Een groot mysterie omtrent een geadopteerd graf in De Erfgenaam

In deze aflevering van seizoen 3 van De Erfgenaam gaat presentator Ruben Nicolai op zoek naar eventuele erfgenamen van Clara Kamphuis uit Hengelo en Alexander Ginsburg uit Den Haag. Zal het hem lukken om nazaten te vinden die hij kan verblijden met een erfenis? 

Zoektocht naar de erfgenaam van Clara Kamphuis en Alexander Ginsburg

Stiekem fantaseer ik weleens dat er ergens een erfenis op mij wacht, waar ik geen weet van heb. Een onbekende met een smak geld die het loodje legt en verre familie blijkt te zijn. Samen met erfgenaam onderzoeker Klaas Zondervan duikt Ruben Nicolai in De Erfgenaam de archieven in om familie op te sporen van Clara en Alexander. Zouden zij misschien familie van mij zijn? Clara Kamphuis overleed in 2013 op een respectabele leeftijd van 99 jaar. Dat de eigenzinnige dame niet aan wiegendood is gestorven moge duidelijk zijn. Persoonlijk zou ik mij vanaf mijn wolk hoog in de lucht behoorlijk genaaid voelen om vlak voor mijn 100-jarig jubileum op aarde de pijp uit te gaan.

In de zoektocht naar Clara wordt duidelijk dat zij een bijzondere vrouw was. Nooit gehuwd geweest en geen kinderen, maar prima in staat om heel goed voor zichzelf te zorgen. Een carrière was in die tijd voor een vrouw niet gebruikelijk. Als je al een baan had en je stapte in het huwelijksbootje dan volgde doorgaans onmiddellijk ontslag. Wellicht de reden dat Clara het verdomde om zich in het echt te laten verbinden met welke vent dan ook. Clara Kamphuis dopte haar eigen boontjes wel. 

Wie was de mysterieuze soldaat van het geadopteerde graf?

Tijdens het zoeken naar de ontbrekende puzzelstukjes in De Erfgenaam blijkt dat Clara Kamphuis ooit een graf adopteerde van een Canadese soldaat. Waarom? Was het een vorm van naastenliefde of is het romantischer dan dat? Als de fantasie van Ruben Nicolai op hol slaat en hij roept ‘misschien is ze iemand tegengekomen, een soldaat, heeft ze die ondergedoken gehad en is ze verliefd geworden’, gaat ook mijn fantasie aan de haal. 

Waarom adopteerde Clara het graf van juist deze soldaat? Waren er heimelijke ontmoetingen geweest en hadden ze dampende seks tussen de brokstukken van het 42 keer gebombardeerde Hengelo? Of had ze eindelijk de liefde van haar leven gevonden en was ze wellicht bereid om haar carrière aan de wilgen te hangen om samen met de soldaat naar Canada te vertrekken? Ik zwijmel weg als ik denk aan een de eventuele romantiek die aan dit bijzondere verhaal kleeft. Helaas weet Ruben Nicolai het mysterie over Clara Kamphuis en haar soldaat niet te ontrafelen in aflevering 3 van De Erfgenaam en blijf ik onthutst achter met een heleboel onbeantwoorde vragen.

 De erfgenamen van Clara en Alexander zijn gevonden!

Gelukkig weet Ruben Nicolai wel de familie van Clara Kamphuis te vinden die zich erfgenaam mogen noemen. Een handjevol achterneven mag de ruim 11.000 euro die de 99-jarige dame achterliet verdelen. Een schijntje vergeleken bij de erfenis van Alexander Ginsburg waarvoor het team van De erfgenaam af moest reizen naar Zwitserland. Maar liefst een flinke 135.000 euro ligt al jaren op de plank te wachten en is de grootste nalatenschap ooit in het RTL4 programma.

Ook van Alexander Ginsburg worden er erfgenamen gevonden die binnenkort een lekker geldbedrag op hun rekening zien verschijnen, maar hoeveel dat er precies zijn blijft onduidelijk. Daar baal ik een beetje van. Ik kijk al ruim een uur op het puntje van mijn stoel naar een spannende speurtocht en als dan eindelijk het puntje bij paaltje komt weet ik nog niet hoe het afloopt. Behoorlijk onbevredigend. Enigszins gefrustreerd rond ik dit artikel over De Erfgenaam af en fantaseer nog even verder over Clara Kamphuis en haar mysterieuze Canadese soldaat.

Klik hier om naar alle artikelen te gaan over De Erfgenaam 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 3 van De Erfgenaam elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en ostreamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering uit 2023 over Clara Kamphuis en Alexander Ginsburg terug te kijken.

Beeld bron: De Erfgenaam / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 3 De Erfgenaam 2023