We Zijn Er Bijna: Hippe baardjes en lieve kaartjes 

We Zijn Er Bijna 2022

Het is een rustdag voor de pensionado’s van We Zijn Er Bijna. Desondanks is Miriam vroeg uit de veren. Terwijl de meeste van haar nieuwe grijze ‘trekvrienden’ nog op één oor liggen, ziet zij namelijk haar kans schoon om eens een onschuldig potje te flirten met gelegenheids-buurman Gerard. Die is er ook altijd vroeg uit. Gerard is de beroerdste niet en wil best een keer in haar richting met zijn ogen knipperen om een beetje extra sjeu aan de dag te geven. 

Dit broeierige begin belooft veel goeds en ook de rest van de aflevering hebben we over vertier niets te klagen. We krijgen van dichtbij een inkijkje in de wereld van vieze voetjes en condooms voor over de schedel. Ook mogen we weer meegenieten van de (on)smakelijke gerechten die de oudjes op hun eenpittertje hebben gefabriceerd.  Ik zeg knijper op de neus en flappen in de knuisten, we gaan samen met Martine van Os naar Marbella. 

Gilia gaat met haar tijd mee

Terwijl Rini lieve kaartjes aan haar kleinkinderen schrijft, die blagen beantwoorden immers haar appjes nooit, heeft Nelleke zo haar eigen sores deze ochtend. Haar man is namelijk bezig met het bijwerken van zijn baard en ze houdt dit met argusogen in de gaten. Hij heeft zijn vachtje er één keer helemaal afgeschoren en zijn witte wangen waren niet om aan te zien. Dat moet Nelleke dus koste wat kost voorkomen. Waar de halve camping in rep en roer is, gaat het hele tafereel aan Gilia totaal voorbij. Deze ‘hightechoma’ zit met haar neus in de e-reader en komt er pas uit als haar verhaal afgelopen is. Nog even geduld luitjes, We Zijn Er Bijna. 

Anita en haar man zitten het liefst 28 van de 30 dagen op het strand. Lekker met de voetjes in het zand van het uitzicht genieten. Echter komen ze in dit geval van een koude kermis thuis. Een ‘bijzondere’ rots met genitale wratten belemmert hen het zicht en nu vragen ze zich waarschijnlijk al de hele middag af of hun puberende kleinkinderen het wel veilig doen. Ze besluiten nu vast voor iedereen een familiepak condooms aan te schaffen. Hou je nog even in losgeslagen pubers. We Zijn Er Bijna en dan kunnen jullie helemaal los. 

De levenslessen van Sjaak

Sjaak heeft op zijn beurt geen last van stinkende rotspartijen met woekerende SOA’s. Hij is met Martine van Os vogeltjes aan het spotten. Sjaak weet werkelijk waar alles van de gevleugelde rakkers en is een genot om naar te kijken en te luisteren. Ik sla mijn yogales morgen over, want ik ben al helemaal zen. Hij neemt Martine van Os mee naar een bankje en deelt zijn ervaringen over de zin van het leven. Martine is echter meer geïnteresseerd in hoe de tor naast haar voet de beentjes strekt, maar wij hangen aan je lippen hoor Sjaak. Vreemde vogeltjes spotten in We Zijn Er Bijna

Onze vogelaar heeft geluk vandaag, want op excursie naar het Koningspad mogen alle We Zijn Er Bijna deelnemers zich verkleden als blauwe helmkasuaris. Dat de meest zeldzame vogel zich gewoon in hun midden bevindt realiseert Sjaak zich nog niet. Het betreft zelfbenoemde schijtlijster Wim. Hij poept bijna in zijn broek als hij over het ‘reelingkie’ van het Koningspad hangt en vraagt zich af waarom hij ook nog een condoom om zijn hoofd moet dragen. Als er dan iets beschermd moet worden, laat het dan zijn kleine zwemmers zijn in plaats van z’n kale knikker. Als Wim echt denkt dat het een voorbehoedsmiddel betreft wat hij op om zijn schedel draagt, is hij net zo naïef als de genitale rots en vraagt ik me af hoeveel niet-erkende nazaten van Wim er op deze aardbol rond banjeren. 

Sommige dingen veranderen nooit

Op de voedselmarkt in Malaga blijken de We Zijn Er Bijna deelnemers de oud Hollande tradities maar al te graag in ere te houden. Een beetje lekker ‘kijken, kijken, niet kopen’ kunnen we wel aan onze vrienden op leeftijd overlaten Er wordt uitgebreid geproefd van de olijfjes en de paëlla, maar de hand blijft gewoon op de knip. Het geld groeit ze immers niet op de rug. Nee, vanavond zitten we gewoon weer aan de nostalgische aardappelen met bietjes en een kledder mayo. Ja wat kan ik zeggen… Sommige dingen veranderen gelukkig nooit. 

Beeld bron: Still Tv NPO1/MAX

Klik hier om naar alle artikelen over het programma We Zijn Er Bijna te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb aflevering 4 van We Zijn Er Bijna 2022 gemist? Kijk dan terug naar Martine van Os en de pensionado’s op NLziet.

Home » Televisie » We Zijn er Bijna » aflevering 4 We Zijn Er Bijna 2022