De Invasie van België: Over smaak valt te twisten

De Invasie van België

Met nog twee duo’s te gaan, begint het echt loeispannend te worden bij De Invasie van België. De Nederlanders zijn op zoek naar vlagdelen en de Belgen zijn op hun beurt weer op zoek naar Nederlanders. Nu het einde van de invasie in zicht begint te komen en het Powned programma lijkt te floppen bij de NPO kijkers, vraag ik mij af waarom niet meer mensen naar De Invasie van België kijken. Het concept is goed, de deelnemers zijn vindingrijk en de strijd is alles behalve voorspelbaar. 

Gelukkig ben ik nog dwarser dan dwars en ik schaam mij dan ook niet om te zeggen dat ik met veel plezier mijn maandagavonden spendeer met het kijken naar een stel vluchtende BN’ers waar vervolgens Bekende Vlamingen weer gefrustreerd achteraan rennen. Massa’s mensen genieten wekelijks van het wel en wee van de Meilandjes. Nou dan valt het met mijn smaak nog wel mee dacht ik zo. Ik heb een prima smaak. Alhoewel, als je naar mijn mislukte liefdesleven en ex-partners kijkt… 

Maar goed, genoeg over mij. Het wordt mij veel te heet onder de platvoeten, dus laten we het hebben over de Nederlandse duo’s die nog op de vlucht zijn in België. Dan kan ik intussen mooi wegvluchten uit de benaderde wurggreep waar ik mij al schrijvend in heb gepositioneerd door over mijn ‘goede smaak’ te beginnen.

Bassie en Adriaan

In aflevering 7 van De Invasie van België zien we vandaag hoe de Nederlandse deelnemers de Belgen een lesje in smaak proberen te geven. Tim Senders en Jasper Demollin trekken speciaal voor de gelegenheid Bassie en Adriaan kostuums aan en het moet gezegd worden, acrobaat Adriaan heeft er in geen tijden zo goed uitgezien. Clown Bassie loopt er wat minder florissant bij. Oranje is duidelijk niet zijn kleur. De felgekleurde Bassie pruik geeft Tim Senders een bleke gelaatskleur en zo te zien voelt hij zich ook niet helemaal op zijn gemak. 

Jasper en Tim moeten om hun vlagmissie te halen een voorstelling van een kwartier geven in het bomvolle attractiepark Plopsaland. We scoren helaas geen punten bij het Belgische publiek wanneer clown Tim tijdens zijn act per ongeluk ‘shit’ zegt tegen een kleuter uit het publiek. Dat Jasper en Tim ten overstaan van groep fanatieke Kabouter Plop fans uit volle borst de mantra zingen ‘Plop is op, Plop is op, Plop is op!’, zal ons imago als Nederlanders ook zeker geen goed doen.

Boze Belgen

De Fixers en The Brains, oftewel de Belgen die de taak hebben gekregen om in De Invasie van België de Nederlandse deelnemers te verjagen, zijn not amused over alle fratsen van die rare Hollanders. Of zoals Fixer Slongs het liefkozend noemt ‘kut Hollanders’. Collega Fixer Sieg is vooral boos op het verraad van zijn landgenoten. ‘Schaam jullie diep!’, schreeuwt hij woest wanneer hij ontdekt dat BN’ers Geza Weisz en Dio een aantal Belgen zover heeft gekregen om op camera te zeggen dat ‘Het Nederlandse bier het lekkerste bier ter wereld is’.

Op het hoofdkantoor van The Brains gaat een geblondeerde jongeman helemaal uit zijn plaat telkens als de kolonel van De Invasie van België een filmpje stuurt van geslaagde vlagmissies van de deelnemers. Ik bedoel het niet onaardig – dat is een teken dat ik wel iets onaardigs ga zeggen -, maar de blonde jongen lijkt zijn hoofd iets te lang in een pannetje waterstofperoxide te hebben gedoopt. Hij gedraagt zich nogal vreemd… 

Alles wat blondie zegt herhaalt hij een paar keer. Als er een Belgische mevrouw op het filmpje verschijnt roept hij: ‘Domme Gans! Domme Gans!’ En bij het zien van beeldmateriaal met Tim en Jasper in het attractiepark schreeuwt hij: ‘Dat is Plopsaland! Dat is Plopsaland! Dat is Plopsaland!’ Het zal je collega maar zijn. Daar wordt je knettergek van na een acht uur durende werkdag.

Proost!

Terwijl het humeur van de Belgen met de minuut daalt tot ver beneden zeeniveau, maken de Nederlandse duo’s zich niet druk. De BN’ers hebben elkaar gevonden in het plaatsje Ronsen en gaan voortaan als kwartet door het leven. Aan het biertje in hun hand te zien, zit het met hun smaak in ieder geval wel goed.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Invasie van België te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 7 van het Powned programma De Invasie van België op NPO 3 gemist? Op NLziet kan je de acties van Nederlandse deelnemers Tim Senders, Jasper Demollin, Geza Weisz en Dio in De Invasie van België terugkijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / Powned / De Invasie van België

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 1 De Invasie van België 2022