Better Than Ever: Richy Brown pissig op The Voice jurylid Anouk

Better Than Ever 2023

Mijn oog viel afgelopen week op een artikel van Rob Goossens met de kop ‘Waylon ziet Better Than Ever als de grote Willem Bijkerk-show’. Rob vindt dat Waylon bijzonder weinig oog heeft voor de kandidaten. Nou, volgens mij heeft de heer Bijkerk weinig oog voor wat dan ook en denkt hij dat het hele universum om hem draait. Misschien is zijn attitude wel onlosmakelijk verbonden met het feit dat Willem een enorm knappe kerel is met een dijk van een stem. In plaats van door het stof, de bagger én de stront te kruipen na zijn een misstap, geeft hij een verklaring die wederom om zichzelf draait. ‘Ik kreeg mijn ‘Willy’ niet meer omhoog en werd daar zo onzeker van’, aldus Waylon. Mag ik alsjeblieft een teiltje?

Richy rekende zich rijk

Gelukkig hebben we Martijn Krabbé nog die weer heerlijk op zijn plek zit in Better Than Ever en de gesprekken met de deelnemers wél diepgang weet te geven. Thank God ging het niet zo diep als de vorige aflevering, zodat ik ongestoord mijn zak chips leeg kon eten tot op de bodem. Na een aantal Better Than Ever deelnemers die ik zelfs niet eens vaag herkende, was daar Richy Brown. 

Richy deed ooit mee aan de eerste editie van X- Factor en eindigde als tweede. Hij kwam in contact met Gordon die hem vroeg voor LA The Voices. Inderdaad lieve lezers, dat was die mannengroep bestaande uit behoorlijk foute zangers. Ik kan er kort over zijn, je hield ervan of niet. Feit is wel dat ze avond aan avond in uitverkochte zalen stonden en meerdere gouden platen hebben verdiend. 

BAM, pak aan!

Toen er een einde kwam aan LA The Voices besloot Richy Brown als solo artiest verder te gaan. Dat bleek nog niet zo eenvoudig en toen hij dan ook werd benaderd voor The Voice Of Holland twijfelde Brown geen moment. Niet wetende dat hij daar een enorm mes in zijn rug gestoken zou krijgen door niemand minder dan Anouk die hem van alle deelnemers allesbehalve better than ever vondt.

’Met alle respect Richy’, begon Anouk haar commentaar als jurylid van The Voice of Holland. ‘Jij hebt al zoveel dingen gedaan en geprobeerd. Je bent 37 nu en gaat richting de 40. Als je al zoveel hebt gedaan, ook op een behoorlijk level, en het is nog altijd niet gebeurd…. Dan gaat het hem waarschijnlijk niet meer worden. Hoe goed je ook kan zingen.’

Tere zieltjes alert

Richy was des duivels dat zijn kwaliteiten in twijfel werden getrokken en haalde in de media hard uit naar Anouk en het hele team van TVOH. Ongelooflijk dom wat mij betreft. De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ was ofwel gecanceld of Richy Brown had de memo niet ontvangen.  Wat een bizar kinderachtig gedrag. Ik kan echt helemaal niets met zulke mensen. Sorry, dat klinkt misschien lomp, maar ik heb echt een hekel aan zulk gejank. 

Ik ben mij ervan bewust dat heel veel mensen het bloed van Anouk als jurylid van The Voice of Holland wel konden drinken, maar ik vond haar een verademing. Eindelijk eens iemand die geen blad voor haar mond nam. Dat gepamper altijd. Als je goed genoeg was geweest, dan had je inmiddels wel op de stip in de Arena gestaan? Dat Richy zanger is bij dinershows is toch potdorie geen schande? Je kan je brood verdienen met dat wat je leuk vindt om te doen. Stop met mekkeren man! 

Allemaal klaar

‘Ze wilden gewoon spraakmakende tv maken’, roept Richy Brown nog maar eens verbolgen uit tijdens Better Than Ever. Nee kwingkwanger, je bent een goede zanger maar gewoon geen ster! Pffff… al tikkend aan dit stukje zit ik mij nog steeds op te vreten. Ik houd niet zo van tere zieltjes. Recht je rug, kijk jezelf voldaan aan in de spiegel en door. Richy is klaar met dit ‘wereldje’, zo sluit hij af. Dat komt mooi uit, want wij ondertussen na deze aflevering van Better Than Ever ook met jou Richy Brown. Als voetnoot wil ik nog wel even opbiechten dat ik zijn vertolking van het nummer If you don’t know me by now werkelijk subliem vond. Weet iemand toevallig bij welke dinershow Richy optreedt?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Better Than Ever te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je het optreden van Richy Brown in aflevering 2 van Better Than Ever gemist en ben je benieuwd hoe het met de voormalig The Voice of Holland zanger gaat? Kijk dan seizoen 2 van Better Than Ever terug op NLziet.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Better Than Ever / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 2 Better Than Ever 2023