B&B Vol Liefde: Als angst je ergste vijand is…

B&B Vol Liefde 

Bijna… Het scheelde écht maar een haartje. Bijna kreeg ik medelijden met Astrid. Ik zag haar verdriet, de worsteling met zichzelf en vooral de intense angst, die ze als een molensteen om haar nek met zich meedraagt. Astrid is slaaf van haar angst en dat is heel triest. Een B&B Vol Liefde lijkt op dit moment geen haalbare kaart voor haar.

Toch beland ik aan het einde van de aflevering weer in mijn oude vertrouwde zure ‘columnist modus’. Aflevering 25 was een wildwaterbaan van emoties waar de kijkers doorheen werden gesleurd. Bijna gingen we kopje onder in het verdriet van Astrid. Ik hoop dat jullie het allen overleefd hebben en weer bij jullie positieven zijn gekomen zonder een legionellabesmetting te hebben opgelopen van het tranendal. Met water moet immers je oppassen met deze hete temperaturen, zei mijn oma altijd.

Is dit het einde?

Hoe ben ik genezen van mijn plotseling opkomende empathische gevoelens? Het was met name Astrid haar opmerking richting Ruud, waar ik een acute galaanval van kreeg. Ruud bood aan om te vertrekken en erkende zelf ook aandeel te hebben gehad in de sfeer die is ontstaan rondom het plagen van Astrid. Ruud was amper uitgesproken of ik pakte al in paniek mijn telefoon en belde hysterisch 112.

Een ernstige uitdroging met hallucinaties. Dat was het eerste waar ik aan dacht. Ik zag mijn leven voor mijn ogen voorbij vliegen. Het drong tot me door dat de kans op een wolkje in de hemel voor mij wel heel erg klein was na al mijn schrijfsels. De medewerker van de noodcentrale stelde mij direct gerust. Ik was die avond al de 1094e beller, die naar aanleiding van B&B Vol Liefde dacht te leiden aan waanbeelden. Ik ging dus niet dood. 

Stiekem was ik toch wel een beetje opgelucht. En verbaasd, dat ook. Wat een zelfreflectie van Ruud! Dat hij onbaatzuchtig aanbiedt te vertrekken om Astrid en Harmjan de ruimte geven hun problemen op te lossen, vind ik heel goed hem. Petje af! Nu heb ik geen pet, maar als ik er ééntje zou hebben dan zette ik hem af. Godzijdank wil ik geen pet en ben ik ook niet van plan om een pet te kopen, maar dat terzijde.

Is meedoen met B&B Vol Liefde wel zo verstandig voor Astrid? 

Wat mij vandaag voornamelijk irriteerde was de volgende opmerking van Astrid: ‘Op het moment dat er dingen aan de hand zijn tussen mij en Harmjan, dan ligt dat aan Harmjan.’ Wat zeg je?!? Twee mannen zijn bereid om te kijken naar hun eigen gedrag en nemen verantwoordelijkheid voor hun aandeel en jij legt volledig de schuld bij Harmjan. Sorry, maar daar zakt mijn broek van af.

Als ex-vrouw weet ik als geen ander dat je met veel emotionele schade na een scheiding achter kan blijven. Pijn zo intens, dat het je wegvreet als je niet oppast. Ook kan ik als moeder begrijpen dat je, je kinderen wilt beschermen. Logisch, je hebt die ‘woelige barensweeën’ doorstaan en tot overmaat van ramp is daarna je ontplofte egel scheef gehecht, waardoor je er down under uitziet als de kapotte ritssluiting van een versleten oude jas. Na zoveel moeite om dat jong op de wereld te zetten, wil je wel zuinig zijn op je koters.

Maar beschermt Astrid de kinderen door de houding die ze nu aanneemt? Is meedoen met B&B Vol Liefde en het herhaaldelijk aantrekken en afstoten van de heren niet minstens net zo schadelijk? Ik hoop dat Astrid na het zien van de aflevering tot inzicht komt dat ze hulp nodig heeft. Je hoeft je niet te schamen, als je zegt: ‘Ik kan het niet alleen.’

Even ontspannen 

Poehee, dit was wel een hele bevalling. We hebben ter afsluiting even wat afleiding nodig, vinden jullie ook niet? Bij gebrek aan frietkot bij de hand, denk ik dat het handig is als we overgaan op een wat luchtiger onderwerp. Wie van de B&B Vol Liefde deelnemers zullen we eens voor de ‘grasmaaitert’ werpen ter ontspanning? Ik wijs wel even een vrijwilliger aan: ‘Jan, kom maar naar boven en sla je slag!’  Jij bent de gelukkige vandaag.

‘De boodschappen date’ 

Jan is zo mega uitbundig, dat je er bijna ter plekke van in slaap valt. Een soort narcoleptica trigger voor mensen zonder narcolepsie (slaapziekte).  In de supermarkt geeft Natasja aan dat Jan mag ‘pakken wat hij wil.’ Het is maar goed dat Natas gekoppeld is aan Jan en niet aan Franse Hans, want dan waren de afleveringen alleen op adult channels te zien. Bourgondische Jan blijkt echter een  fake Bourgondiër, want ijs houdt ie niet zo van. Rode wijn heeft hij liever niet, oesters ook niet echt en marshmallows is hij niet zo dol op. Jan houdt wel van zijn telefoon. Zou hij met een Bourgondische levensstijl misschien bedoelen dat hij graag op zijn telefoon loert naar plaatjes van oesters? Wat denk jij? Laat het me weten op de socials.

Lieve lezers, ik hoop dat ik jullie, ondanks het zware onderwerp, toch nog een glimlach heb kunnen bezorgen vandaag. Tot morgen!

Klik hier om naar alle berichten over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van B&B Vol Liefde 2022 gemist en wil je de avonturen van Astrid in Oostenrijk, Hans in Italië, Hans in Frankrijk, Ted op Madeira, Richard in Portugal, Martijn in Portugal, Denise in Spanje en Natasja in Frankrijk volgen? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 25 seizoen 2 B&B Vol Liefde