The Interior Project VIPS: Welke VIP gaat thuis weer met de meubels schuiven?

The Interior Project VIPS – dinsdag 20:30 RTL4

Het ligt hoogstwaarschijnlijk aan mij, maar op de een of andere manier zijn de afleveringen van het RTL4 programma The Interior Project VIPS niet zo leuk als ik had gehoopt. Ik kan niet zeggen dat ik het vreselijk vind en met een ‘braaksel opvangbak’ op schoot naar de deelnemers zit te kijken, maar als ik de verslaglegging van The Interior Project VIPS niet in mijn schoenen had laten schuiven door die krengen van de Tv-Vrouw redactie… Dan had ik de uitknop van mijn televisie met zeer aangrenzende zekerheid ingedrukt.

Weer terug naar huis

Als het dan toch zo’n artikel wordt waarin ik geen blad voor de mond neem en lekker loop te zeiken, dan kan ik er net zo goed gelijk in knallen dat YouTuber Défano Holwijn het gebouw van The Interior Project VIPS heeft moeten verlaten. Geheel terecht, want hij mist een hoop inzicht als het om interieurstyling gaat. Nu ben ik echt geen interieur expert, maar op het moment dat Edson da Graça over de drempel thuis bij Défano stapte zag ik het meteen. De inrichting van Holwijn was netjes maar dodelijk saai. 

Dat is best bijzonder eigenlijk, want Défano Holwijn zelf is een sprankelende gozer. Hij is leuk gekleed, heeft een vlotte babbel en een dosis gezonde humor. Oftewel, allesbehalve saai. Het toont aan dat de inrichting van je crib niet per se een afspiegeling hoeft te zijn van je persoonlijkheid. Hoewel ik voorafgaand aan het programma nog nooit van de beste man had gehoord, ben ik in de afgelopen twee afleveringen een beetje van die gozer gaan houden. 

Jammer dat Défano Holwijn eruit ligt. Terwijl ik dit stukje tik begint langzaam het kwartje te vallen waarom het programma mij niet zo aanspreekt. Het zijn een paar van de BN’ers die zijn opgetrommeld als deelnemers van The Interior Project VIPS. Ik vind ‘iets van ze.’ Sommige VIPS doen wellicht mee omdat zij verder momenteel niet zo heel veel, dan wel niets, om handen hebben. Ik zal hier verder niet over uitweiden, want mijn karmapunten saldo is momenteel al laag genoeg.

Kantoren pimpen

Laten we het hebben over waar het programma werkelijk om draait. Het inrichten en de styling van diverse ruimtes en wie dat het beste doet. Eerlijk is eerlijk, de kantoorruimtes die vandaag onder handen genomen werden door de BN’ers zien er stuk voor stuk geweldig uit. Leco Zadelhoff, de gastjuryleden en interieurstylisten Sanne en Tommy zijn onder de indruk van het niveau.

Acht uur per dag je kunstje moeten doen in een kantoorgebouw kan behoorlijk geestdodend zijn. Als je dan toch het grootste gedeelte van je dag moet doorbrengen in een blokkendoos met computers, laat het dan alsjeblieft in dit gebouw zijn wat gepimpt is door de deelnemers van The Interior Project VIPS. Dat lijkt mij iets beter vertoeven dan in een doorsnee kantoor. Daar heb je het gevoel hebt dat het leven vooral urenlang overleven is.

Carrière switch

Van alle deelnemers is het Carolien Spoor die de jury met haar ontwerp het meest weet te overtuigen en zij wint aflevering 2 van The Interior Project VIPS. Desondanks is het juist Géza Weisz die en passant een baan krijgt aangeboden van gastjurylid Tommy. Mijn advies is om die baan met beide handen aan te grijpen Géza. Het interieurstylist vak past je goed. Go for it!

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van het RTL4 programma The Interior Project VIPS te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, welke zender en hoe laat je de afleveringen van The Interior Project VIPS kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van het programma The Interior Project VIPS elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de creaties van Ruth Jacott, Euvgenia Parakhina, Défano Holwijn, Shelly Sterk, Carolien Spoor en Géza Weisz terug te kijken.

Beeld bron: William Rutten

Home » Televisie » aflevering 1 The Interior Project VIPS 2023