We Zijn Er Bijna: Een vat vol vitale bejaarden

We Zijn Er Bijna 2022

Ik moet nog even wennen aan het idee dat ik met mijn 36 lentes dolenthousiast en smachtend klaar zit voor het programma We Zijn Er Bijna 2022 op omroep Max. Ik ben nog niet in de overgang en mijn grijze haren hoef ik er nog niet met bosjes tegelijk uit te trekken, maar ik ben gek op sleurhutten, reizen en op oudjes. Dit kan dus bijna niet mis gaan. 

Dan is er ook nog de heer des huizes. Ooit, in een niet zo ver verleden, reisden we samen met een dreumes achterin de auto vier maanden de wereld over. De man is 42 en kan stiekem niet wachten tot hij met pensioen kan om niet voor 4 maar het liefst voor 400 maanden de wereld over te reizen. We zijn dan ook razend nieuwsgierig naar de ervaringen van de pensionado´s die hun geluk gaan beproeven in noord Spanje. Mobiel huis op de trekhaak en op naar San Vincente de la Barquera. 

Ze zijn er nog lang niet

Het is even heel hard werken om de namen van maar liefst 24 in Spanje rondreizende gepensioneerden in het koppie te krijgen. Even voel ik mijzelf bijna een dementerende bejaarde, maar we zijn een eind op weg. Het programma heet ´We zijn er bijna´  maar deze mensen zijn er  gelukkig nog lang niet. 

Waar ik me verwonder over zoveel vitaliteit en levenslust binnen het groepje bejaarden, sopt man naast me op de bank weg bij zoveel schitterende landschappen. Maar als ´meditatie Ineke´ a.k.a. ´MedIneke´ tegen een Gems begint aan te lullen alsof ze over de schutting met haar buurvrouw aan het ouwehoeren is, ziet hij ineens weer haarscherp welke gebreken ouderdom met zich meebrengt. De echtgenoot is plotsklaps weer volledig nuchter en besluit z´n teletijdmachine lekker tussen de mottenballen te laten verstoffen op zolder. Bedankt ´MedIneke´ voor alles is een plaats en tijd en ik ben blij dat ik mijn middle aged man weer terug heb. In ieder geval voorlopig. 

Lang leve de reisleiders van We zijn er bijna 2022

Ger en de Spaanse Evalyne zijn de reisleiders van de groep gepensioneerd levensgenieters. Twee mensen naar mijn hart die de groep door Spanje zullen loodsen de komende tijd. Een maaltijd zonder wijn is geen maaltijd en Evalyne kan zich niet voorstellen dat ze ooit een glas melk bij de lunch zal nuttigen. Ik ben het hier volledig mee eens. De enige personen op aarde die nog erger zijn dan mensen die boven de leeftijd van 12 nog melk nuttigen bij hun bammetjes zijn de ´karnemelkslurpers´. Daar ga je namelijk ook nog eens ontzettend vies van uit je gok geuren.

Een blauwe toet voor Martine van Os?

Nu de mediterende Johan en Ineke al vroeg vertrokken zijn om zich in een gondel boven een ravijn te begeve,  is het op de camping tijd voor een ander ritueel. Gerard en Ien beginnen hun dag met een heerlijk stukje radio in de moedertaal. Die kun je in Spanje natuurlijk niet ontvangen via de ether maar gelukkig is er tegenwoordig ´Bloe Toet´. 

Wie, als ze niet oppast, ook kan rekenen op een blauwe toet is presentatrice Martine van Os. Ze bemoeit zich samen met haar cameraclubje, maar al te graag met het aankoppelen van de caravans. Als echte stuurlui staan ze aan wal de boel te voorzien van redelijk nutteloos commentaar. Onderschat de agressieve oudjes niet Martine. Voor je het weet heb je een biefstuk nodig voor op de je blauwe oog. 

Gids Martoke

Als Martine van Os aan gids Martoke vraagt of ze in de kerk even kan bedelen om de sleutel van de kamer naar het orgel, omdat oud-docent Sjaak de sterren van de hemel zegt te kunnen spelen, heeft ze ook haar tegen zich in het harnas gejaagd. Martoke wil graag serieus genomen worden in het reiswereldje worden als gids. Ze moet al op pad met een stel losgeslagen grijze duiven en nu moet ze ook nog gênante verzoekjes verzoekjes gaan doen?!  Bij Sjaak kan ze in ieder geval niet meer stuk want schaamteloos of niet, hij mag los op het orgel. Erg subtiel is Martine ook nog niet zo. Na nog geen twee minuten rammen op de toetsen merkt Martine van Os op dat Sjaak deze bucketlist ervaring nu mooi kan afstrepen. Hij moet wel een beetje doorwerken met dat lijst. Je weet immers nooit hoe lang je nog hebt vriend. 

We zijn er bijna

Dit belooft een heerlijke reis te worden met een bont gezelschap aan mensen die we steeds beter leren kennen. Ondertussen genieten we van de schitterende landschappen en steden en dromen we stiekem alvast over de toekomst over pakweg 30 jaar. We zien onszelf al zitten tijdens de lunch in Spanje. Glaasje melk weggeflikkerd over de linkerschouder en glaasje wijn in de rechterhand. Uitkijkend over de Costa Verde en genietend van de Hollandse achtergrondmuziek van Gerard en Ien. Nog maar 11.000 nachtjes slapen. We zijn er bijna.

Beeld bron: © Alalena/MAX

Klik hier om naar alle artikelen over het programma We Zijn Er Bijna te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je We Zijn Er Bijna 2022 gemist kijk dan de aflevering terug via NLziet.

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 10 We Zijn Er Bij a