De Invasie van België: Winnaars kruipen door het oog van de naald 

De Invasie van België finale

In de allerlaatste aflevering van De Invasie van België zijn de gemoederen hoog gespannen. De Belgen staan op scherp, iets wat we niet van de Nederlanders kunnen zeggen. Die hadden het gisteravond iets te veel naar hun zin en worden wakker met een fikse kater. 

Drank maakt meer kapot dan je lief is

Dat drank niet alleen lekker is, maar ook voor de nodige ellende kan zorgen, wordt al gauw duidelijk. De heren Hollanders hadden tijdens het zuipavondje een geniaal idee bedacht om de finale van De Invasie van België als winnaars te verlaten. Ook in de ochtend lijkt het nog een puik plan, tenminste in de de uren dat de nog aardig wat ‘bloed in door hun alcohol’ stroomt.

Vol goede moed zoeken de mannen contact met bevriende Belgen om een lift te vragen. Hé, waar hebben we dit eerder gehoord? Iets over een Belg die écht te vertrouwen was en vervolgens Gers Pardoel genadeloos een oor aan naaide terwijl hij tegelijkertijd een mes in zijn rug stak.

Maak je geen zorgen Geza, Dio, Tim en Jasper pakken het heel anders aan. Die vragen niet één maar twee betrouwbare Belgen om hulp. Top plan jongens zo in de finale van De Invasie van België.

Het kwartje valt

Wanneer de alcohol mist een beetje is opgetrokken uit de bollekes van onze landsvertegenwoordigers, begint er langzaam een kwartje te vallen. Nou ja, alleen bij Geza Weisz en Dio dan.

Jasper is ondertussen aan het bellen met een Belgische vriendin en geeft niet alleen de locatie op waar de vlag moet worden gehesen, maar ook het exacte tijdstip én de locatie waar het viertal zich nu bevindt. Met handgebaren proberen Dio en Geza nog in te grijpen, maar Tim Senders en Jasper Demollin kijken enkel schaapachtig naar hun ‘landjepik collega’s’. Je hoort ze gewoon denken: ‘Wat lopen die gasten nou een partijtje leip te doen tijdens De Invasie van België joh?’ 

Hoog, hoger, hoogst

Uiteindelijk valt ook het kwartje bij Tim en Jasper, al moet dat kwartje van een enorme hoogte komen. Door middel van een goed staaltje list en bedrog weten de mannen het tij te keren in De Invasie van België. En passant krijgen Dio en Geza het ook nog even aan de stok met een stront chagrijnige Belgische taxichauffeur. 

Met slechts 6 minuten voorsprong op de Belgen komen Geza, Dio, Tim en Jasper aan bij Manneke Pis in Geraardsbergen. Ze hijsen twee Nederlandse vlaggen en krijgen bericht van de mysterieuze kolonel dat er bovenaan ‘De Muur’ vervoer wacht om hen zo snel mogelijk over de Nederlandse grens te krijgen. Als dat lukt dan heeft team Nederland gewonnen.

De Muur

Hoe moeilijk kan het zijn, zo’n muurtje beklimmen? Heel erg moeilijk, aan het gehijg van de Nederlandse deelnemers van De Invasie te horen. Als je de afstand hoort denk je ‘stel je niet zo aan stelletje piepers’, maar het is niet de afstand wat het een pokkemuur maakt. Er moet in 1,2 kilometer maar liefst 91 meter hoogtemeters gemaakt worden. Dio, Geza, Tim en Jasper hebben geen keus en met luid gekreun waar menig porno actrice jaloers op zou zijn, beklimmen ze het gevaarte. De Belgen kennen de reputatie van De Muur en geven het bij voorbaat al op. Stelletjes watjes. 

Bovenaan de muur blijkt de kolonel nog wel een lieverd te zijn, want ondanks alle barbaarse opdrachten die hij de Nederlanders tijdens De Invasie van België gaf, heeft de beste kerel wel een badass helikopter geregeld voor het viertal.

Tim Senders, Jasper Demollin, Geza Weisz en Dio worden de winnaars van De Invasie van België en daarmee wint Nederland de finale. De Belgen op het hoofdkantoor kunnen niet anders dan in huilen uitbarsten. Voilà

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Invasie van België te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij de finale van het Powned programma De Invasie van België gemist en wil je zien hoe Nederland wint, kijk dan op NLziet terug hoe de winnaars Tim Senders, Jasper Demollin, Geza Weisz dat voor elkaar kregen.

Beeld bron: Powned

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 1 De Invasie van België 2022