André Dongelmans is bijrijder van Pia Douwes in De Gevaarlijkste Wegen

Voor het televisieprogramma De gevaarlijkste Wegen worden twee bekende Nederlanders samen op avontuur gestuurd in een voor hen doorgaans onbekend gebied. Daar stappen ze samen in een auto op weg naar moeilijk bereikbare plaatsen over wegen waar ze vroeger hun paard en wagen nog niet overheen joegen. In aflevering 3 van De Gevaarlijkste Wegen mogen musicalster Pia Douwes en acteur André Dongelmans zich in het door politieke onrust geteisterde Oekraïne zien te manoeuvreren. De reis voert hen door het in het uiterste westen gelegen Karpatengebied Hutsulia.

Pia Douwes duldt geen tegengas van André Dongelmans op De Gevaarlijkste Wegen

Dacht ik het afgelopen vakantie zwaar te hebben gehad toen ik over de gammele Belgische snelwegen richting het zuiden scheurde. Dat is echter nog niks vergeleken bij de wegen die Pia Douwes en André Dongelmans tijdens deze aflevering van De Gevaarlijkste Wegen voorgeschoteld krijgen. De toon wordt al meteen gezet als de musicalster aangeeft dat ze thuis alle pincodes heeft achtergelaten voor het geval ze niet meer terugkeert. Of dit meer zegt over het vertrouwen van Pia in haar medebestuurder óf over de angst voor de wegen die komen gaan weet ik niet. Het feit dat Douwes heel bitchy de sleutels voor de neus van André weggrist om meteen zelf achter het stuur te kruipen zegt mij al genoeg. Deze dame duldt geen tegengas.

Pia Douwes en André Dongelmans zijn nog maar net op weg over De Gevaarlijkste Wegen of er wordt al meteen op de rem getrapt. De musicaldame wil koste wat kost alles van haar mogelijk allerlaatste reis vastleggen. In haar beste Engels probeert ze een paar jonge locals zover te krijgen dat ze nop de foto gaan. De kinderen gaan er echter als een speer vandoor. Oerinstinct zullen we maar zeggen. Je zit niet in Het Jachtseizoen hè meid. Nooit vragen maar gewoon schieten is mijn devies.

Als je lijf je leeftijd verraadt

Al rijdend leren de twee elkaar in deze aflevering van De Gevaarlijkste Wegen steeds beter kennen. Zo heeft André een bierbuik waar hij best trots op zegt te zijn en doet Pia uitgebreid uit de doeken hoe haar lichaam veranderde door de overgang. Tijd om even mijn kop in het zand te steken. Ik wordt dit jaar vijftig maar houd me nog graag verre van al dit midlife geneuzel.

Als ik mijn kop weer uit het zand trek zie ik dat Pia Douwes en André Dongelmans geheel ‘onverwacht’ op een traditionele bruiloft zijn gestuit tijdens de opnames van De Gevaarlijkste Wegen. Het ‘toeval’ wil dat de familie voor de bierbuik van André en het post-overgang lijf van Pia een perfect passend traditioneel kledingstuk uit hun hoge hoed weet te toveren. De twee BN’ers zetten het dan ook traditioneel op een zuipen.

Waarom je beter geen pinda’s kunt eten op De Gevaarlijkste Wegen in Oekraïne

De volgende morgen beginnen André en Pia behoorlijk brak en weer kruipt de dame achter het stuur. Ik had haar onmiddellijk de sleutels afhandig gemaakt als ik André was, maar hij begeeft zich wederom als een mak lammetje naar de bijrijdersstoel. Zo hobbelen en bobbelen ze vrolijk verder door het landschap van Oekraïne, terwijl ze hun eigen hobbels in het leven openlijk met elkaar bespreken.

Uiteraard worden er ook in deze aflevering diverse stops gemaakt om kennis te maken met de tradities en gebruiken van de lokale bevolking. Er wordt een bezoek gebracht aan een kruidenvrouwtje die dode slangen in potten bewaart en een hele zak met bijen in haar toko heeft staan. ‘Deze worden gebruikt tegen Corona’, aldus de plaatselijke Klazien uut Zalk. Ik zou toch even naar de bijwerkingen of bijsluiter vragen, maar blijkbaar zijn de BN’ers niet zo van de woordgrappen. 

Waar Pia Douwes en André Dongelmans wel helemaal in een deuk over liggen is de harde boer die André bij de start van dag 3 van De Gevaarlijkste Wegen per ongeluk laat ontsnappen. Dat moet ongetwijfeld van blijdschap zijn geweest omdat hij eindelijk een keertje mag rijden. En dan komt het moment waarop de familie van Pia met spanning heeft zitten wachten. De musicalster stikt bijna in een pinda. Ze overleeft dit hachelijke moment ternauwernooT.  

Heeft Pia Douwes nog saldo bij thuiskomst?

Na het zien van al het gehobbel en geschud in aflevering 3 van seizoen 6 van De Gevaarlijkste Wegen is het mij volkomen duidelijk geworden waarom dit gebied Hutsulia heet. Gelukkig heeft het tweetal het avontuur doorstaan en kunnen ze opgelucht huiswaarts keren. Zijn jullie ook zo benieuwd hoeveel geld de familie van Pia uiteindelijk van haar rekening heeft gehaald?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Slechtste Wegen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij deze aflevering van De Gevaarlijkste Wegen met deelnemers Pia Douwes en André Dongelmans in Oekraïne gemist? Op NLziet kan je de avonturen van de deelnemers van De Gevaarlijkste Wegen seizoen 6 en 7 terugkijken.

Beeld bron:  Powned / De Gevaarlijkste wegen / seizoen 6

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 6 De Gevaarllijkste Wegen 2023