De grijze duiven van We zijn er Bijna! vermaken zich opperbest

In aflevering 2 van We zijn er Bijna 2023 gaat de groep van acht caravans en twaalf campers verder van Calvi, waar een stadswandeling langs het strand naar de vijftiende eeuwse citadel in het oude havenstadje wordt gemaakt. Prachtige gebouwen en kerken worden bezocht. De wandeling van vijf kilometer moet ook weer terug naar de camping, dus de senioren hebben een pittige wandeling in de benen bij terugkomst op de camping. Hoe is het nu met We zijn er Bijna deelnemers Brenda en Renée, mijnheer Victor en de verliefde Niek en Joleen?

Victor doet zijn kostuum eindelijk uit in We zijn er Bijna!

Victor fietst zijn benen los op de hometrainer, maar gelukkig doet hij dit niet in zijn keurige kostuum met stropdas. Hij heeft daar toch maar speciale fietskleding voor aangeschaft. De andere deelnemers houden zich bezig met een was of een spelletje. Het is tijd om even rustig aan te doen, want morgen gaat de reis verder naar Sagone. Een rit van maar liefst 160 kilometer door de bergen.  En dat noemen ze dan vakantie.

Als Martine van Os de volgende dag samen met Bert en zijn vrouw Yvonne op berg Col de Vizzavoni staan, kunnen ze letterlijk en figuurlijk de wolken naast hen zien. Yvonne is al ruim 25 jaar directeur van een uitvaartonderneming. Sinds een aantal jaren gaat het echtpaar op lange kampeerreizen in groepsverband. Dit op aanraden van haar huisarts. Aangezien de tortelduifjes twee weken vakantie te weinig vinden, gaan ze lekker lang op pad. In die tijd wordt de uitvaartonderneming gerund door haar zoon en schoondochter. Een geruststellend gevoel, zo kan Yvonne ook echt van de vakantie genieten zonder aan het werk te denken.

De tent van Renée en multifunctionele camper van Brenda

Buurvrouwen Brenda en Renée reizen samen met de camper, maar slapen wel apart. Normaal gesproken vertoeven de meeste mensen van die leeftijd lekker in een hotel,  maar Renée vouwt zich liever in een tentje. Lekker ‘s morgens stram en stijf je lichaam weer uit elkaar zien te vouwen.  Het zal je hobby maar zijn. 

Brenda maakte vroeger met haar echtgenoot reizen door Europa met de camper. Na zijn overlijden heeft ze hem zelf in de camper naar de begraafplaats vervoerd. Wat een bijzondere manier om je geliefde naar zijn laatste rustplaats te brengen. Ik krijg er kippenvel van ontroering van. 

Ware liefde tussen deelnemers Niek en Joleen

Het meest verliefde stel van We zijn er Bijna zijn deelnemers Niek en Joleen. In onvervalst Rotterdams vertelt de dame dat ze elkaar 10 jaar geleden hebben leren kennen tijdens een partijtje golf. Wat klinkt een accent toch leuk als het naturel is. Niek woont in Breda en ging op het eerste moment dat hij Joleen zag, voor de bijl.  Hij wordt er zelfs een beetje emotioneel van terwijl hij dit vertelt.  Sentimentele doos als ik ben, heb ik ook meteen mijn ogen op sap. 

Er gebeurde deze aflevering niet bijster veel en ik wenste bijna dat er iemand van een rots of zou storten om nog een beetje leven in de brouwerij te krijgen. Al is het nog maar de vraag hoeveel leven er over is na een metershoge val naar beneden. Ach ja, de deelnemers zweven toch allemaal al tussen de 75 jaar en schijndood.

Klik hier om alle artikelen over We zijn er Bijna 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt We zijn er Bijna 2023 elke dinsdag om 21:20 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de avonturen van deelnemers Victor, Japik en Jelly, buurvrouwen Brenda en Renée en de andere senioren terug te kijken.

Beeld bron: © MAX

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 12 We zijn er Bijna 2023