De Invasie van België: Volgende keer wel naar mama luisteren

De Invasie van België 

‘Mijn moeder had me nog zo gewaarschuwd voor Belgen. Vertrouw er nooit één’, roept Olcay gefrustreerd uit, terwijl ze op de achterbank in de auto van de fixers zit. Dolshe zit met een dikke pruillip naast haar en staart verslagen uit het raam. De Invasie van België zit erop voor deelnemers Olcay en Dolshe Gulsen.

Na de falende missie van Tess Milne en Simon Zijlemans zijn nu ook de zusjes Gulsen definitief uitgeschakeld in het levende Stratego spel. En welbeschouwd is dat maar goed ook. Zowel voor de eer van Nederland, als voor de eigen veiligheid van ‘Plien en Bianca’ Gulsen zelf. Ze zullen echter gemist worden in het NPO programma De Invasie van België.

Niet verantwoord 

Als je Smurfin en haar smurfenmaatje aanziet voor Suske en Wiske, dan is dat al een behoorlijk alarmsignaal met betrekking tot je mentale gesteldheid. Maar het kan nog erger. Heel veel erger zelfs.

Vlak nadat een Belgische meneer op uitermate creepy wijze aan Olcay en Dolshe heeft verklapt dat hij ‘een kelder’ in zijn huis heeft, besluiten de dames aan hem te vragen of ze bij hem mogen overnachten tijdens De Invasie van België. Altijd een goed idee, twee bloedmooie meisjes en een Belg met een kelder. Dat is de vorige keer ook zo goed afgelopen met Dutroux.

Tikkeltje naïef 

Het zijn aardige meiden hoor, die Gulserinnen, maar ze zijn wel heel goed van vertrouwen. Ze hebben zich compleet laten inpakken door die malle frietsnijders en kirren om de haverklap hoe ‘ontzettend lief’ de Belgen zijn.. Maar zijn de Belgen die op hun pad komen wel zo lief of zijn Olcay en Dolshe Gulsen gewoon ‘ontzettend naïef’?

Je zou denken dat in ieder geval Olcay wel op haar hoede zou zijn. Olcay Gulsen heeft tenslotte zelf aan der lijve ondervonden hoe het is om slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Daarnaast heeft ze het televisieprogramma Gestalkt gepresenteerd. En toch trapt ze met beide benen keihard in de val van de Belgen. Hoe kun je de signalen gemist hebben Olcay, tijdens deze aflevering van De Invasie van België?

Blind van verlangen 

Het waren net Hans en Grietje die kwijlend op het appetijtelijke snoephuisje van de boze heks bestormden. Verblind door al het snoepgoed hadden ze geen enkel oog voor het gevaar dat achter de voordeur verstopt zat. In het geval van Olcay en Dolshe Gulsen ging het echter niet om snoep als afrodisiac, maar om een warm bed om in te slapen.

Ze waren moe en hun poezelige voetjes deden o zo zeer. En ineens was hij daar, hun prins op het witte paard in De Invasie van België. Een lieve Belg die ook nog eens daadwerkelijk Lieve als voornaam had. Het was bijna te mooi om waar te zijn, maar daar dachten de zusjes niet aan.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Helaas blijkt de inmiddels overbekende Marktplaats waarschuwing ‘Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo’, ook in dit geval op waarheid te berusten. De lieve Belg genaamd Lieve, was helemaal niet zo’n lieve. Integendeel, Lieve was een hele stoute. Een smerige matennaaier zoals we dat in Holland zo subtiel noemen.

Linke Lieve vernagelde Olcay en Dolshe terwijl ze zoetjes lagen te slapen in zijn bedje. Hij zette zijn geweten aan de kant en belde de Fixers van De Invasie van België om ze te vertellen dat hij twee wulpse Nederlandse meiskes in zijn spetterbak had. En zo wist Lieve de naïeve dames toch nog te naaien zonder ze ook maar met één vinger aan te raken. Misschien volgende keer toch beter naar mama luisteren Olcay…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Invasie van België te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij het PowNed programma De invasie van België op NPO 3 gemist? Kijk dan terug hoe Olcay en Dolshe Gulsen De Invasie van België moeten verlaten op NLziet.

Beeld bron: Still Olcay en Dolce Powned

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 1 De Invasie van België 2022