Deze 6 pareltjes van televisieprogramma’s helpen jou de zomer van 2023 door  

Zomer betekent zonnige dagen, zwoele zomeravonden, zand tussen je tenen, luchtige jurkjes en een ongekend happy gevoel. Maar helaas ook klotsende oksels, in de file naar je vakantiebestemming, een pijnlijk rood geblakerde huid en heel veel herhalingen op televisie. Dit laatste hoeft echt geen probleem te zijn, want tussen de ‘pleur die aflevering nog een keer de ether in’ programma’s krijgen we in de zomer van 2023 ook vers kijkmateriaal.

B&B Vol Liefde

Zodra je dat laatste aangebrande stuk speklap van de BBQ verorberd hebt en je zilte strandkapsel hebt onderworpen aan een flinke dot conditioner onder de douche, ben je precies op tijd klaar om je zomerbillen op de bank te laten zakken voor een nieuwe aflevering van B&B Vol Liefde 2023. Het nieuwe seizoen is op 10 juli begonnen en de eerste astrale zweefmutsen zijn al gesignaleerd. De bonte verzameling aan bizarre deelnemers van B&B Vol Liefde in de zomer van 2023 staan garant voor heerlijke, verwonderlijke televisie. Eenmaal in de flow van de B&B eigenaren en hun dates ligt verslavingsgevaar op de loer. Ik heb je gewaarschuwd.

B&B Vol Liefde 2023 – elke werkdag op RTL4

Blablabla met Schaap

Actrice Elise Schaap gaat zich vanaf 27 juli 2023 onderdompelen in de dialecten die ons kikkerlandje rijk is. In het nieuwe zomerprogramma Blablabla met Schaap krijgt Elise hulp van BN’ers om zich onder andere het Volendamse, Twentse en Utrechtse accent aan te leren. Ik ben gek op Elise Schaap en haar typetjes zijn hilarisch, dus ik kan niet wachten om te zien of zij de lokale inwoners kan laten geloven dat zij uit hun streek komt. Bekende Nederlanders zoals Tineke Schouten, Simon Keizers en Leonie ter Braak helpen Elisa deze zomer van 2023 om het dialect onder de knie te krijgen. 

Blablabla met Schaap – vanaf 27 juli 2023 –  elke donderdag en vrijdag op RTL 4

De Slimste Mens

Presentator Philip Freriks en zijn altijd mopperende sidekick Maarten van Rossem gooien vanaf 31 juli 2023 hun zwembroek weer terug de kast in, want dan begint een nieuw seizoen van De Slimste Mens. Tijd om je weer te verkneukelen tijdens de kennisquiz over zoveel onnozelheid bij de kandidaten terwijl je zelf precies twee vragen goed had, maar ter verdediging kan aanvoeren dat jij deze zomer niet op die stoel in de studio van De Slimste Mens 2023 zit. Verbazing om die ene kandidaat die jou zo dom leek, maar eigenlijk heel slim blijkt te zijn en juist degene die je slim had ingeschat niet eens weet dat de meidengroep K3 uit drie zangeressen bestaat.

De Slimste Mens – seizoen 22 – vanaf 31 juli 2023  elke werkdag op NPO 1

We Zijn er Bijna

Heb je ook zo’n zin in een nieuw seizoen We Zijn er Bijna? Vanaf 15 augustus 2023 reizen we mee met de kampeerders en Martine van Os naar het Franse eiland Corsica en het Italiaanse eiland Sardinië. Hoewel het programma door de leeftijd van de deelnemers vooral geschikt lijkt te zijn voor de grijze krasloten onder ons, is niets minder waar. De eenvoud, het gekeuvel en de knullige situaties van We Zijn er Bijna 2023 in combinatie met het bezoeken van de mooiste plekjes maakt de serie voor alle leeftijden een genot om naar te kijken. 

We zijn er Bijna – seizoen 12 – vanaf dinsdag 15 augustus 2023 wekelijks op NPO1

Een Huis Vol

Voel je je helemaal opgebrand na zes weken zomervakantie met je 2 of 3 blagen van kinderen? Zou je ze met alle liefde vergeten op het overvolle strand om met de ramen open en luid zingend in je uppie terug te rijden naar huis? Check dan vanaf 28 augustus 2023 in bij seizoen 16 van het programma Een Huis Vol. Hoe houden de vier gezinnen in hemelsnaam zo’n enorme bubs koters in het gareel en hoe krijgen ze het voor elkaar om de boel draaiend te houden in het dagelijks leven met een huis vol?

Een Huis Vol – seizoen 16 -vanaf 28 augustus 2023  elke werkdag op NPO1

Expeditie Robinson

Een nieuw seizoen van Expeditie Robinson mag natuurlijk niet ontbreken in dit fijne lijstje zomerpareltjes. Het overlevingsprogramma waarin BN’ers strijden om de titel Robinson 2023 op een tropisch eiland is ieder jaar weer een genot. De bikkelharde en spannende wedstrijd tussen de deelnemers van Expeditie Robinson 2023 wil je niet missen deze zomer. Bondjes worden gesmeed en zijn soms op het gemene af. In de vorige seizoenen van het programma moest ik meer dan eens mijn sympathie voor de Bekende Nederlanders naar boven of naar beneden bijstellen. In de nazomer van 2023 wordt Expeditie Robinson presentatrice Nicolette Kluijver bijgestaan door Art Rooijakkers. Wie houdt er nu niet van Art? 

Expeditie Robinson – seizoen 18 – vanaf zaterdag 2 september 2023 wekelijks op RTL4

Groen licht voor bankhangen

Heb jij inmiddels een houten reet van die tuinstoelen die eigenlijk voor geen meter zitten, kun je de kop van je buurman over de schutting niet meer aanzien en verlang je intens terug naar je knusse kussentjes op de bank in de woonkamer? Geneer je dan vooral niet en begin aan de zoektocht naar die eeuwig vermiste afstandsbediening  Het is tijd om te genieten van je favoriete televisieprogramma’s. 

Klik hier om naar alle berichten over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Beeld bron: iStock

Home » Televisie » Kijktips Zomer 2023