Rooijakkers over de Vloer: De kracht van Frans en Mariska Bauer

Al in de aankondiging van aflevering 2 van Rooijakkers over de vloer 2023 zie ik dat Art op bezoek gaat bij Frans en Mariska Bauer en heb ik onmiddellijk zin in deze aflevering van seizoen 6. Wie kan zich de realityserie van De Bauers niet meer herinneren waar we zo’n twintig jaar geleden van smulden? We mogen na al die tijd weer even binnen gluren bij Frans en zijn gezin, want Art Rooijakkers neemt ons mee naar Fijnaart.

Art Rooijakkers over de vloer bij Frans en Mariska Bauer

Het eerste wat opvalt als Art Rooijakkers over de vloer komt bij de familie Bauer is hun mega moderne inrichting. Je verwacht het niet onmiddellijk bij dit stel en ik vermoed dan ook dat er wel een binnenhuisarchitect aan te pas is gekomen. Het is net of je een toonzaal van een dure meubelzaak binnenwandelt. 

Het maakt niet uit dat de inrichting wat clean aandoet, want waar Frans Bauer is, lijkt altijd de zon te schijnen. Alhoewel de zon tijdelijk even in donkere wolken veranderde toen Mariska Bauer vorig jaar getroffen werd door een herseninfarct. Terwijl zij in het ziekenhuis probeerde te herstellen van deze enorme klap, probeerde Frans en zijn vier zonen de boel thuis draaiende te houden. Een zware tijd, want we weten allemaal dat een vrouw en moeder iedereen kan vervangen, maar bijna niemand kan de moeder van een gezin vervangen. 

Mariska Bauer is een flapuit sinds herseninfarct

Net als haar echtgenoot Frans lijkt Mariska Bauer altijd goed gestemd, al weet zij in Rooijakkers over de Vloer te vertellen dat zij na haar infarct veranderd is van een ingetogen vrouw naar een flapuit. Ik vind het geweldig om te horen dat Mariska geen blad mee voor haar mond neemt, eerlijk is geworden en dat wat er in haar opkomt er ook gewoon uitgooit. De aanleiding van deze gedragsverandering mag dan zwaar k*t zijn, maar dit is toch een positieve ontwikkeling. Gooi het er maar uit maar meid, die kerel en zoons van jou kunnen wel wat tegengas gebruiken.

Frans Bauer op het podium

Maar liefst 51 keer wist Frans Bauer Ahoy vol te krijgen. Tegenwoordig treedt hij vooral op in de wat kleinere theaters, omdat hij het fijn vindt dichter bij zijn fans te kunnen zijn vertelt hij als Rooijakkers bij hem over de vloer is.  Dit typeert voor mij Frans Bauer. Ik houd niet van zijn muziek, maar ik hou van zijn persoonlijkheid. Wat je ziet is wat je krijgt bij Frans. 

Wellicht is mijn vertrouwen in hem mijn blinde vlek. Laat ik het zo zeggen, mocht de naam Frans Bauer onverhoopt toch eens negatief naar voren komen bij een juice kanaal, dan rijd ik hoogstpersoonlijk naar Fijnaart en krijgt Frans een omgekeerde haartransplantatie. Oftewel, ik trek één voor één iedere geïmplanteerde haar weer uit zijn kop.

Geluidsman John op bezoek bij de Bauers

Dat Frans Bauer een vat vol emoties is weten we allemaal, maar wordt weer eens goed aangestipt als Art Rooijakkers de voormalige geluidsman van Frans over de vloer bij de familie Bauer haalt. We krijgen een stukje televisie te zien dat niet zou misstaan in een videoclip voor een long lost friends nummer. Frans schiet onmiddellijk vol als hij John in zijn armen sluit. 

Het oprechte emotionele moment laat zien dat vrolijke Frans een jankerd pur sang is en aangezien ik dat herken, zit ik te genieten. Frans licht toe dat het vooral de herinneringen zijn aan een onbevangen tijd die hem zo emotioneren. Ook dat herken ik, ooit kom je op een leeftijd dat je soms zo terug kan verlangen naar onbevangenheid. 

Het leven gooit citroenen naar ons en het is zaak dat we die ontwijken of je maakt er net als Frans Bauer limonade van. 

Klik hier om naar alle artikelen over Art Rooijakkers over de Vloer te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Rooijakkers over de Vloer 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 6 van Rooijakkers over de Vloer elke zondag om 21:05 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Rooijakkers over de Vloer / seizoen 6 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 6 Rooijakkers over de Vloer 2023