Brief aan: Jan de Hoop, jij bent de kruidenboter op mijn stokbrood

Brief aan

Lieve Jan,

Het ochtendnieuws zonder jou. Stokbruid zonder kruidenboter. Wijn zonder alcohol. Biefstuk zonder jus. Een park zonder bomen. Een zomerdag zonder zon. Een auto zonder stuurbekrachtiging. Het één kan wel zonder het ander, maar je wilt het niet. Je wil de combi. Natuurlijk kan je ook eiersalade op dat stokbroodje doen. Natuurlijk kan je zonder zon ook een prima zomerdag hebben, maar nogmaals je wilt gewoon én-én. Je zult begrijpen Jan, dat dit even moet indalen.

Time flies

Ik keek het ontbijtnieuws terwijl ik mijn kinderen voedde en kijk het tegenwoordig als ik mijn kleinkinderen van brandstof voorzie. Laatstgenoemde smeren chocopasta op hun neus en overschreeuwen je soms dat ze Paw Patrol willen zien, wat uiteraard niet gebeurt zolang Jan aan het woord is.

Drieëndertig jaar. Zo lang zijn we al een setje Jan. Time flies when you’re having fun. Drieëndertig jaar met jouw vertrouwde stem in de huiskamer. Eerlijkheid gebied me namelijk te zeggen dat ik niet iedere dag tijd had om er echt voor te gaan zitten. Soms was je er gewoon op de achtergrond om het laatste nieuws met me te delen.  

Bloopers

Behalve als een échte professional, sta je ook bekend om je heerlijke bloopers. Bloopers waar je meestal zelf het nog het hardst om moest lachen. Het gaf altijd net dat extra beetje sjeu. Mijn favoriet is die waar je per ongeluk je iPad onder de desk activeerde, door er met je voet op te trappen en je naamjingle te horen is.

De naamjingle uit je carrière als DJ bij de radio, die je blijkbaar nog wel eens terugluisterde. Je gezicht spreekt boekdelen, als je dat ding zo snel mogelijk probeert de studio uit te krijgen. Ja Jan, je hebt je stempel gedrukt op het ochtendnieuws en je vervanger krijgt er nog een harde dobber aan. 

Lage instap

Jeetje Jan, nooit meer de wekker op zo’n vreselijk, walgelijk, niet-te-doen tijdstip. Uit deze zin maak je vast wel op dat ik geen ochtendmens ben. Nooit meer tegelijk met je kippen op stok hoeven. Hoe fijn is dat! Naar Curaçao wanneer het jou uitkomt. Uren natafelen en uitbuiken van Coen zijn kookkunsten. En eerlijk is eerlijk, het is mooi geweest Jan. Niet voor ons, maar voor jou. Als je een nieuwe fiets nodig hebt met een lage instap, omdat je niet meer over de stang heen kan stappen dan wordt het hoog tijd om te gaan relaxen.

Appeltaart 

Kan je me één ding beloven Jan? Dat je er met een knaller uit gaat? Nog één keer op zijn Jans iets spraakmakends doen in de laatste uitzending? Dat zou ik zo geweldig vinden. Neem desnoods de kipjes mee ofzo, doe iets geks opdat we altijd met een grijns terugdenken aan jou!

Als ik je echt te erg ga missen, dan boek ik desnoods een plekje in jullie presentatie cursus. Koffietje, puntje ambachtelijke appeltaart en jij die mij de fijne kneepjes van het presenteren bijbrengt, of althans een poging doet daartoe want ik ben nogal halsstarrig. Klinkt als een tof wederzien Jan. Het ga je goed, geniet!

Liefs,

Sandy

Beeld bron: Still YouTube / Jan de Hoop

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support! 

Home » Televisie » Brief aan