De Verraders: Brute moord en een vergis ontvoering

De Verraders

Na weer een lange slapeloze nacht is het tijd voor ontbijt in het altijd gezellige Kasteel Erenstein. Welke deelnemers hebben het overleefd en wie heeft dit keer het loodje gelegd in het meedogenloze spel dat De Verraders heet?

Het gebrek aan slaap heeft op iedere deelnemer een ander effect. Hoe minder slaap, hoe meer volume het haar van Babette heeft. Ze kan zo in een commercial van Andrelon volume shampoo figureren. 

Steven beweert goed geslapen te hebben, maar of dat écht waarheid is? Hij krijgt spontaan stuiptrekkingen als hij Sylvia nadoet en is dusdanig overtuigend, dat ik me afvraag of de productie het spoednummer van de dienstdoende dierenarts al heeft gebeld. Ongetwijfeld een gevalletje van hondsdolheid. Beter een spuitje geven.

Lange Frank

Toch valt de gesteldheid van verraders deelnemers Babette en Steven nog mee als we het vergelijken met de toestand van Lange Frank. Die arme ziel lijdt aan existentiële fashion crisis. Gekleed in een rood wit gestreept ‘Peppi en Kokki’ shirt zit onze goedlachse radioman bij het ontbijt. Zijn linkersok is charmant fel roze met paars, de rechtersok rood met blauw. Zelfs op zijn broodje doet hij bontgekleurde vruchtenhagel. Volgens Frank zijn het muisjes, maar wij weten wel beter. 

Later in de aflevering maakt Frank van de Lende zijn flamboyante outfit nog af met een panter om zijn nek. Geen echte natuurlijk, maar een panterprint sjaaltje. Alhoewel het me eigenlijk niks zou verbazen als hij bij een langer verblijf in het kasteel zo doordraaid, dat hij op een ochtend met een échte panter om zijn nek de ontbijtzaal in komt sloffen.

We zullen het helaas nooit weten want Frank werd diezelfde dag bruut geëxecuteerd door zijn broeders tijdens de ronde tafel ceremonie. Het was zo ontzettend zielig, dat hij voortaan door het leven gaat als Frank van de Ellende. Zelfs de verraders voelden zich na afloop van de stemronde zwaar ellendig. 

De dode onder de deelnemers in deze aflevering van De Verraders blijkt niemand minder dan de ’Queen Mother of Drama’ Sylvia. Erg jammer voor het drama gehalte van het programma, maar wat een rust hangt er ineens in het kasteel. Een totaal andere sfeer, nu alle diva’s er één voor één eruit geknikkerd zijn. Ik ben ervan overtuigd dat verraders deelnemers Esmee, Irene en Sylvia vermoord, dan wel verbannen zijn, op dringend advies van de productie psycholoog. Ter bescherming van het geestelijk welzijn van de overige deelnemers en de tere zieltjes onder de kijkers.

Op zoek naar spanning

Met zoveel ‘dooie diva’s’ moest er natuurlijk wel iets bedacht worden om het programma toch nog een beetje spicy te houden. Dus toverden de tv-mensen een ontvoering uit hun hoge hoed. Niet zomaar een ontvoering, maar een echte mét container op een verlaten industrieterrein. De blauwe container zat zelfs op slot met een enorme stalen ketting inclusief hangslot. Het enige wat de productiemedewerkers in alle haast waren vergeten was de martelstoel. Beetje jammer.

Best moeilijk

Iemand ontvoeren is nu eenmaal veel moeilijk dan het lijkt. Zeker als je er drie tegelijk in je kofferbak moet proppen. Dat ondervonden ook amateur kidnappers Stefano, Ortál en Jamie. Aanvankelijk was het plan om Toine, Lange Frank en Ortál te ontvoeren. Hè Ortál…maar dat is toch zelf één van de verraders? 

Klopt, onze lieve mooie Ortál is een geraffineerde verrader, koelbloedige moordenaar en ambieert sinds kort ook een carrière als kidnapper. Jezelf laten ontvoeren is de ultieme mind fuck om de getrouwen op het verkeerde been te zetten. Zeker nu al zoveel mensen haar verdenken als verrader.

Het grote ‘laten we gezellig een paar getrouwen ontvoeren en in een container flikkeren’ plan, verliep niet helemaal vlekkeloos. Door een kleine vergissing werd per ongeluk Dionne ontvoerd in plaats van Lange Frank. Ach ja foutje, alle begin is moeilijk. Ik ben allang blij dat de verraders niet per ongeluk Sylvia ontvoerd hebben in plaats van haar te killen. Dat zou pas écht pech zijn!

Een ander foutje zat vooral in de theorie van het plan om Ortál te ontvoeren, zodat zij niet meer verdacht zou zijn. Hoewel het in theorie heel plausibel klinkt, blijkt het in praktijk geen enkel effect te hebben op de visie van de getrouwen dat Ortál een verrader is.

Team

Toch werd onze vrouwelijke verrader wederom gespaard. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat zij hier voor de zoveelste keer mee wegkomt?! Het antwoord is vrij simpel…Stefano en Jamie in je team hebben! Die mannen zijn zo vreselijk goed in het om de tuin leiden van mensen, dat het gewoon eng is.

Het echte leven

Aan het eind van deze aflevering van De Verraders vraagt Stefano aan medeverraders Jamie en Ortál of ze hem “nog wel zullen vertrouwen in het echte leven?” Het blijft heel erg stil. Het programma ‘De Verraders’ is niet alleen een vermakelijk spelletje, het toont ook aan hoe makkelijk de mening van mensen te beïnvloeden is. Zeker als er sprake is van groepsvorming. Misschien iets om eens over na te denken, als we allemaal weer massaal achter de ‘publieke mening’ aanhobbelen?

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 6 seizoen 2 De Verraders