De Perfecte Verbouwing: Verbouwen om als gezin samen te kunnen blijven

De Perfecte Verbouwing 2023

Het was zo’n dag. Je kent het vast wel, zo’n dag waarop je het gevoel hebt dat er geen einde aan komt. Uiteraard kun je er een einde aan maken door eens een keer vroeg je mand op te zoeken, maar dat doen typische avondmensen gewoon niet. Die pakken iets te drinken, niets te knabbelen want de weegschaal haat mij klaarblijkelijk sinds vorige week, en gaan op de bank zitten om tv te kijken. Ik hoopte vurig op draken van deelnemers en architecten met onrealistische wensen, een spraakgebrek, een kortpittig paars kapsel, of iets in die trant om een flink sarcastische column over De Perfecte Verbouwing 2023 te kunnen schrijven.

Wat een verdriet

Zelfs dat is mij niet gegund vandaag, want we maken kennis met Fred en Sylvia en hun kindjes Joep en Bella. Het jonge gezin heeft een goedlopende orchideekwekerij in het Zuid Hollandse Delfgauw. So far so good, zij het niet dat hun zesjarige zoon Joep het Dravetsyndroom heeft. Dit houdt in dat Joep heftige epilepsie aanvallen heeft en geen seconde alleen kan worden gelaten. 

Als vader Fred vertelt hoe hij Joep, de eerste keer dat hij een aanval had, schuimbekkend in zijn bedje aantrof moet hij zich even herpakken om verder te kunnen vertellen. Het stel schiet vol wanneer ze praten over hun grote verdriet en ik jank, zoals gebruikelijk, gewoon mee. Godzijdank kan ik me niet voorstellen hoe het moet zijn om een ziek kindje te hebben.

Het moet afschuwelijk zijn om dat wat je het liefste is in het leven zo te moeten zien lijden. Fred en Sylvia willen hun gehandicapte zoon zo lang mogelijk thuis houden en om dat te realiseren is de perfecte verbouwing nodig. 

Verdorie

Aan architecten Maxim en Laurien de taak om een ontwerp te maken waarin ruimte is voor Joep en een begeleider, maar waarin ook ruimte is voor Fred en Sylvia om zich een beetje terug te kunnen trekken. Alles om ervoor te zorgen dat ze nog heel lang als gezin samen kunnen blijven. Uiteraard kun je het ontwerp voor De Perfecte Verbouwing wel overlaten aan architecten Maxim en Laurien.

Fred en Sylvia vinden het lastig om een ontwerp te kiezen, maar gaan uiteindelijk voor de creatie van Laurien. Tijdens de verbouwing moet er hier en daar dingen geschrapt worden in het ontwerp vanwege de belachelijk hoog gestegen kosten voor bouwmateriaal. Weer schiet ik vol als Sylvia vertelt dat, dat lastig was. ‘Wat je hebt gezien, wil je eigenlijk ook hebben’, zegt ze wat aangeslagen. Verdorie… wat had ik het deze lieverds gegund om het hele wensenpakket te kunnen realiseren. 

Desalniettemin is het resultaat prachtig en het gezin is er dolgelukkig mee. Joep heeft een apart gedeelte om te spelen, slapen en badderen, terwijl alles door middel van schuifdeuren toch een geheel kan worden met de rest van het huis. Als Nicolette Kluijver en architect Laurien het resultaat komen bekijken, laten Fred en Sylvia alles vol trots zien. Het straalt van hun gezichten af dat de verbouwing ze de rust geeft die ze zo hard nodig hadden.

Vrachtwagen in de jungle

Als ik dan toch nog even mag zeiken, want dat doe ik nu eenmaal zo graag, wat in hemelsnaam heeft Nicolette voor cadeautjes mee voor Joep en Bella?! Bella krijgt een canvas van Frozen voor aan de muur van haar nieuwe kamertje en Joep een canvas van vrachtwagens. Tijd, geld noch moeite gespaard om die koters een prachtige slaapkamer te geven, alles qua inrichting mooi op elkaar afgestemd en nu hangt er dus op die hele toffe ‘jungle kamer’ een vrachtwagen pontificaal de plank mis te slaan.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Perfecte Verbouwing te gaan

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 5 van De Perfecte Verbouwing 2023 gemist en ben je nieuwsgierig naar de ontwerpen van de architecten? Op Videoland kan je De Perfecte Verbouwing seizoen 2 terugkijken en het verbouwde huis van deelnemers Fred en Sylvia bewonderen.

Beeld bron: Still Tv RTL 5 / De Perfecte Verbouwing / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 2 De Perfecte Verbouwing 2023