De Kookklunzen: Uit welke grot sleuren ze die deelnemers vandaan?

De Kookklunzen

Het kan bijna geen toeval zijn. De hele dag heb ik al het gevoel omringd te zijn met mensen die op de een of andere manier een paar hersencellen op non-actief hebben staan. Uitgerekend vandaag is de tweede aflevering van De Kookklunzen op SBS6. Je hebt soms van die dagen dat het lijkt alsof iedereen om je heen het op jouw mentale welzijn gemunt heeft. Nou ja lijkt… ze moeten mij gewoon allemaal hebben vandaag. 

Natte neuspurken

De deelnemers van Restaurant Misverstand die kampen met Alzheimer, een vreselijke aandoening die de hersenen aantast, hebben hun hersencellen beter op een rijtje dan de deelnemers en presentator Gordon van De Kookklunzen op SBS6. Waar in hemelsnaam is dit zooitje ongeregeld vandaan getrokken? Ik bedoel dit niet eens sarcastisch, zoals je normaliter van mij gewend bent, maar ik ben bloedserieus. 

Volwassen mensen die geen idee hebben hoe je een omelet bakt?! Sterker nog, die het voor elkaar krijgen om een geklutst en vervolgens gebakken eitje op een bord havermoutpap met natte slierterige neuspurken te laten lijken. Ik voel me genaaid door De Kookklunzen en als ik genaaid word, wil ik zoenen ook. Als dit programma grappig zou moeten zijn, dan is dat rijkelijk mislukt. Net als de grappen van Gordon trouwens, die er nog zelf nog maar een keer een neplachje tegenaan gooit.

Bestaat zo onnozel echt?

Deelnemer Astrid komt er na het opdienen van het voorgerecht in De Kookklunzen achter dat het een vegetarisch gerecht is. ‘Oh joh, dat had ik helemaal niet door!’ Weet je, we kunnen niet allemaal zo intelligent zijn, dat besef ik mij heus wel, maar wat mij zorgen baart is dat Astrid ook stemrecht heeft en deelneemt aan de maatschappij. 

Ik hoop echt van ganser harte dat de Astrids van deze wereld andere kwaliteiten hebben, waar wij in een programma als De Kookklunzen van SBS6 niet achter zijn gekomen of die ik gemist heb. Laat mij alsjeblieft doen geloven dat ze niet zo onnozel is als ze lijkt, want anders is alle hoop verloren.

Ben ik erg negatief? Ja dat klopt, dat kun je niet gemist hebben in dit relaas over De Kookklunzen. Ik had er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om gezellig de recepten met je door te nemen zodat je wellicht wat inspiratie op zou doen voor het kerstdiner. Of ik had kunnen doen alsof dat gekluns in de keuken hilarisch was. Zeggen dat de deelnemers van De Kookklunzen dijen kletsend grappig waren evenals Gordon. Maar ik verdom het… Ik ga het gewoon niet doen!

Mijn geheim

Je bent al tot hier gekomen en ik wil je dan ook belonen voor het blijven lezen van deze column over De Kookklunzen. Ik besef namelijk dat ik een berg negatieve shit over je heen kots, maar ik zal het goedmaken. Jij als lezer kunt er tenslotte ook niets aan doen dat er iemand in de mediawereld heeft bedacht dat zo’n uur durende Aldi reclame of Gordon in De Kookklunzen leuk zou zijn. Daarom bij deze mijn geheime recept voor een omelet die niet kan mislukken. Behalve als je Astrid of Dorine heet, dan kan ik geen slaag-garantie geven. 

Schrijf even mee, sla het op of knip en plak het in een Word documentje zodat je nooit zo voor lul komt te staan als de deelnemers van De Kookklunzen. 

  1. Neem een stevige, niet te grote koekenpan met anti-aanbaklaag. 
  2. Kies voor echte boter, maak je pan niet té heet anders brandt de boter aan.
  3. Klop de eieren met een scheutje koud water in plaats van melk. 
  4. Gooi er niet te veel meuk doorheen zoals groenten, want daar wordt je omelet vochtig van.
  5. Strooi een klein beetje gemalen kaas door je geklopte eieren voor een lekkere nasmaak.
  6. Roer een flinke scheut Maggie door je geklopte eieren
  7. Gooi het eiermengsel in de pan en bak het tot het ei gestold is.

Bij deze ligt er weer een geheim van mij op straat, maar ik voelde de onstilbare drang om het leed dat De Kookklunzen heet, waar je niets aan hebt gemist hebt als je andere dingen te doen had, enigszins te verzachten. Thank me later…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Kookklunzen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij de tweede aflevering van De Kookklunzen gemist? Kijk dan op KIJK terug naar de avonturen van Gordon Heuckeroth en de deelnemers in het SBS6 programma De Kookklunzen.

Beeld bron: Still Tv SBS 6 / De Kookklunzen

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 2 De Kookklunzen 2022