De Verraders: Chadid ontwerpt in gedachten alvast ‘Katinka tas’

De Verraders 2023 – vrijdag 20:00 RTL4  

Jan Slagter, de lieve oude man die met anekdotes strooit alsof het pepernoten zijn, heeft de cape aangetrokken en gaat voortaan door het leven als een van de verraders. Opperkreng Katinka had in de aflevering van vorige week het geniale plan om hem te verleiden zich bij de Orde der Superschurken te voegen. Ze vergat alleen dat karma nog een appeltje met haar te schillen had.

Harde lessen

Het is maar goed dat Janneman zich heeft aangesloten bij de verraders van 2023, want tot nu toe was hij het spoor flink bijster. De Omroep Max man zag in de eerdere afleveringen het verband niet, ook al zat het letterlijk om zijn hand.

Medeverrader Sander Huisman heeft veel geleerd van het verraad waarmee Maria Fiselier en Katinka Simonse hem direct bij de eerste ronde tafel een loer probeerden te draaien. Hij begon dit seizoen van het programma als naïef sulletje, maar de oogkleppen vielen van zijn grote ogen en hij werd in een rap tempo volwassen. 

Eindelijk is het moment aangebroken dat ook Jan droog wordt achter zijn oren. Dat werd gezien de leeftijd van de heer ook wel eens tijd onderhand. Wanneer Jan van Sander hoort dat Katinka Simonse een smerig spelletje speelt, beginnen zijn oren te flapperen van ongeloof. De nattigheid droogt op en Jan ziet het licht. Ter verduidelijking, ik bedoel niet het lichtschijnsel van de hemelpoort. Slagter is nog altijd alive and kicking en laat dat duidelijk merken tijdens de ronde tafel ceremonie.

Karma’s bitch

Tinkebell weet niet wat haar overkomt wanneer Jan, met een vlammenwerper het vuur op haar opent en ze de zilverschat van De Verraders aan haar nuffige neusje voorbij ziet gaan. De dame maakt geen schijn van kans. Zeker niet als Jan een van zijn befaamde spreekwoorden uit zijn mouw tovert. ‘Iemand die veel woorden nodig heeft, spreekt een leugen.’ De spreuk blijkt overigens ter plekke verzonnen, wat mij niet verbaasd want alle eerdere anekdotes die Jan Slagter in de voorgaande afleveringen van De Verraders op tafel gooide sloegen werkelijk ‘als een tang op een varken’. 

De emotieloze heks Katinka wordt met een grote meerderheid uit De Verraders gestemd en verlaat definitief het spel. Mooi, die kunnen we afstrepen, nu Selma Omari nog. Alhoewel het deze aflevering reuze meeviel met De Grote Selma Show. Wellicht dat ook zij eindelijk opgedroogd is achter haar kattige oortjes? Over kat gesproken tijdens De Verraders, mogen we nu ook van Katinka een tas* maken? 

(*refereert naar de tas die kunstenaar Katinka Simonse, deelneemster van De Verraders, ooit onder de naam Tinkebell van het kadaver van haar eigen kat heeft gemaakt) 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Verraders kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van het programma De Verraders elke vrijdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / De Verraders / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 3 De Verraders 2023