We Zijn Er Bijna: Blinken als een hondenkeutel in de maneschijn

We Zijn Er Bijna 2022

We maken ons weer op voor een ramvolle aflevering vol avonturen van de We Zijn Er Bijna deelnemers. Heb je de aflevering gemist of wil je nagenieten, lees dan vooral verder. In aflevering 5 wordt boeiend gedebatteerd over de beste manier om de was te laten drogen en er gaan verliefde blikken over en weer. We hebben een feest te vieren en brengen een bezoek aan een natuurcamping. Ik was even bang dat iedereen dan in zijn nakie moest, maar ik ben een leek in campingland. Dat blijkt namelijk een naturistencamping te heten. Ik veeg het zweet van mijn bovenlip en prijs me dolgelukkig dat deze vergissing nu naar boven drijft en niet de komende zomervakantie. Stel je voor dat je in je poedelenakie aankomt op een natuurcamping!Ieder zijn ding maar mijn ‘Eva kostuum’ wordt nog even bewaard voor onder de douche. 

Feest met de kandidaten

Ien en Gerard vieren hun 53e trouwdag en met wie kunnen ze dit beter vieren dan met hun de deelnemers van We Zijn Er Bijna 2022? Ien ging op haar 15e voor het eerst stappen met vriendinnen en toen brak haar klomp. De afgebroken hak was zo hoog dat ze onmogelijk nog naar huis kon zonder met haar hiel in een diep zwart gat te belanden. Gelukkig stond Gerard paraat met een stuk dubbelzijdige tape en één blik was genoeg. Ze zouden elkaar nooit meer laten gaan. En zo geschiedde. 

Dat ze elkaar af en toe de tent uitvechten zien ze als iets positiefs. Lekker ventileren die handel. Van wrijving komt glans. Ien vraagt zich nog wel hardop af hoe ze het in godsnaam al die tijd heeft volgehouden en vindt dat ze best een borrel verdiend heeft. Ze besluit de hele camping uit te nodigen voor een dansfestijn. Gerard en Ien dansen samen de sterren van de hemel en wederom verlang ik met vlinders in mijn buik naar mijn oude dag.

Genieten van het uitzicht

Jos heeft geen tijd voor zoetsappige praatjes en jolige dansjes, want hij is het helderblauwe stuwmeer aan het bestuderen. Hij heeft jaren lang in energiecentrales gewerkt en vindt het daarom machtig interessant. Martine van Os heeft een bijzonder talent voor het vernachelen van een mooi moment en laat dit ook vandaag niet na. Ze vraagt zich hardop af of Jos wel weet dat dit schitterende fenomeen er over een paar jaar niet meer is. ‘Klimaatverandering enzo…’ Hoe ging het spreekwoord ook alweer? Iets met spreken, zwijgen, zilver en goud?

Pottenbakken en geraniums tellen

Martine van Os weet haar goedbedoelde opmerkingen gemist kunnen worden bij een We Zijn Er Bijna Deelnemer en besluit af te taaien. Ze neemt Joke gezellig mee op een uitje. Dan heeft die vrouw ook even rust. Ton, de man van Joke is een lieverd, maar toch is ze er eigenlijk met open ogen en twee benen ingestonken zo’n 39 jaar geleden. Ton was destijds een rustige vent, maar ontpopte zich al snel tot een ware spraakwaterval waar dat stuwmeer van Jos jaloers op zou zijn. Nee, laat Joke maar lekker pottenbakken en geraniums tellen met Martine van Os. 

Martine heeft de meest suffe activiteiten ooit heeft uitgezocht voor het 2022 seizoen van We Zijn Er Bijna en daarmee wat mij betreft een kans gemist. Gelukkig deert het Joke totaal niet. Op die pot van klei kan ze zich heerlijk uitleven zonder dat hij de oren van haar kop lult. Ton vindt het op zijn beurt helemaal prima dat zijn vrouw voor zijn praatjes is gevlucht. Hij vermaakt zich uitstekend met de andere gasten en anders kletst hij gewoon lekker tegen zijn ouwe trouwe wagentje aan. 

Als een hondenkeutel in de maneschijn

Henk heeft helemaal geen tijd voor gebabbel met zijn vrouw Anja, want hij moet zijn schoenen poetsen tot ze blinken als een ‘hondenkeutel in de maneschijn’. Dat heeft hij op het schippersinternaat geleerd waar hij destijds ook zijn vrouw heeft ontmoet. Inmiddels is het stel al eeuwen samen, maar hij krijgt nog steeds vlinders in zijn buik als hij haar ziet. Glunderend doet hij in geuren en kleuren uit de doeken hoe Anja vroeger als een heuse zeerover hun schip de haven inloodste terwijl hij in de touwen hing. Is dit waargebeurd of is dit scenario stiekem een heimelijk verlangen Henk? We zullen het nooit weten. 

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / MAX

Klik hier om naar alle artikelen over het programma We Zijn Er Bijna te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 5 van We Zijn Er Bijna 2022 gemist? Kijk dan de avonturen van Martine van Os en de senioren terug op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 5 We Zijn Er Bijna 2022