We Zijn Er Bijna: Pech op de snelweg

We zijn er bijna 2022

We zijn tien jaar ouder geworden de afgelopen weken, omdat we zo ontzettend meegeleefd hebben met onze geliefde oudjes. Onze eigen kaas, piepers én frituurpan namen we mee op reis en onze harten braken voor Jan en Willy, om zoveel autopech. Onze heupjes werden los geschud voor de buis met muzikale Ineke. Zelfs de droge opmerkingen van Martine van Os kregen we op een goed moment weg als een oude beschuit met een dikke laag roomboter. Als er één ding is dat we geleerd hebben van de deelnemers van We Zijn Er Bijna, is dat het leven nog lang niet voorbij is als de kinderen het huis uit zijn en je, je werkende bestaan aan de wilgen hangt. Sterker nog, het leven begint bij 65. We moeten dus nog even volhouden mensen. Maar we komen er vanzelf. 

Afscheid nemen bestaat niet

De laatste aflevering van We zijn er bijna 2022 staat in het teken van afscheid nemen. De man van Anita vindt dat maar lastig en gaat daarom zelf alvast over het randje van het ravijn hangen. Je kan de pleister er maar beter meteen afrukken toch? Er wordt een kaarsje aangestoken voor tante Annie en Ger neemt gaat eruit met een vrolijke lezing over Oekraïne, om het vakantiegevoel nog wat langer vast te houden.

De zinderende finale van de jeu de boules competitie overstijgt de spanning van Oranje in ’88 en de opgeruimde Evalyne is tot tranen geroerd. De groep heeft namelijk een lied voor haar en haar man gemaakt en ze hebben er hard op geoefend. ‘Leef, alsof het je laatste dag is’ doet ze gelukkig al jaren. Ze eet iedere dag Gamba’s en er gaat nog steeds niet boven het inparkeren van Caravans.  En dan nog wel van een groep bejaarden die op de wachtlijst staat voor een staarbehandeling. Wat wil je nog meer? Carpe diem. 

Opbeurende woorden

Minder vrolijk nieuws voor Jan en Willy. Hun auto lijkt haar laatste rustplaats in Spanje te vinden. Willy stort in en ik pink een traantje met haar mee. Gelukkig kan ze rekenen op de troostende armen van Dea. Ook haar man Jan weet haar flink op te beuren. Ze vertoeven langs de snelweg in de bloedhitte, maar ze zitten wel onder de luifel en er zijn in ieder geval geen vliegen. Nee Jan, die hebben allemaal het loodje gelegd door de giftige dampen. Het glas van Jan is niet halfvol, het stroomt over van positiviteit. Waarschijnlijk zit er dus een lekker jenevertje door de inhoud.

Martine van Os is een heel ander verhaal. We kunnen inmiddels een scheurkalender vullen met haar onhandige uitspraken. Haar opmerking dat We Zijn Er Bijna deelnemers Jan en Willy de bonte avond nu nooit meer zullen halen, zorgt voor een nieuwe tranendal bij Willy die zichzelf net weer bij elkaar had geraapt. Top Martine, deze mag op de voorpagina.

Persoonlijke groei 

Als er iemand is die niet kan wachten tot ze weer thuis is, is het Ineke wel. Ze kan niet wachten om haar zoons, hun vrouwen en ‘wat erin groeit’ weer te zien. We gaan ervanuit dat ze hier doelt op de komst van kleinkinderen, maar op de één of andere manier klinkt het toch smerig. Na 26 dagen en 14 campings zit de reis erop. Wie anders dan Martine van Os merkt er fijntjes op dat er heus geen vriendschappen voor het leven zijn gesloten. Er zijn zelfs wat personen met een vliegenmepper bewerkt, maar gelukkig betreft het hier kleine zwarte vliegende poepliefhebbers en geen medereizigers. De gezelligheid had gelukkig de overhand. 

Met een leeg gevoel zet ik de televisie uit. We Zijn Er Bijna 2022 is voorbij. Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik kan niet wacht tot volgend seizoen. Ik heb behoefte aan een beetje nuchterheid en nostalgie, dus ik schenk een advocaatje in en troost me met een stukje uit het evangelie van Sjaak. ‘Aan alles komt een einde, zelfs aan het laatste stukje’. Kan deze man een standbeeld naast Johan in de Arena krijgen?

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / MAX

Klik hier om naar alle artikelen over het programma We zijn er Bijna te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je de laatste aflevering van We Zijn Er Bijna 2022 gemist? Kijk dan terug op NPO Plus of NLziet.

Home » Televisie » aflevering 6 We Zijn Er Bijna 2022