vliegervaring. Het was ‘vet ziek’ volgens Jurre. Er wordt wederom geknuffeld en de tranen van Gordon blijven maar stromen. En nu ophouden met janken Gordon, je lijkt wel een wijf!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Down the Road te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 4 van Down The Road 2023 op SBS6 gemist? Op KIJK is seizoen 2 met de belevenissen van Gordon Heuckeroth en de deelnemers met downsyndroom van Down The Road Nederland terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Na Down The Road / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 2 Down The Road 2023