B&B Vol Liefde: De trouwe Sint Bernard die Astrid heeft gered

B&B Vol Liefde

‘Ik was eigenwijs en egoïstisch’, het is de eerste verstandige zin die we Italiaanse Hans in 35 afleveringen heb horen zeggen. Hij kon ook niet anders, Libera had hem zojuist ontmaskerd. ‘Sorry, je wilde toch een vrouw om verder mee te kunnen? Niet een vrouw om de B&B mee te runnen’ , zei de Italiaanse schoonheid streng. Het sprookje van de B&B Vol liefde van Hans kieperde als een kaartenhuis in elkaar en het enige wat overbleef was een B&B Vol Leugens.

Sommige mensen noemen het leugens, anderen noemen het verzwijgen en een enkele excuus-Truus noemt het ‘vergeten te vertellen’. Wat voor naam we het beestje ook geven, het is simpelweg iemand voor de gek houden. Een video oproep gericht aan alle vrijgezelle dames in Nederland waarbij je, je voordoet als iemand die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en oepserdepoeps helemaal vergeet te vermelden dat je ex nog in hetzelfde huis woont. Dagenlang met je dates praten over de liefde en je toekomst en heel erg per ongeluk vergeten te vertellen dat je B&B te koop staat. Foutje bedankt. Vervelend hoor om zo vergeetachtig zijn.

In mijn optiek zijn er maar twee mogelijkheden: Ofwel Hans heeft serieuze problemen met zijn geheugen en moet met spoed onderzocht worden door een neuroloog óf hij is een manipulatieve slang die een onschuldige vrouw erin probeert te luizen om zijn Bed and Breakfast droom te redden. Zou die slang uit het paradijs van Adam en Eva dan toch het eeuwige leven hebben? 

Ruwe bolster, blanke pit

Nee, dan kan je beter daten met Razende Richard Duck. Een hardwerkende B&B eigenaar die niks van een vrouw hebben wil, maar alleen zijn liefde wil geven. Kijk hoe die vent omgaat met zijn hondje Pip, dat zegt genoeg over hoe hij zijn vriendin zal behandelen. Eigenlijk is Richard ook net een Franse mini bulldog. Oké hij heeft een temperamentje en kletst de oren van je kop. Zijn kledingsmaak doet pijn aan je ogen en zijn haren zijn extreem allergisch voor shampoo, maar hij is wel eerlijk en recht door zee. Daar heb je toch veel meer aan dan een man als Hans die je luchtkastelen verkoopt of Tjerk met zijn hautaine gevlerk.

De lieve loebassen

Harmjan, de puppy van B&B Vol Liefde deelneemster Astrid doet mij vooral denken aan een Sint Bernardshond. Dit hondenras is tussen de 63 en 81 kilo zwaar en redt graag mensen in de bergen van Zwitserland en Oostenrijk. Ik zal de grap maar niet verder uitleggen. Mocht je het nu nog niet snappen, dan ben je duidelijk niet O.S.M. Het is toch een kwestie van een ander intelligentieniveau hè. Een andere afkomst zullen we maar zeggen.

Menno is meer een trouwe dwergteckel. Een doorzetter, vrolijk, aanhankelijk en dol op mensen. Al belt Natasja hem over een jaar, dan nog staat hij klaar. Toen ik hem in de laatste aflevering van B&B Vol Liefde zag staan met betraande oogjes, wilde ik niets liever dan hem achter zijn oren kriebelen en een soepbot geven om op te knabbelen.

De andere honden in het B&B Vol Liefde asiel 

Franse Hans is het beste te vergelijken met een vuilnisbakkenras. Een hitsig reutje dat flierefluitend door het leven trippelt. Godzijdank kwam paraveterinair Petra net op tijd om Hans te castreren voordat hij zichzelf in de nesten had gewerkt. Zijn hormonen zijn tot rust gekomen en hij is een brave huishond geworden die ‘s avonds aan de voeten van het vrouwtje ligt. 

Van koningspoedel Denise weten we nog steeds niet wie zij werkelijk is. Verstopt achter een masker van dikke lagen make-up is ze ten alle tijde paraat voor de show, maar houdt aan het eind van het liedje iedereen op afstand. Ik vind het jammer dat we haar niet beter hebben leren kennen, want ik heb zomaar het vermoeden dat de binnenkant veel leuker is dan de oppervlakkige buitenkant.

Het is op

En toen was mijn inspiratie verdwenen. Ik heb ruim een uur de honden encyclopedie doorgespit om te zoeken tot welk hondenras ons sniffertje Martijn hoort, maar ik kan niks vinden. De koek is op, de rek is eruit. Na 35 columns slap ouwehoeren over B&B Vol Liefde is mijn creatieve vat met flauwekul tot op de bodem leeg. Hoog tijd om even af te kicken van B&B Vol Liefde en na het weekend ga ik mijn tanden zetten in één van de vele andere tv-programma’s waar we bij Tv-Vrouw over schrijven.

Klik hier om naar alle berichten over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder.

Home » Televisie » aflevering 35 seizoen 2 B&B Vol Liefde