Special Forces VIPS: Ferry Doedens steelt van instructeur Special Forces

Special Force VIPS

De ploeg van Special Forces VIPS dunt vandaag sneller uit dan mijn haardos na mijn tweede zwangerschap. En geloof me, daar bleef echt weinig van over. Dat Mariska van Kolck ermee kapt zagen we aankomen. ‘Dan hoeven ze niet meer voor die ouwe taart te zorgen’ zegt ze een tikkeltje onzeker. Maris, lieve schat geloof mij maar, voor een ouwe taart zie je er bijzonder appetijtelijk uit. En je bent nog super lief ook. De ‘mooiboys’ stonden in de rij om jouw tas te mogen sjouwen ouwe cougar. 

Dat zag ik ze bij Marianne Timmer dus mooi niet doen. Zij wordt eerder gemeden als de pest en Denzel Slager laat haar zelfs bijna verdrinken. Ergens snap ik het wel. Als iemand te pas en te onpas tegen iedereen loopt te roepen dat ze ‘hun bek moeten houden’, werkt dat op de een of andere manier niet helemaal mee aan de teamspirit. Dus Marianne, toontje lager gedurende de rest van het Special Forces VIPS traject of ik Timmer die waffel zelf wel even dicht.

Afzien

The Bachelorette Sylvia Geersen wordt voordat ze naar luilekkerland zal vertrekken nog even flink aangepakt door de instructeurs van Special Forces VIPS. Ondanks dat Sylvia zich nu ook tussen een stel bloedmooie kerels begeeft, denk ik dat de sfeer een stuk minder broeierig is. Straks komen in The Bachelorette al die mannen strijden om een kus van haar opgespoten lippen. 

Tenminste, ik hoop het voor Syl. Want behalve dat haar smakelijke buddy Mark Schaaf haar streng toespreekt, wat op zijn tijd natuurlijk best opwindend kan zijn, is de sfeer in de groep tot zwaar onder zeeniveau gekelderd. Dat kan natuurlijk te maken hebben met het feit dat men elkaar in een ijskoude moederpoel bijna moet laten verzuipen.. Maar dat is mijn suggestieve observatie.

Rechtsomkeert

Wie ook allesbehalve sfeer verhogend bezig is, is Special Forces VIPS deelnemer Ferry Doedens. Zelf denkt hij dat hij wel lekker in de groep ligt. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat de realiteit iets anders in elkaar steekt. Na een flinke jankpartij in het holst van de nacht, besluit Ferry dat het een goed idee is om het dievenpad op te gaan. 

Hij jat een boterham uit de auto van de instructeurs van Special Forces VIPS en peuzelt die heerlijk ‘uit het zicht van de camera’s op. Als een klein jongetje die voor het eerst tegen een boom piest, staat hij stiekem in een hoekje zijn buit weg te kanen. Goed, lang verhaal kort, Ferry Doedens has left the Special Forces VIPS building. 

Bedankt en tot ziens, lekker met Maris op het vliegtuig naar huis. Of kan je ook met de trein? Dan zou ik dat doen want die parachutesprong heeft jullie volgens mij al genoeg trauma’s opgeleverd.  Je mag dan twee keer in de finale van Expeditie Robinson hebben gestaan, voor een herhaling van Special Forces VIPS zou ik vriendelijk bedanken als ik Ferry Doedens was. Ieder zijn ding toch?

Maatje meer of minder?

Henk Grol is allang blij dat hij van zijn ‘buddy’ Ferry af is. Henk is een egoïst, al zegt hij het zelf. En hij zat er niet te wachten om zeikende zeurpieten als Ferry op sleeptouw te nemen. Dat hij nu tot vier keer toe dat pleuris ijswater in moet, neemt hij op de koop toe. Alles liever dan die huilebalk om zich heen. 

Tja, wat kunnen we zeggen? Met Henk als buddy heb je liever een maatje minder denk ik zo.  Het is waarschijnlijk maar goed dat Ferry Doedens al pleite was anders had Henk Grol hem ongetwijfeld in no time naar de bodem van het Special Forces VIPS toneel laten zinken. 

Drijven

Het is helder dat de sterke deelnemers aan de zwakke zijn gekoppeld door de leiding van de Special Forces VIPS. De enige bij wie ik me afvraag wie de sterkste van de twee is, zijn Denzel Slager en Marianne Timmer. Marianne mag dan wel heel onaardig doen, maar ze is zo sterk als een beer. Knappe Kaj Gorgels, Donny Roelvink en Mark Schaaf blijken niet alleen bloedheet te zijn, zelfs als ze onder een isolatiedeken op temperatuur moeten komen, ze blijken ook nog eens de ideale schoonzonen. Man, man, man… onweerstaanbaar, lief én leuk? Waar zit het addertje jongens? 

In het voorstukje van de volgende aflevering zag ik wel dat de tranen van de heren flink gaan vloeien, maar ook dat mag in deze tijd toch? Een man die lekker in touch is met zijn gevoelens, helemaal leuk. Nee hoor, het soppen op de bank is nog lang niet voorbij, dus pak die roeispanen erbij dames, want het is wegdrijven geblazen dankzij de deelnemers van de komende afleveringen van Special Forces VIPS.  

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Special Forces VIPS te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je het vertrek van Ferry Doedens en Mariska van Kolck in Special Forces Gemist? Kijk het nieuwe seizoen van Special Forces VIPS dan terug op Videoland.

Beeld bron: Shotbysud

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 2 special forces vips 2022