Million Dollar Island: Hoppa gelijk een mes in je rug

Million Dollar Island

Na vorige week een bloedverziekend saaie aflevering van Million Dollar Island te hebben uitgezeten en urenlang naar mijn toetsenbord te hebben gestaard, dacht ik; zak maar in de blubber met die kolere column. Gelukkig waren ‘De Million Dollar Island Goden’ deze week in een beter humeur en trakteerden de kijkers op een meer boeiende aflevering. Ondanks dat het knip- en plakwerk van de montageknul nog steeds om te janken was, kwam in deze aflevering gelukkig weer een beetje spanning. 

Verhuizing

Einzelgänger Robin kreeg wel erg natte voeten op het strand en besloot eieren voor zijn geld te kiezen. Tijd om te verkassen naar het dorp. Met handen vol voedsel, twee machetes en een blik tomatenpuree onder de arm, kuierde hij naar de dorpelingen. Robuuste Robin had daar duidelijk goed over nagedacht, want wie kan nou een charmante man mét tomatenpuree weigeren?

Het plan verliep echter iets anders dan gepland. Vlak nadat de dorpelingen met hun nieuwe inwoner hadden afgesproken om die avond lekker pasta met saus te smikkelen, was het tijd om naar het roulettespel te gaan. Nietsvermoedend liep onze ‘voormalig einzelgänger’ met zijn nieuwe vriendjes en vriendinnetjes mee naar de arena. 

Vuil spel

Robert-Jan en Dok mochten in de arena slachtoffers kiezen voor het gruwelijke ‘Winnen of Opzouten’ spel. Die lieve schattige, tikje nerdy Dok besloot het nieuwe vriendje van de groep gelijk op te offeren. Wie had dat ooit verwacht? Dat de gedachte aan tomatenpuree de meest hebzuchtige kant van ons lieve Dokje bloot zou leggen! Of zat Robert-Jan hier soms achter? 

Voor het spel werden twee teams gevormd. Team Robin met Gilles, Karin en Remy en Team Yvon met Devon, Lieve en Toon. Het spel was natuurlijk super spannend! Joh, de spanning was bijna niet te doen, poehee. Vergeet de sensationele spellen van Expeditie Robinson, want dit is pas écht entertainment van de hoogste plank. In Million Dollar Island kan je, je polsbandjes + deelname kwijt raken door een potje ‘Scrabble’ voor beginners! Ik weet, heel heftig… 

Zal ik je tot in detail vertellen hoe het spel is gegaan? Natuurlijk doe ik jou dat niet aan. Het enige wat belangrijk is om te weten, is dat Team Robin heeft gewonnen en Yvon, Devon, Lieve en Toon het eiland hebben moeten verlaten. Hoe zuur is het om na 38 dagen ontberingen, het eiland te moeten verlaten vanwege een woordspel.

Robin leeft!

Robin had dolksteek in zijn rug overleefd. Als ik Robin was geweest, dan was ik stampvoetend terug naar het kamp gelopen en had dat blik tomatenpuree direct aan mijn lippen gezet en in één keer leeggelurkt. Dat soort matennaaiers gun je toch zeker geen pasta met tomatensaus! En de rest van de voedselvoorraad had ik gelijk begraven a la ‘The Good Place methode’.

Tranen met tuiten

Na de Arena gebeurde iets bijzonders. De anders zo stoïcijnse Robert-Jan, je weet wel die rijke gast met 340.000 euro aan zijn polsen, zat er helemaal doorheen. Zo erg zelfs, dat hij zich in zijn tent verschool en plat op zijn buik huilie huilie lag te doen en tante Corrie hem moest troosten. De reden van het verdriet? Het gedwongen vertrek van Yvon en Lieve.

Je vraagt je misschien af waarom de alinea hierboven niet wat meer medeleven bevat. Vind ik het dan niet zielig dat RJ zo verdrietig is? Natuurlijk, hartstikke zielig. Maar zullen we even niet vergeten dat bovenstaande meneer halve kampen heeft uitgeroeid zonder ook maar een greintje van emotie? 

Indringers

Lang tijd om te treuren is er niet, want er is volk op komst. De overgebleven resten van ‘The A-Team’ en ‘Kamp 18’ stappen het dorp binnen. Niet om een kopje ‘Corrie koffie’ van het pas geopende establishment ‘Beauty & Beans’ te nuttigen, maar om het dorp te confisqueren. Zo subtiel als Robin en de leden van ‘The Good Place’ hun intrek deden in het dorp, zo lomp en onbehouwen kwamen de Dennis, Olaf en personeel het dorp plat walsen.

Bij een hoop dorpelingen zorgde dit voor onvrede, behalve bij Demi. Onze blonde schone zat onderuitgezakt het gedrag van het gefuseerde ‘A Team’ en ‘Kamp 18’ te bestuderen. Zichtbaar genietend aanschouwde ze de groepsdynamiek. Het enige wat nog miste was een koud glas bier in haar hand en een XXL bak popcorn. You go girl!

Beeld bron: Talpa / MaxMore Photography

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 11 Million Dollar Island