Lichtgevende visjes in Boeren, Bijbels en Beauties

Boeren, Bijbels en Beauties 

Waar zijn de Boeren, Bijbels en Beauties gebleven? Dirk-Geert en Jeroen kon ik vandaag niet vinden in Spakenburg. Zij bleken de boot naar Texel gepakt te hebben. Ook Gretia en Jeanette waren er niet. Ze hadden moeders meegenomen voor een dagje shoppen in Amsterdam. Gezien hun kledingstijl hadden ze beter met elkaar de jungle in kunnen trekken om de vacht van een paar wilde dieren te stropen, maar dat mag tegenwoordig niet meer schijnt het. In de jungle van onze prachtige hoofdstad kwamen ze er gauw genoeg achter dat je daar al leeg loopt voor je ook maar een voet over de drempel van welke winkel dan ook hebt gezet. Twaalf euro voor twee uurtjes parkeren, daar moeten ze heel wat koppies voor kort knippen. 

Kunnen we Spakenburg dan helemaal overslaan vandaag? De gezellige ‘viswijven’ Kirsten en Natasja zijn immers ook met hun viskar de hort op. Maar Menno van zorgboerderij de Veldmuis saves zoals altijd the day. Er wordt bingo gespeeld en laat mijn hart daar nu nét heel snel van gaan kloppen. Soms kan ik gewoon niet wachten tot ik 67 ben. Mijn andere hobbies zijn namelijk klaverjassen en sjoelen én hoog op de bucketlist staat leren bridgen. We hebben dus meer dan genoeg aan Menno en zijn hulpboeren vandaag. Bingokaarten op een rijtje en afstrepen maar, in een razende rotvaart op de scootmobiel naar Spakenburg. 

Helemaal zen 

DG en zijn Jeroen mogen dan wel op vakantie zijn, de fles chloor is gewoon mee in de koffer. Je bent een ‘smetvrezende’ Spakenburger of je bent het niet. Ondanks dat, is DG nog nooit zo zen geweest als op deze vakantie. Dat komt ook omdat hij de boel thuis in meer dan goede handen heeft achtergelaten. Zuslief zorgt niet alleen voor de epileptische naaktkat (wie zou er geen kortsluiting in zijn hersenpan krijgen van die kledingcombi’s van het baasje), maar is ook gesommeerd om te gaan stofzuigen. Niet omdat Dirk dat vergeten was, nee daarvoor heb je nu eenmaal een zus gekregen van God dus (stof) zuigen nou zuster, het is geen praatpaal. Laat ik altijd gedacht hebben dat mensen hun kind van een broer of zus voorzien, omdat ze dan elkaar het leven zuur kunnen maken in plaats van de ouders. 

Na een plons in de vijver concludeert Dirk-Geert, al soppend tussen het kroost, dat hij en zijn geliefde zo wit zijn als lichtgevende kikkervisjes in een aardedonkere nacht. Het  lijkt warempel wel of ze die fles bleekmiddel over zichzelf hebben leeggegooid. Maar niets is minder waar. Het komt omdat alle kleur naar je karakter en naar je kleding is getrokken vriend. Het is geen eindeloze bron van carroteen en kurkuma waar je uit kan putten hè, moeder aarde is er ook wel eens klaar mee. 

Gelukkig hebben de mannen als snel een kerk gevonden waar Dirk-Geert zich kan uitleven met zijn ‘orgel-fetisj’. Jeroen kijkt een tikkeltje bedremmeld. Hij had zo gehoopt dat Dirk-Geert zich deze week alleen op zíjn klokkenspel zou uitleven en nu moet hij de aandacht toch weer delen. Hij steekt nog snel een kaarsje op en vraagt de Heer om een wonder. 

Je hebt luxe paarden en je hebt bakvissen 

Waar de rest van Spakenburg geniet van een welverdiende vakantie, blijven bakvisjes Kirsten en Natasja de gemeentekas gewoon spekken met hun zuurverdiende centen. Iemand moet immers opdraaien voor de kosten van de zomerbingo in Spakenburg. Alles leuk en aardig, maar Menno is te druk met een koeientweeling die uit de baarmoeder getrokken moet worden en de hulpboeren kunnen veel maar niet alles. Hulpboer Pieter is bijvoorbeeld helemaal klaar met het sjouwen van banken en scheldt Menno uit voor Dikke Penis. Ook van Youri moet Menno het vandaag niet hebben. Dat pilsje gaat hij maar lekker zelf pakken. Wel eerst die gore handen wassen Menno. Laat Dirk-Geert niet horen dat je het Spakenburgse bier hebt bezoedeld met het sap van een koeiendoos. Net moeder geworden of niet, het blijft goor.   

Wie dacht dat je er als visvrouw was met een visje frituren en een scholletje ontleden, komt van een koude kermis thuis. Kirsten en Natasja zijn viskot, bejaarden ontmoetingsplek en sociale dienst in één. Op Kirsten en Natasja kan je leunen. Zelfs als de longen vervuild moeten worden met een sigaret, dan doen ze dat zonder te morren. Zo hoort het meiden, take one for the team

Voor mij geen bingo in Boeren, Bijbels en Beauties

Ik deed fanatiek mee, maar ik had helaas geen bingo. De Spakenburgse cake gaat aan mijn grote gok voorbij, maar het is boer Pieter meer dan gegund. De euforie die deze man uitstraalt alsof hij de Champions League heeft gewonnen is goud waard. Voor mij geen zure verliezers stemming, maar heerlijk nagenieten van de helden van Boeren, Bijbels en Beauties.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boeren, Bijbels en Beauties te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je Boeren, Bijbels en Beauties gemist? Kijk dan de aflevering terug op Kijk of NLziet

Home » Televisie » aflevering 6 Boeren, Bijbels en Beauties