Er valt eindelijk weer wat te lachen bij De Slimste Mens!

Het is even schakelen tijdens aflevering 15 van De Slimste Mens 2023 omdat er niet één maar twee nieuwe kandidaten, namelijk comedian Iris Rulkens en Tiktokker Soraya Riem, op zijn komen dagen om de strijd aan te gaan met muzikant Meindert Talma. 

Influencers Iris Rulkens en Soraya Riem nemen plaats bij De Slimste Mens

Slimste Mens uitdager en comedian Iris Rulkens heb je wellicht weleens voorbii zien komen op social media met haar imitaties van de B&B Vol Liefde deelnemers, want Iris timmert hard aan de weg met haar hilarische typetjes. Met ruim 160.000 volgers op Instagram kun je gerust stellen dat die meid wel iets in huis moet hebben dat in ieder geval neigt naar grappig. 

Minstens net zo populair is Tiktokker Soraya Riem die met haar kookvideo’s en BookToks al ruim 230.000 volgers heeft binnen weten te harken. Riem beschouwt zichzelf als non-binair en geeft derhalve de voorkeur aan de voornaamwoorden die en diens. Deze tikgeit gaat in haar artikel over aflevering 15 van De Slimste Mens haar best doen om Soraya Riem op haar wenken te bedienen, maar hak niet gelijk mijn kop eraf als er een foutje insluipt, want die en diens zitten nog niet lekker in mijn systeem. 

Meindert Talma raaskalt zich door de kennisquiz heen

Meindert Talma zit met twee populaire social media helden op het podium van De Slimste Mens en het contrast tussen de muzikant en comedian Iris Rulkens en kooktokker Soraya Riem is groot. Ik prakkiseer mij rot hoe ik dit niet al te onvriendelijk ga brengen, maar er is geen aardige manier om te zeggen dat zowel de meiden mensen van deze tijd zijn, terwijl Meindert een behoorlijk wereldvreemde snuiter lijkt.

Als Talma begint te praten ben ik hem eigenlijk al kwijt voor hij goed en wel begonnen is. Er lijkt iets compleet te blokkeren in mijn hersenpan waardoor dat wat hij te melden heeft gewoon niet binnenkomt. Ik zie zijn mond bewegen, maar wat raaskalt die man in hemelsnaam allemaal? De muzikant lijkt niet aangesloten op deze aardkloot en veroorzaakt daardoor een flinke error in mijn kop.

Tijdens De Slimste Mens galerij van Meindert Talma, waarvan het thema ‘dashboard signalen is, krijg ik een intense behoefte om de tv uit het raam te gooien. Hij weet slechts één signaal te raden en roept op een gegeven moment zelfs bij een van de afbeeldingen ‘achteruitstoel’. Huh… bestaat er in de auto ergens een knopje dat als je erop drukt een achteruitstoel geactiveerd wordt? Moet ik dan denken aan zo’n The Voice stoel ofzo? Ik raak volledig van het padje af door die kerel. 

Korte, maar allesbehalve krachtige antwoorden bij De Slimste Mens 2023

Net als ik denk erger kan het niet worden, blijkt juist het tegendeel waar te zijn. In de dagfinale van De Slimste Mens strijden muzikant Meindert Talma en comedian Iris Rulkens tegen elkaar en krijgt de man een vraag over eierkoeken. ‘Dat zijn koeken met eieren erin’, is zijn antwoord. ‘PAS’. Als Meindert vervolgens moet opsommen wat hij weet over Peter Gillis roept hij zonder blikken of blozen uit: ‘Een dikke man met een nieuwe verkering, PAS.’

Godzijdank wordt TikTokker Soraya Riem de slimste mens van de dag en weet comedian Iris Rulkens de ietwat vreemde Meindert Talma eruit te spelen in de dagfinale van De Slimste Mens, want dit is toch geen doen. Nou ja, wie weet kan typetjes-koningin Iris er nog iets van maken. Ik houd haar social media de komende tijd in de gaten. 

 Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering met chef Volkskrant Magazine Aimée Kiene, De Kleine Komedie directeur Jörgen Tjon A Fong en uitdager muzikant Sven Figee terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 15 seizoen 22 De Slimste Mens 2023