B&B Vol Liefde: Ik ga hier weg en wil je nog komkommer dan heb je pech

B&B Vol Liefde

Glunderend van trots verkondigde hij voor de camera dat “hij zelfs wat te eten mag pakken.” Ik zit hoofdschuddend voor de tv. “Dat is voorlopig het enige wat je mag pakken Alex”, zeg ik tegen de man die mij niet horen kan. Al stond ik fysiek naast hem, dan nog hoorde hij mij niet. Astrid stond immers in zijn telefoon als favoriet. Hij ziet zichzelf er wel wonen, daar in het Oostenrijkse land. Samen hand in hand in haar B&B Vol Liefde. 

Nietsvermoedend zat Alex ‘s avonds met zijn nieuwe mattie Jamjam voor de buis toen de Astrid hem kwam halen voor een onderonsje. Totaal onverwacht, als donderslag bij heldere hemel, werd hij gedumpt. Wie had dat ooit verwacht?

Daar ging hij dan, met zijn komkommers onder de arm, midden in de nacht. Als een verslagen dwergmarmot blies Alex de aftocht. Meelevend als ik ben vraag ik me toch af waar hij naar toe denkt te gaan zo laat op de avond. Op stel en sprong een vlucht naar Nederland regelen is nog niet zo makkelijk en zie maar eens een B&B te vinden waar je wél welkom bent. 

Vaarwel wrede B&B Vol Liefde

Mijn fantasie slaat op hol en ik zie Alex moederziel alleen voor een verlaten trekkershut zitten. Hevig snikkend dat zit hij op een steen te sippen om Astrid. Tot plotseling een verdwaalde geit opduikt. De geit troost hem en ze knabbelen samen aan een halve komkommer. Er bloeit iets op en ze leefden nog lang en gelukkig. Tja en mocht de geit ook schoon genoeg krijgen van de man, dan kan hij zich altijd nog opgeven voor een volgend televisieprogramma. Al zal het Lang Leve de Liefde* niet zijn, want die heeft Alex ook al gehad. *zie filmpje onderaan de pagina*

Ries stuitert vrolijk door

Hoe is het Richard vergaan in aflevering 3? Bloeit er al iets moois op tussen hem en Simone? Er lijkt wel iets van chemie te zijn, maar of het écht liefde is betwijfel ik. Een briefje van 10 euro vouw ik dubbel en doe ik in de grote pot die op de archiefkast staat. Op de redactie hebben we besloten niet langer geld in te zetten op voetbaluitslagen. Sinds afgelopen maandag wedden we op het liefdesleven van de kandidaten van B&B Vol Liefde. Niet helemaal politiek correct, dus doe maar alsof je van niks weet.

Simone met haar pittige kapsel heeft een cadeautje ontvangen van Richard. Hoewel ze de was verkeerd had opgehangen, heeft ze toch een presentje van de hyperactieve kokkelvisser gekregen. Één avondje samen doorzakken en nu al een matching kettinkje. Dat lijkt de goede kant op te gaan. En toch zegt mijn onderbuikgevoel dat dit hem niet gaat worden.

Richard is vrij dominant en Simone lijkt me ook geen tamme poes. Ik gok dat er een kortstondige romance zal ontstaan en ze elkaar daarna de tent uit vechten. Twee kapiteins op één kokkelvisboot gaat niet werken. Vroeg of laat zal er iemand overboord gegooid moeten worden.

Zijn naam is Martijn en zijn spiegelbeeld vindt hij fijn.

Een aangename verschijning met ogen zo blauw als de oceaan van een gemiddeld ‘bounty eiland’. Behoorlijk wat dames hebben zich aangemeld om met beach boy Martijn een beschuitje te eten. Zijn moeder is maar wat blij dat zij niet hoeft te kiezen uit al die meiden. Met zoveel aanbod valt het niet mee om de juiste er tussenuit te vissen.

Simone is de gelukkige voor de eerste date met Martijn. Hoewel ik het haar enorm gun, baal ik als een stekker van die naam omdat ik nu al kan voorzien dat het schrijven van de column lastiger wordt met twee Simones in het spel. Godzijdank lijken de vrouwen qua uiterlijk totaal niet op elkaar, dus dat scheelt. Mocht ik desondanks de twee door elkaar halen, trek dan gerust even aan mijn fietsbel.

De uit Hawaii afkomstige Simone schrok zit het apezuur toen ze na een reis van 29 uur uit de bus kwam en een wel heel verouderde versie van Martijn zag zitten. Mensen in datingadvertenties gebruiken wel vaker oude foto’s om zichzelf beter voor te doen, maar dit was wel heel extreem. Er viel een last van haar schouders toen Simone ontdekte dat de man die voor haar stond niet Martijn was, maar zijn pa. Zou ze er ook bij stil staan dat Martijn er over 40 jaar waarschijnlijk ook zo uit ziet?

Hans krijgt een tik op de vingers 

“Je bent best wel overweldigend en in gesprekken is er weinig ruimte voor mij om wat te zeggen”, lucht Hayriye haar hart. Hunkerende Hans vat het goed op en erkent dat zijn hormonen een klein beetje op hol geslagen waren. Ik applaudisseer voor de reactie van de brave man. Omgaan met kritiek…check. Dat kan hij. Nu nog zien of hij er ook daadwerkelijk wat mee doet.

Zou Desiree ook wat doen met de feedback die zij van Hayriye heeft ontvangen? Dat ze wat meer tranquilo moet doen. Ik moet het nog zien dat polderdiva Desiree rustig gaat doen en kan me er niks bij voorstellen. Alhoewel ze wel opvallend rustig was toen ze samen met Libera in de keuken stond om thee voor Hans te maken.

Oké Desiree had een blik in haar ogen waar menig seriemoordenaar jaloers op zou zijn, maar ze was redelijk stil. Hoe groot zou de kans zijn dat zij vannacht Libera met een uitgedroogde boterkoek de hersens inslaat? Dees duldt geen concurrentie in de strijd om het hart van Hans, dus het zou ook voor Hayriye nog best eens riskant kunnen worden…

Klik hier om naar alle berichten over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Beeld bron: Still Tv RTL4 

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van B&B Vol Liefde 2022 gemist en wil je de avonturen van Astrid in Oostenrijk, Hans in Italië, Hans in Frankrijk, Ted op Madeira, Richard in Portugal, Martijn in Portugal, Denise in Spanje en Natasja in Frankrijk volgen? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 B&B Vol Liefde