Temptation Island: De dunne lijn tussen liefde en haat

TEMPTATION ISLAND 

Waar een aantal stellen op dit prachtige eiland de rust en antwoorden vinden, beginnen sommige kandidaten deze aflevering van Temptation Island met een stevige kater.

Delen of verliezen

Ivo is al een aantal dagen (voor ons weken) onder een soort persoonlijke begeleiding van Esme ondergedompeld in een zoektocht naar zichzelf. Binnen Temptation Island heeft hij het gevoel dat hij voor tachtig procent zichzelf kan zijn. Thuis is dit percentage vele malen lager omdat hij een masker draagt om rekening te houden met Maris.

Wat velen onder ons zullen herkennen is dat als je meer jezelf probeert te zijn, een omgeving die oud gedrag gewend is verward zal raken. Door nieuwe keuzes te maken die dichter bij jezelf staan ontstaan er vrijheden, maar ook risico’s om mensen die je niet zo (willen) kennen te verliezen.

Ivo heeft een duidelijk doel, maar kampt met de pech dat de camera’s daar getuige van zijn. Maris geeft namelijk te kennen dat ze open staat voor ‘een avontuur’ met drie personen. Maar hoe zou ze nou ooit aan haar moeder moeten uitleggen dat er tijdens het Kerstdiner nog een extra persoon mee eet?

Als Maris later even apart genomen wordt om een filmpje te bekijken waarin ze uitgenodigd wordt om met z’n drieën op dreamdate te gaan, reageert ze als een soort Mark Rutte die geen behoefte heeft haar commentaar te delen.

Mijn vrouwtje

Wat bij mij een allergische reactie veroorzaakte was het moment wanneer Antonio zei dat hij ‘zijn vrouwtje’ mist. Vorige week viel het me ook op dat René zijn vriendin zijn ‘vrouwtje’ noemt. Toen heb ik het even door de vingers gezien, maar nu begint het me onder de huid te kruipen. Ik besef dat meer mannen dit doen. Dan neig ik er meestal naar om ze te vragen waarom ze iemand hun vrouwtje noemen terwijl ze niet getrouwd zijn. En waarom ze dat verkleinwoord er per se achter moeten proppen.Hetzelfde denk ik over vrouwen die hun partner hun ‘mannetje’ noemen. Maar dat hoor ik veel minder vaak. Dat zal wel weer met het patriarchaat te maken hebben.

Later in de aflevering deelt René het fantastische nieuws dat hij Annebel ten huwelijk wil gaan vragen. Dan mag hij haar eindelijk officieel zijn vrouw noemen. Maar alsjeblieft, René… zonder die verkleining!

De leugendetector van René

Tijdens een tafelgesprek worden Ivo vragen gesteld over polyamoreuze relaties. Nadat René ongemakkelijk begint te lachen, besluit hij het gesprek af te kappen door weg te lopen. De reden die hij zelf geeft is niet het feit dat hij een bekrompen geest heeft, hij heeft een speciale gave om door leugens heen te prikken en vertrouwt Ivo voor geen meter.  Aangezien ik hier zelf geen enkele aanwijzing voor zie en niet weet wat zich buiten de camera’s om afgespeeld heeft, wil ik even de leugendetector bij René aanbrengen. Die zegt dat René het een onvoorstelbare gedachte vindt dat Ivo twee vrouwTJES voor zichzelf wil.

Wij zijn in een Westerse samenleving geconditioneerd om het normaal te vinden dat een koppel uit twee personen bestaat. Het liefst nog heteroseksueel ook…. Stiekem dromen er velen, die vastzitten in dit plaatje, over flexibiliteit. Omdat dat ongemakkelijke consequenties met zich meebrengt blijft dat slechts een fantasie. De gelukszoeker die die fantasie tot een realiteit probeert om te buigen spoort niet!

Als het René echt niet zoveel deed, vond hij het niet de moeite waard om Esme op date mee te nemen en onderdeel te maken van een kruisverhoor. Wanneer iets ons enorm raakt, dan zit er vaak nog een laag in ons waar we niet makkelijk bij kunnen. Naar mijn mening zal het de moeite waard zijn als René deze blinde vlek eens onderzoekt.

Ik haat je en hou van je

Het begint me op te vallen dat een aantal gestreste koppels, zodra ze in blinde woede verkeren besluiten dat de relatie over is, later lijken te twijfelen als ze erop terug komen.  Whitney en Iris hebben elkaar zo kwaad gemaakt, dat ze beiden niet wisten of hun relatie nog te redden is. Ook Cleo is zo diep gekwetst dat ze tot de conclusie kwam dat ze zonder Antonio verder wil. Maar als er dan later weer naar gevraagd wordt geven ze allemaal toe hun partner toch te missen.Zou alle drama ervoor kunnen zorgen dat haat en verlangen samengroeien?

Het deed me opeens denken aan een ruzie die ik zelf een met ex partner had. Ik zou naar Berlijn gaan en was enorm opgelucht dat ik vijf dagen van hem af was. Op de eerste dag dat ik daar was vond ik hem nog een klootzak. Maar na een paar dagen begon mijn gemis te groeien en begon ik zijn goede kanten weer in te zien. Toen ik hem weer zag boden we allebei onze excuses aan en voelden we vlinders in onze buiken. Het was alsof we elkaar weer voor het eerst hadden ontmoet.  Tussen liefde en haat zit klaarblijkelijk toch een heel dun lijntje…

Beeld bron: Tom Cornelissen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Temptation Island te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 7 Temptation Island