De Perfecte Verbouwing: Wanneer een stel houtmieren de boel dreigt te verstieren

De Perfecte Verbouwing 2023

Wie dacht dat een bungalow alleen geschikt is voor senioren, zag in aflevering 2 van een nieuw seizoen van De Perfecte Verbouwing het tegendeel bewezen. Natuurlijk is zo’n gelijkvloerse woning ideaal voor ‘ouwe gebakkies’ zodat ze ’s avonds hun stramme lijf de trap niet op hoeven te zeulen. Heel geruststellend ook dat de ouwetjes de trap niet meer af kunnen pleuren, omdat hun nieuwe bril met varifocale glazen nog even wennen is. Maar dat wil niet zeggen dat er geen jong gezin zou kunnen genieten van alles gelijkvloers. Bob en Danja Maassen met hun zoontje Sem zijn zo’n gezin, en doen mee als deelnemers van De Perfecte Verbouwing seizoen 2.

Beestjes killen de buffer

Bob en Danja droomde van een groot gezin. Helaas zit dat er, vanwege de hufterige ziekte borstkanker waar Danja door getroffen werd, niet in. Toch willen ze graag de perfecte verbouwing om hun woongenot te vergroten. Bob en Danja lijken op het eerste gezicht heel rustige en ingetogen mensen. Op het tweede gezicht ook, maar later zal blijken dat ze pittiger zijn dan je in eerste instantie denkt.

De twee architecten in deze aflevering van De Perfecte Verbouwing, Maxim Winkelaar en Richél Lubbers, gaan aan de slag met het ontwerpen van een droomplan met het opgegeven budget van maar liefst 135.000 euro en een buffer van 25.000 euro voor onvoorziene uitgaven. Al snel blijkt dat dat beter andersom had kunnen zijn. Corona breekt uit en er zit houtmier in hun dak. Alle kriebelende beestjes zijn goor, maar ik heb nog altijd liever houtmier in mijn dak, dan platjes op een intiem plekje. Houtmier kost echter wel aanzienlijk meer om te bestrijden. De buffer is dus al snel geen buffer meer.

Glazenwasser gezocht

Dan komt het meest fascinerende onderdeel, ook in dit nieuwe seizoen van De Perfecte Verbouwing, de presentatie van de ontwerpen door middel van de virtual reality brillen. Ik ga hier echt zo goed op. Muren verdwijnen, muren verschijnen, keukens staan binnen een split second en de inrichting kost geen kopzorgen. Was zo’n reality bril maar echt reality. Wat zou mijn leven dan heerlijk overzichtelijk zijn.

Wanneer Bob en Danja na wikken en wegen besluiten om voor de perfecte verbouwing het ontwerp van architect Maxim Winkelaar te kiezen, krijg ik een acute aanval van lichte paniek. Geweldig hoor die verbinding met de tuin, patio en al het licht dat naar binnen schijnt, maar staan jullie erbij stil dat al die 4.637 ramen ook gelapt moeten worden?! Het is valse geen paniek, want ik ben ervaringsdeskundige. Mijn huis heeft namelijk veel ramen met licht en zicht op de tuin én een tuinkamer. En ik kan jullie vertellen: het is de ‘ramenlap hel’.

Plakkerige bank

Zorgen om het budget of niet, Bob en Danja besluiten positief te blijven en pakken hun hele hebben en houden al in, voordat er überhaupt een offerte van een aannemer voor De Perfecte Verbouwing op de mat ligt. Bij wijze van, want de deurmat is zelfs al ingepakt. Als ze vervolgens ook besluiten om de boel alvast maar te gaan slopen, weet ik niet of ik met mijn handen voor mijn ogen de aflevering uit moet zitten, of op mijn stoel zal gaan staan om het koppel toe te juichen. Zoals ik al zei, Bob en Danja zijn een heel stuk pittiger dan verwacht.

Na flink schrappen op het wensenlijstje, concessies doen en vrede hebben met het feit dat de inrichting gewoon voorlopig nog even uit de opslag terug het huis ingaat is het dan toch gelukt. Het bankstel kan nog best een ronde mee, zeker gezien het feit dat er nog een kleuter rondloopt, die met vieze tengels graag plakkerige sneeën brood met Nutella nuttigt voor de tv. Het huis is prachtig geworden na de perfecte verbouwing en de overschrijding van budget met 50.000 euro, meer dan waard. De absurd gestegen prijzen vanwege Corona werden de familie Maassen bijna fataal, maar bijna is gelukkig niet helemaal.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Perfecte Verbouwing te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 2 van het nieuwe seizoen van De Perfecte Verbouwing 2023 gemist? Op Videoland kan je De Perfecte Verbouwing seizoen 2 terugkijken en het verbouwde huis van deelnemers Bob en Danja bewonderen.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / De Perfecte Verbouwing / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 2 De Perfecte Verbouwing 2023