Genieten van jolige senioren in nieuw seizoen van We zijn er Bijna!

In het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna kunnen we in de zomer van 2023 genieten van Martine van Os die met reisleiders Giesela en Gerard op pad gaat met een groep oudere mensen, waaronder voormalig deelnemers Japik en Jelly. De reis gaat in 33 dagen naar Corsica en Sardinië in het prachtige Italië. Het is heerlijk trage televisie, waarin we onze eigen toekomst kunnen zien. Tenminste, als je van kamperen houdt. Of ik zelf ook echt met zo’n groep zou meegaan, moet ik nog even bedenken. 

Kennismaken met een aantal deelnemers van We zijn er Bijna 2023

We leren We zijn er Bijna deelnemers Rien en Ytsje kennen die onder elkaar graag Fries spreken. Gelukkig wordt het programma ondertiteld, want anders is het moeilijk te volgen. Ytsje praat gewoon tegen iedereen Fries, of ze het verstaan of niet zal haar worst wezen. We zien ook Victor,  die in het verleden een paar keer is gevallen en daar behoorlijk beroerd uitkwam,  het leven vieren door elke dag in pak met stropdas gekleed te gaan.  Ik kan me een leukere manier bedenken om het leven te vieren bij 30. Om toch te bewegen neemt Victor de racefiets mee tijdens de We zijn er Bijna reis en fietst zonder vooruit te gaan alsof het een soort hometrainer is. 

Voor het onderhoud en klusjes heeft het productieteam deelnemer Koos meegenomen.  Hij heeft in zijn camper een complete werkplaats met materiaal om alle pech te kunnen verhelpen. Altijd makkelijk en de mobiele werkplaats schijnt het ook al een paar jaar te doen, dus met Koos komen we seizoen 12 zonder kleerscheuren door.  

Japik (je verzint het niet) en Jelly zijn al eerder mee geweest met het programma We zijn er Bijna. Dat was zo’n 10 jaar geleden. Japik is inmiddels 75 en Martine van Os denkt dat hij nog wel een tijdje mee zal gaan. Kan ze dat voor de zekerheid even schriftelijk in drievoud garanderen? Buurvrouwen Brenda en Renée gaan samen het avontuur aan. Ze zijn allebei weduwe en nu lekker samen op pad. Groot gelijk meiden, je kunt tenslotte nog lang genoeg achter de geraniums zitten verpieteren. Brenda heeft een eigen camper en buuf Renée rijdt vrolijk met haar mee, maar slaapt wel in een eigen tentje. Altijd handig, want je weet immers nooit of je nog een leuke senior mooiboy aan de haak slaat.

mensrelatie_320x100_v2

De reis door Italië

De groep verzamelt zich in Livorno waar de boot naar Corsica vertrekt. Deelnemers Hans en Nel staan bij de verkeerde ingang, dus die missen helaas de boot. Dat is ze gelukkig niet eerder overkomen, want ze zijn nog steeds erg happy met elkaar. Echte liefde bestaat dus toch.

In Biguglia wordt de groep vervolgens in een bus naar Bastia gebracht voor een rondrit in een treintje. Altijd heerlijk zo’n ritje in de stromende regen. Het is een van de 60 regendagen op Corsica. Ondanks het natte weer genieten de deelnemers van de prachtige omgeving en kliffen waar de bus langs rijdt . Je moet geen hoogtevrees hebben, want het is behoorlijk diep en er is geen vangrail. Tja, je moet wat om de vergrijzing tegen te gaan hè.  

Een heerlijk nieuw seizoen vol vermaak met senioren

Seizoen 12 van We zijn er Bijna wordt in ieder geval weer een prachtige reis door mooie gebieden waarbij de kijker kan genieten van het wel en wee van de deelnemers in 2023. De natuur is zo fantastisch om te zien dat ik alleen al daarvoor het programma blijf volgen. Maar stiekem ook om de deelnemers beter te leren kennen en erachter te komen of Victor het wel vol gaat houden in zijn kostuum als de temperatuur boven de 30 graden komt. Laten we hopen dat er een dokter bij de hand is. 

Klik hier om alle artikelen over We zijn er Bijna 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je We zijn er Bijna 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt We zijn er Bijna 2023 elke dinsdag om 21:20 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de avonturen van deelnemersRien, Ytsje, Koos, Victor, Japik, Jelly, Brenda, Renée, Hans, Nel en de andere senioren terug te kijken.

Beeld bron: Brenda en Renée | © Ruud Taal/MAX

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 12 We zijn er Bijna 2023