De Invasie van België: De vrouwelijke intuïtie van Tess

De Invasie van België 

Vrouwelijke intuïtie, het is een mysterieus fenomeen en betekent volgens de Van Dale letterlijk: ‘Inzicht zonder nadenken’. Landjepikker Tess Milne geeft in aflevering 3 van De Invasie van België van Powned een mooie demonstratie van dit begrip en laat tevens zien dat niet alleen de vrouwelijke deelnemers, maar ook de fixers beschikken over een uitmuntend staaltje intuïtie.

Het onderbuikgevoel van Tess 

In een hoekje zitten deelnemers Tess en haar partner in crime Simon Zijlemans van De Invasie van België, verstopt op het Centraal Station van Antwerpen. Half verscholen in hun muts proberen ze, zo onopvallend mogelijk te zijn. Ze doen enorm hun best om niet gezien te worden en juist daardoor zijn ze net zo zichtbaar als Gerard Joling in zijn Toppers-jasje met paarse glitters, in een verlaten schapenweide. Tess zit dan ook flink in de stress. Ze voelt het aan alles: ‘De komende 10 minuten zijn cruciaal.’ 

Of het vrouwelijk intuïtie is of pure angst, daar kunnen wij alleen maar naar raden. Wellicht voelt ze het aan haar water of kriebelt haar neus, feit is dat Tess helaas gelijk heeft. Sluwe fixer Sieg de Donker bevindt zich ook in het station en is vastberaden om een Hollander bij zijn lurven te pakken en zonder pardon knoerthard over de grens te mieteren tijdens De Invasie van België.

De jacht van fixer Sieg

Sieg zit er echter een beetje naast. De eigenaren van de lurven waar hij naar op zoek is, blijken al in een rijdende trein te zitten. De vogel is gevlogen, maar dat weet Sieg niet en hij rent als een dolle langs de stilstaande treinen om te zoeken naar deelnemers Tim Senders en Jasper Demollin van De Invasie van België. Plotsklaps ziet hij een schichtig blondje wat zich uitermate verdacht gedraagt. Het blijkt niet krullenbol Tim, maar schone dame Tess Milne te zijn. Sieg aarzelt geen moment en grijpt haar bij de arm. Dan maar die vrouwelijke lurf en haar hulpje Simon Zijlemans over de grens keilen.

Simon en Tess weten niet wat hen overkomt en zijn totaal in shock deze aflevering van De Invasie van België. Alsof de vernedering nog niet groot genoeg is, verklapt de fixer dat hij hen per ongeluk heeft gevonden. Wat is de definitie van vrouwelijke intuïtie ook alweer? Inzicht zonder nadenken. Tja, dat klopt wel in het geval van Tess. Ze voelde al dat ze om de nesten zat, nog voordat de Sieg de Doncker haar in hechtenis had genomen.

Mazzel voor Sieg?

Hoe zit het trouwens met Sieg de Doncker? Is hij ook besmet met vrouwelijke intuïtie of is het stomweg pure mazzel geweest? Persoonlijk denk ik dat het gaat om een ervaring van serendipiteit. Oftewel ‘iets vinden waar je niet naar op zoek was’. In het geval van Sieg heeft dat plezierig uitgepakt, al pakt serendipiteit niet altijd goed uit. Vraag maar eens aan Jasper Demollin…

‘Gatver de kak! Wat goor, mijn hele been zit onder de kak!’ Jasper heeft last van een duidelijk gevalletje van serendipiteit. Hij heeft iets gevonden, waar hij niet naar op zoek was. Collega-landjepikker Tim wrijft liefkozend met het blad van een boom langs de schijtkuit van Jasper. Dat lijkt super lief en zorgzaam, maar eigenlijk is het niks meer dan zijn eigen schuldgevoel proberen weg te poetsen. Tim had de hondenkak namelijk al gezien voordat zijn vriendje erin ging rollebollen. Hij had wat kunnen zeggen om Jasper te waarschuwen, maar deed het niet. Altijd leuk zulke vrienden.

Eerlijk gevonden

Dio en Geza Weisz vinden geen poep, maar wel iets anders met een ranzige lucht. Haring! Niet zomaar haring, nee haring met aardbeien. Gelukkig wel zonder slagroom. Voor de vlagmissie moeten de heren in Leuven 3 Belgen vinden die uit zich de woorden brainfood, antioxidanten en Alfred Nobel zeggen. Vraag niet hoe, maar het lukt die vreemde snuiters in De Invasie van België nog ook. Het is überhaupt een hele prestatie om een gesprek aan te gaan met vreemde mensen terwijl je een bord haring met aardbeien vasthoudt. Ik zou alleen bij de aanblik van deze ‘lekkernij’ al op de vlucht slaan. 

Anouk Hoogendijk en Gers Pardoel hebben ook iets gevonden. Een verse uitbreiding voor Nederland! Het Belgische dorpje Paradijs wordt geconfisqueerd en omgedoopt tot Zuid-Nederland. Dit mag met recht een mijlpaal worden genoemd in onze wedstrijd tegen de Belgen. We zijn dan wel Tess Milne en Simon Zijlemans kwijt geraakt, maar deze strijd hebben we gewonnen in De Invasie van België van de NPO. En laten we eerlijk zijn, wat moeten we met die vrouwelijke intuïtie van Tess? Daar schieten we tenslotte ook niet veel mee op.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Invasie van België te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij het PowNed programma De invasie van België op NPO 3 gemist? Kijk dan de avonturen van de deelnemers van De Invasie van België terug op NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO / Powned / De Invasie van België

Home » Televisie » aflevering 3 De Invasie van België