Henny Huisman wordt gedist door verkoper in Beter Laat Dan Nooit

Wat is het genieten om een avond door te brengen met de oude rotten van het televisievak. In het SBS6 programma Beter Laat Dan Nooit herleven vroegere tijden en toch voelt het zo vertrouwd als de dag van gisteren om Frits Barend, Edwin Rutten, Henny Huisman en Ad Visser weer op de buis te zien.

Met Henny Huisman valt niet te spotten

Het ultieme feelgood gevoel overbrengen op de kijker kun je wel overlaten aan de inmiddels op leeftijd zijnde tv-coryfeeën. Ze zijn geen spat veranderd. Estavana Polman neemt de taaie rakkers in het SBS6 programma Beter Laat Dan Nooit mee naar het Koninklijk Paleis in Seoel, maar eerst moet er speciale kleding gekocht worden voor de gelegenheid. 

‘Wat een leuk mannetje’, kirt Henny als hij de vrolijk lachende kledingverkoper ziet. Het lachen vergaat hem echter al gauw. De Koreaanse man wrijft gemoedelijk over de buik van Huisman en lacht zichzelf bijna een driedubbele hernia. Zodra de verkoper omdraait om een kledingstuk uit het rek te pakken sist Henny: ‘Magere lat.’ De winkelbediende wendt zich vervolgens tot Mister Soundmixshow, wrijft nogmaals over zijn buik en roept ‘your pens’ terwijl hij buldert van het lachen.

Ik ben blij dat ik niet het lijdend voorwerp ben in het pittoreske shopje in Seoel. Net als Henny Huisman ben ik tegenwoordig in XL formaat, alleen heeft bij mij de zwaartekracht de plompe massa een halve meter naar beneden getrokken. O wacht even, laat ik het wat zorgvuldiger uitleggen voordat jullie denken dat ik een ‘vetpoes’ heb. Wat Henny op zijn buik heeft verzameld in de loop der jaren, is bij mij per ongeluk op m’n achterwerk terechtgekomen. Shit, dat klinkt ook niet helemaal zoals ik het bedoel.

Koddig geklungel van Frits Barend, Edwin Rutten en Ad Visser in Beter Laat Dan Nooit

Laten we overgaan op een ander onderwerp voordat ik mezelf nog dieper in de nesten werk. Wat denken jullie van kikkerbillen met de kikker er nog aan? Gebraden kwakers zijn een echte delicatesse in Cambodja en worden verkocht in kleine marktkraampjes langs de zijkant van de autoweg. Het zien van de ontvelde kikkers met bruin gebakken billetjes inspireert Ad Visser om voor de camera van Beter Laat Dan Nooit het geluid van een kikvors te imiteren. Wellicht komt het door het warme weer, maar de voormalig Toppop presentator slaat met zijn ‘Pohhhk, pok, pohhhhk’ geluiden de plank finaal mis. Sinds wanneer klinken kikkers als kippen die een ei leggen? Ik snap er geen snars meer van.

Frits Barend en Edwin Rutten laten ook een klein steekje vallen in deze aflevering van Beter Laat Dan Nooit. Midden in een tempel zit een monnik in een oranje gewaad op een kussen op de grond. Edwin heeft de eer om een offerkist aan de monnik te schenken. Ome Willem doet keihard zijn best om dit zo soepel mogelijk te doen, maar verliest zijn evenwicht. Bijna ligt hij zelf als offer in de kist. Zo’n cool cadeau heeft die monnik vast nog nooit gehad.

Frits Barend is geïnspireerd door de sereniteit van de boeddhist en is zelfs een beetje jaloers. Zoveel rust zou hij ook wel willen. Maar nog voordat Frits een meter van de tempel verwijderd is, heeft hij zijn telefoon alweer in de aanslag. ‘Wat ben ik toch ook een stomkop’, roept hij uit. Tja, het is toch ook wat met die bejaarden en hun mobiele telefoons.

Dit tv-programma is een aanrader om te kijken

De vertrouwde koppen van de televisiehelden van vroeger vormen samen met hun klungeligheid het recept voor een prachtig programma. De opgeslagen voedselvoorraad in de buik van Henny Huisman, de mislukte imitatie van Ad Visser, het gebrek aan evenwicht en souplesse van Edwin Rutten, en niet te vergeten de telefoonverslaving van Frits Barend maken Beter Laat Dan Nooit heerlijk herkenbaar. 

Meer artikelen lezen over Beter Laat Dan Nooit.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt van Beter Laat Dan Nooit elke woensdag om 20:30 uur uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Frits Barend, Ad Visser, Henny Huisman, Edwin Rutten en reisleidster Estavana Polman terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Beter Laat Dan Nooit / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 Beter Laat Dan Nooit 2023