Rooijakkers over de Vloer: Jort Kelder trekt zijn eigen plan

Art Rooijakkers gaat in aflevering 3 van het RTL4 programma Rooijakkers over de Vloer 2023 op bezoek bij Jort Kelder, die deels in Amsterdam woont en deels op Terschelling. Art neemt de boot naar Terschelling en krijgt van hem een rondleiding op het prachtige eiland waar hij een villa midden in de duinen heeft. Als kind kwam Jort met zijn ouders en broers al vaak op Terschelling en is de liefde voor het eiland ontstaan.

Art Rooijakkers over de vloer bij Jort Kelder

Al snel wordt duidelijk in Rooijakkers over de Vloer dat Jort Kelder liever de vragen stelt dan dat hij ze moet beantwoorden. Om niet al te veel geconfronteerd te worden met ‘lastige’ vragen neemt hij Art het grootste gedeelte van de dag mee op sleeptouw over het eiland. Toch ontkomt hij niet aan vragen over zijn jeugd en privéleven. Die kakker moet natuurlijk niet denken dat hij die dans kan ontspringen. Op de vraag waar de privégesprekken met zijn goede vriend Mark Rutte over gaan is Jort echter onverbiddelijk: ‘Dat gaat je geen flikker aan!’

Grappig om te horen dat Kelder uit een doodnormaal gezin komt. Je verwacht eerder dat hij uit een nogal kakkineus milieu komt. Art probeert hem uit zijn tent te lokken door te vragen wanneer hij zichzelf dat kakkerige praten heeft aangeleerd. Volgens de kakker is het niet aangeleerd, maar heeft hij gewoon een hekel aan dialecten. Zeker als je met de stem op tv of radio te horen bent. Hele provincies vinden hem nu waarschijnlijk een nog grotere eikel dan ze hem al vonden, maar dat zal hem allemaal een rotzorg zijn. 

Jort Kelder is een einzelgänger

Jort Kelder vertelt in Rooijakkers over de Vloer dat hij een einzelgänger is. Hij is graag alleen en heeft geen behoefte aan continue mensen om zich heen. Op zich kan ik mij daar wel iets bij voorstellen. Vrienden zijn fijn en bij tijd en wijle heerlijk om op te zoeken, maar ook ik heb niet op dagelijkse basis behoefte aan volk om mij heen. Al vind ik alleen zijn in een iets minder stille omgeving dan de duinen waar de villa van de ‘Hoe heurt het?’ presentator staat wel aangenamer.

Nu Art Rooijakkers over de vloer is bij Jort Kelder op Terschelling, wil hij graag van hem weten of hij geen relatie mist. Laatstgenoemde vindt dat maar ‘burgerlijk gepruttel’, maar geeft wel eerlijk toe dat hij soms iemand mist om hoogte of dieptepunten mee te delen. Zo zie je maar weer, alleen is heerlijk als je het doorgaans best leuk hebt met jezelf, maar soms toch wel erg alleen. Na de woorden van Kelder besluit ik ter plekke dat ik toch best veel houd van mijn soms iets te veel aandachttrekkende vent. Tegen wie moet ik anders mekkeren dat ik geen zin heb in ‘volk om mij heen’?

Het zal hem een worst zijn

Jort Kelder is een man die niet makkelijk in een hokje is te plaatsen. Hij trekt gewoon lekker zijn eigen plan en heeft schijt aan wat een ander daarvan vindt. Je mag hem of je vindt hem een sukkel, het zal hem echt worst zijn. Kelder ziet eruit én praat als een kakker, blijkt een man van de natuur te zijn en zal op veel mensen overkomen als arrogant. Niemand echter die hem iets maakt als hij op het eiland in zijn bijzondere duinvilla over de duinen uitkijkt naar de zee. Alleen en tevree. 

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma Rooijakkers over de Vloer te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Rooijakkers over de Vloer 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 6 van Rooijakkers over de Vloer elke zondag om 21:05 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Jort Kelder op Terschelling terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Rooijakkers over de Vloer / seizoen 6 / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 6 Rooijakkers over de vloer 2023