Dit is de oudste kandidaat die ooit heeft meegedaan aan De Slimste Mens

Uitgerekend op deze natte druilerige dag beginnen we aan het zomerseizoen van De Slimste Mens 2023 waarin in aflevering 1 kandidaten Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, journalist Tom Kleijn en tattoo koning Henk Schiffmacher het tegen elkaar opnemen. Zes weken lang, vijf dagen per week gaan zowel de kandidaten als de kijkers thuis het ‘intelligentieknobbeltje’ proberen te activeren. En dat kan zeker geen kwaad na al dat schransen bij de BBQ en gluren vanuit het zolderraam naar de schaars geklede buurvrouw op haar ligbedje in de tuin.

De oudste kandidaat ooit is Henk Schiffmacher

Tattoo koning Henk Schiffmacher is met zijn 71 jaar de oudste kandidaat ooit van het programma De Slimste Mens en na de eerste aflevering ook gelijk in de race voor de slechtst geklede kandidaat ooit. Wellicht is het toch zijn leeftijd die hem parten speelt en was hij gewoon vergeten dat hij naar de opnames moest van de populaire kennisquiz toen hij het trapgat aan het schilderen was. Naar eigen zeggen is zijn geheugen vergelijkbaar met een damestas. ‘Het zit er allemaal in, maar je het nog even zien te vinden’, aldus Schiffmacher. Check morgen gelijk ook even of er misschien onderin die tas nog een fatsoenlijke broek ligt Henk.

Tom Kleijn is de dagwinnaar van De Slimste Mens

Journalist Tom Kleijn hoeft zich niet te verdedigen in de finale van vandaag, want hij eindigt als winnaar van aflevering 1 van De Slimste Mens 2023 en we zien hem morgen terug. Voor de gezelligheid hoef je hem er niet perse bij te hebben, maar het is natuurlijk ook geen aflevering van Wie van de Drie. Tom Kleijn matched lekker met De Slimste Mens coryfee Maarten van Rossem, dus de dynamiek is prima. We kunnen niet allemaal net als ik het zonnetje in huis zijn hè?

De afvaller van de dag is Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo deed als kandidaat van De Slimste Mens ontzettend haar best, maar soms is je best doen niet genoeg. Met zwemmen kun je dan misschien nog net een even een tandje bijzetten, maar kennis is er of is er niet. Als ik zeg dat het helemaal niet gek is dat ze dacht dat Het Melkmeisje een tv-serie of film is in plaats van een schilderij van Vermeer, lieg ik. Ik hoop oprecht dat Ranomi Kromowidjojo genoten heeft tijdens haar eerste aflevering van De Slimste Mens, want het was tevens haar laatste. Geen gouden plak voor jou meid en daar rouw ik geheel niet om. Het is niet dat ik haar niet pruim hoor, maar die naam is gewoonweg niet te doen voor een tikgeit.

Het begin van De Slimste Mens 2023 is een feit

En zo is de kop van seizoen 22 van De Slimste Mens met presentator Philip Freriks, kandidaten Ranomi Kromowidjojo, Tom Kleijn, Henk Schiffmacher en ‘opgechaggoot’ door Maarten van Rossem eraf. Een aflevering waarin ik leerde dat een klapmuts iets heel anders is dan mijn nogal verrotte brein dacht, dat je een Duitse helm ook kunt tatoeëren én dat Henk Schiffmacher nog meer goud dan morgenstond in de mond heeft. Pak ik maar mooi allemaal even mee op de maandag.

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de populaire kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 22 De Slimste Mens 2023