Temptation Island: Pas op voor ziel uitzuigende, harten vernietigende types!

Temptation Island

Vorige week werden we omver geblazen door een stinkende vislucht van leugens. Deze keer verbaas ik me over iets heel anders. Annebel en René zijn hun avontuur op het eiland wankel ingegaan. We werden getuigen gemaakt van een ‘stresshaan’ en een vrouw die overgenomen leek te zijn door haar emoties. Temptation Island lijkt dit stel nader tot elkaar gebracht te hebben. Er is zelfs een huwelijksaanzoek uitgerold! How classy, op Nationale televisie… Maar ik moet toegeven dat zelfs ik, een persoon met een hart van steen, een brok in mijn keel had toen René op zijn gespierde knieën ging.

‘Formule Huwelijksaanzoek’

Wat is er gebeurd?

  • De playboy is uit René gehaald en hij heeft daarvoor geen exorcist hoeven te bezoeken.
  • Terwijl hij emotioneel verscheurd werd, begon hij Annebel elke dag meer te missen.
  • Hij werd met de dag banger haar kwijt te raken en besefte dat zij de ware is.

Hoe is deze omwenteling, in een relatief kort periode, tot stand gekomen?

Ik moest in een specifiek kamertje van mijn roze kwab aankloppen. Een kamertje wat over succesvolle liefdesrelaties gaat. Helaas heb ik daar zelf geen ervaring mee, dus werd ik op een bureaucratische manier doorverwezen. Toen kwam ik in mijn brein terecht bij de afdeling Psychologie. Ik ging na wat ik over aantrekking weet en herinnerde me het experiment wat Dutton en Aron ooit gesitueerd hadden en vergeleek het met de setting waarin Annebel en René verkeerden. René werd jaloers na de eerste beelden van Annebel gezien te hebben. Dat deed veel met hem. Hij vertelde ons dat hij banger werd om haar kwijt te raken. Hoe komt het dat zijn angst juist een goede raadgever was?

Bange mannen worden verliefd

In het experiment van Dutton en Aron werden er twee groepen mannen voor een brug neergezet. De ene brug was een easy piecy bruggetje waar je in een poep en een scheet overheen liep. Zo eentje die je in elke stad wel een paar keer tegenkomt. De andere brug was een gevaarlijkere brug waarvan je in een diep ravijn kon turen. Ook was de brug niet echt stabiel en schommelde hij heen en weer.

De mannen kregen de opdracht om over de brug heen te lopen. De ene groep moest over de milde brug lopen en de andere groep over de gevaarlijke. Bij beide bruggen stond er aan het eind een aantrekkelijke vrouw om een survey af te nemen. Na het invullen van het document, werd de mannen aangeboden om als ze thuis zijn contact met haar op te nemen. Wat bleek? Van de mannen op de milde brug belden er 2 van de 16 participanten op. Bij de gevaarlijke brug waren dat er 9 van de 18.

Ook is er een experiment gedaan met het ondervragen van mensen die op een eerste date naar een komische of een enge film zijn geweest. Er kwam naar voren dat de stelletjes die een man met een broodmes achter een hoofdrolspeler aan zagen rennen, eerder met elkaar een samenlevingscontract zouden ondertekenen.

Toestanden die angst bij ons doen opleven creëren hetzelfde stofje wat vrijkomt als we verliefd op iemand worden. Namelijk; oxytocine. Kortom wat hebben we vandaag geleerd? Dat we voortaan die zonnige dagjes op het strand met een potentiële huwelijkskandidaat maar overslaan. Als we een ring willen binnen harken, gaan we voor een donker verlaten kerkhof met de aanblik van de volle maan!

De duistere kant van Antonio

Toch voorspellen heftige emoties niet voor iedereen het einde waarop ze hopen. Cleo en Antonio hebben waarschijnlijk ook hun broek vol angst gescheten terwijl ze zich zo groot mogelijk probeerden te houden.

Vorige week nam ik aan dat Antonio geen sociopaat is. Tijdens deze aflevering vertoont hij aardig wat trekjes uit het cluster B van de DSM 5. Antonio vertelt ons dat hij ontzettende spijt van zijn acties heeft, maar vorige week na de seks met Fleur zei hij nergens spijt van te hebben. Waarschijnlijk waande hij zich toen in de illusie dat zijn mooie woorden alles wel zouden sussen.

Antonio heeft meerdere malen gelogen en maakt nu ook Fleur zwart tegenover Cleo. Hij verdraait de woorden van Cleo om ze tegen haar te gebruiken. Leeft zich geen seconde in haar in en gaat volledig over haar grenzen heen. In de auto respecteerde hij haar emoties niet, doordat hij maar door bleef praten toen zij aangaf dat ze schoon genoeg van zijn geleuter had.

In Nederland hing hij huilend aan haar deurbel en is hij volledig overtuigd dat hij dit zal repareren. Het is nog erger dan ik vorige week dacht. Cleo, door je van Antonio te distantiëren heb je een keuze gemaakt die totaal begrijpelijk is. En dat is je goed recht! Laten we allemaal heel goed oppassen voor ziel uitzuigende, harten vernietigende types als deze bloedzuiger.

Beeld bron: Tom Cornelissen

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

  • Sveva

    Sveva de Valk is een gepassioneerde schrijver, dichter en docent. Ze is onder meer afgestudeerd in de beeldende kunst. Werkzaam in Amsterdam momenteel bij Theater Frascati, Stichting Perdu en performer bij de maatschappelijk geëngageerde toneelgroep Strijders.