Ruben Nicolai maakt een werkloze zieke man heel erg gelukkig in De Erfgenaam

Deze week gaat presentator Ruben Nicolai in De Erfgenaam op zoek naar de nazaten van Scholten en Anna Maria White. Een bijzondere aflevering, want hij blijkt de erfgenaam van eerstgenoemde al ontmoet te hebben en de voor familie van Anna Maria leidt het spoor helemaal naar Los Angeles.

De onverwachte erfgenaam van Scholten

Erfgenaam onderzoeker Klaas Zondervan is ook in aflevering 4 de rechterhand van Ruben Nicolai. Ik vraag me oprecht af wanneer de stoïcijnse expert voor het laatst gelachen heeft. Je knapt er blijkbaar niet van op om de hele dag in saaie archieven wroeten. Als eerste duiken de onderzoeker en zijn hulpje in de zaak van Scholten en de uitkomst is op zijn zachtst gezegd opzienbarend. Herman van Gelder, een man met een indrukwekkende snor, wil graag weten welke erfgenaam zich eigenaar mag noemen van de oorkonde en het bijbehorende kruisje dat ooit bij zijn oma op zolder is gevonden.

Herman heeft zelf totaal geen connecties met de namen op het officiële papier en hoopt dat Ruben Nicolai de erfgenaam weet te vinden. Het is een lange zoektocht, want al gauw blijkt dat mensen het vroeger niet zo nauw namen met het uitkiezen van namen. Wellicht komt daar de uitdrukking ‘als het beestje maar een naampje heeft’ vandaan. Verbasterde namen en verwisselde straatnamen maken de speurtocht niet eenvoudig, maar leiden uiteindelijk naar… Herman van Gelder. Hij is dus weldegelijk een nazaat van W.A. Scholten en is blij verrast.

Ruben Nicolai stapt op het vliegtuig naar Los Angeles

Ook bij het zoeken naar de erfgenaam van Anna Maria White speelt het namen-debacle weer op. Een ware eyeopener voor mij, want ik besef dat het stamboomonderzoek van mijn familie daar weleens akelig op misgelopen kan zijn. Niet dat ik de behoefte heb om het onderzoek weer op te pakken, want voor je er erg in hebt kijk je net zo zuur als erfgenaamonderzoeker Klaas Zondervan.

mensrelatie_468x60_v1

Als Ruben Nicolai erachter komt dat hij moet afreizen naar Los Angeles om de erfgenaam van Anna Maria te kunnen vinden, donderen zijn tanden nog net niet uit zijn mond van het grijnzen. Het gaat om een erfenis van ruim 37.000 euro! Ruben kan niet wachten om daar iemand mee te verrassen en daarna trots over The Walk of Fame te huppelen. Als Nicolai op een dood spoor belandt in Hollywood besluit hij een privé-detective in te huren. Als je toch al in Amerika bent, dan maar all the way inburgeren.

Waarom dit de beste erfgenaam ooit is

Het blijkt een goede keuze te zijn geweest om hulp in te schakelen en de Amerikaanse Sherlock Holmes weet alle informatie te bemachtigen die noodzakelijk is. Ruben Nicolai loopt keurig gekleed met een aktentas in zijn hand door een achterstandswijk in Los Angeles om de erfgenaam te bezoeken. Hoe bedenk je het om met je haar strak in de gel en zo’n koffertje rond te struinen in die louche buurt? De naïviteit van Ruben is bijna komisch.

Een aantal buurtbewoners claimen geen mister White te kennen, terwijl het naambordje naast de deur toch echt iets heel anders zegt. Gelukkig meld Tyler White zich via whatsapp nadat Ruben Nicolai de rechtmatige erfgenaam diverse malen heeft gebeld. Een afspraak wordt gemaakt en ondanks dat de man niet in beeld wil verschijnen krijgt hij te horen dat er binnenkort 42.000 dollar op zijn bankrekening wordt bijgeschreven. Het geld had bij geen betere erfgenaam terecht kunnen komen dan bij de werkloze en zieke Tyler White. Stiekem ben ik heel blij dat de erfgenaam niet een rijke Hollywood Hill bewoner met drie pooierbakken voor de deur blijkt te zijn.

Klik hier om naar alle artikelen te gaan over De Erfgenaam 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 3 van De Erfgenaam in september en oktober van 2023 elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Anna Maria White, Tyler White, Scholten en Herman van Gelder terug te kijken.

Beeld bron: De Erfgenaam / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 3 de erfgenaam 2023