De Verraders: Wat was er in vredesnaam met Stefano?

De Verraders

Stel je voor; Dag 8 van De Verraders, je zit lekker aan de ontbijttafel na een nacht dromen over wat je met al het zilver gaat doen als je de finale wint. Het is immers bijna zover en de zilverschat is zo dichtbij dat je het blinkende zilver bijna aan kan raken. Vol verwachting klopt je hart voor de finale die komen gaat. Eerst maar even een goed ontbijt, want wie weet wat voor helse missie Terror Tijl voor je in petto heeft. Net terwijl je aan het twijfelen bent of je een warme croissant met roomboter en kaas of een knapperig pistoletje met bosvruchtenjam gaat verslinden, slaat de deur van de ontbijtzaal wijd open.

Duister figuur

Een ijskoude wind waait naar binnen en een vreemde rilling loopt over je rug. Je kijkt op, om te zien wie er door de deur stapt. Je oog valt op een grote blauwe jurk met daaronder twee spillebeentjes zo wit als melkflessen. Boven de jurk steekt een brak hoofd uit, half verscholen onder een bruine zonnebril. Het haar op het hoofd staat alle kanten op en is het enige wat je vertrouwd overkomt van deze persoon. Het warrige haar ziet er namelijk altijd zo ontploft uit.

De wanstaltige jurk met inhoud stapt driftig op de tafel af, schuift zijn bord een eind van jou vandaan en gaat zitten. Daar zit ie dan…onze Stefano. De clown van het spel heeft zich vandaag een heel andere rol aangemeten, namelijk die van booswicht. Stefano is niet blij en als Stefaan niet blij is, zal niemand blij zijn. Hij is boos en de hele wereld mag het weten en vooral voelen.

Arme Dionne, Toine en Steven. Het zal je maar gebeuren om de dag van de finale zo te moeten beginnen. Na zoveel dagen mindgames en het einde in zicht, is dit toch wel het laatste waar je op dit te wachten. Dionne en Steven proberen nog wat toenadering te zoeken richting het booswicht. Toine besluit Stefano in zijn sop gaar te laten koken. Hij vond hem toch al een beetje een rare ‘Pipo’.

mensrelatie_468x60_v1

Een act?

Terwijl ik naar de televisie kijk probeer ik te polsen of de houding van Stefano een act is, een geniaal plan van het mastermind der manipulatieve kunsten. Als de mokkende cabaretier later tijdens de missie zich wél goed besluit in te zetten en een hoge klimmuur meester maakt, kom ik tot de conclusie dat zijn gedrag tijdens het ontbijt waarschijnlijk een act is geweest. Een mislukte act, dat wel.

Boos

Ik had het mis… Bij de ronde tafel ceremonie pakt Stefano zijn act weer op en blijkt de act helemaal geen act te zijn! Hij is daadwerkelijk pissig. Hij is het kleine jongetje dat het monopolie bord over tafel smijt en stampvoetend wegloopt, omdat hij niet tegen zijn verlies kan.

Zijn tenen zijn zo lang, dat geen schoen hem nog past die dag en hij noodgedwongen op blote voeten loopt. Met een zonnebril verhult hij zijn bloeddoorlopen ogen en de vormloze blauwe jurk, is dat eigenlijk wel een jurk? Of is het een ziekenhuisschort voor patiënten die onverwachts met spoed moeten worden opgenomen? Ach ja, een goede voorbereiding is het halve werk.

Normaal gesproken als Stefano op tv is, zit ik gierend op de bank. Wat zeg ik, ik rol meestal van de bank terwijl ik mijn buik vasthoudt omdat verga van de buikpijn van het lachen. Tranen over m’n wangen, kramp in mijn kaken, de hele ratsemeflats. 

Dino brein

Gisteravond zag ik echter een andere kant. Een man die alle aandacht naar zich toetrekt en zijn medekandidaten niet de kans gaf om te shinen. Een bittere zure man, die klem zat in zijn emotie en niet meer helder na kon denken. In de psychologie wordt dat ook wel functioneren vanuit je dino brein genoemd. Het zo overspoeld raken door emotie, dat je niet meer kan relativeren en heel primitief reageert. Vaak veroorzaakt door een emotionele overbelasting.

Ik denk dat de rol van verrader, Stefano teveel is geworden. Het is ook niet niks om acht dagen lang in een rol te functioneren waarbij je continu aan het manipuleren bent. Begrijp me niet verkeerd, ik praat het gedrag van Stefano absoluut niet goed en hij gedroeg zich als een narcistische zakkenwasser met een ochtendhumeur van hier tot Tokyo, maar laten we ook de leuke kanten van deze Pipo niet vergeten.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke artikelen en columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 9 seizoen 2 De Verraders