Million Dollar Island: ‘Macaroni criminelen’ gaan er met de winst vandoor

Million Dollar Island

Daar staan ze op een rij, negen gespannen koppies met het nodige zweet erbij. Trillend van de zenuwen proberen de kandidaten de wiebeltafel in balans te houden zonder zelf mentaal uit balans te schieten. Zo dichtbij is de finale van Million Dollar Island, nog een paar blokjes op de toren en dan…BAM….is alles verloren. De blokken op de grond, met hun dromen in scherven ernaast. 

Voor twee kandidaten beslist het lot anders. Demi en Remy staat er wat opgelaten bij als ze hun eilandgenoten, die zojuist de halve finale hebben verloren, beteuterd zien kijken. Wat een dubbel gevoel moet dat zijn! Dolblij met je finaleplaats, maar ook de teleurstelling zien van de mensen die hebben verloren. Mensen waarmee je de afgelopen maanden een band hebt gebouwd.

De finale

Demi, een impulsief, stronteigenwijs meisje met een hart van goud. Twee maanden lang stuiterde ze met haar aanstekelijke vrolijkheid over het eiland van Million Dollar Island. Tussen het lachen en lief doen door, roofde ze de koolhydraten onder de neus van haar mede-eilandbewoners vandaan. Niemand had in de gaten dat het liefste meisje van de klas onder het zand stiekem een groothandel voorraad aan levensmiddelen had verstopt. 

Heeft Demi geen geweten en voelt ze zich dan niet schuldig over alles wat ze heeft uitgevreten? Blijkbaar wel, want tijdens de finale stelt ze zich bescheiden op en besluit met een buit van 40.000 euro genoegen te nemen. Tenminste dat maak ik mezelf wijs, als ze met haar felblauwe ogen onschuldig de camera in kijkt. De waarheid is dat de finalisten hun polsbandjes konden verzilveren door kistjes te openen en er in één kist een bom zat waarmee ze alle winst boven de 10.000 euro zouden verspelen. Is Demi een engeltje of een ‘bangepoepert’? Wie zal het zeggen? Een ondeugend bengeltje is ze in ieder geval zeker. 

De winst van Million Dollar Island deelt deze blonde bliksem met ome Duo, de studiefinanciering die vele studenten het leven zuur maakt. Ook haar echte familieleden komen niks tekort, die mogen lekker samen met haar leuke dingen gaan doen zodra Talpa het geld heeft gestort. Lieve Demi, geniet van de winst en mocht het geld op zijn, dan is er vast bij Appie Heijn wel een vacature als ‘professioneel hamsteraar’ beschikbaar.

Dagobert-Jan

“Nee dank je, ik hoef geen taart”, zegt Robert-Jan resoluut. Alle visite in de kamer valt stil. Het is al de zoveelste verjaardag sinds die ene dag. De dag waarop hij had had gezworen nooit en te nimmer meer een hap taart te eten.

Inmiddels is taart een verboden woord in Delft en omstreken, om over kersen nog maar niet te spreken. Bij de supermarkt om de hoek zijn alle potten kersen bedekt met een zwarte doek. 

“Een groot bedrag is de kers op de taart, pak je de bom dan heb je er heel zure slagroom bij”, zei Robert-Jan ooit met een lach, maar ja dat was nog voor die klote finale dag. Sorry R-J ik zal je niet langer dissen, want het is al zuur genoeg dat je 110.000 euro moet missen. 

Zoals je zelf zegt; “De dromen blijven bestaan, het duurt nu alleen wat langer.” Als je net zo vastberaden bent in je droom waarmaken als dat je in het Million Dollar Island spel was, dan gaat het helemaal goedkomen met die droom van jou.

Remy, aka Smikkel

Met maar liefst 120.000 euro en een prachtige ervaring rijker verlaat Remy het eiland. Voorlopig niet meer smikkelen van zilte zee macaroni en een paar uitgedroogde kokosnoten, maar genieten van het luxe leven. 

Het avontuur begon voor Remy helaas niet helemaal zoals hij voor ogen had. In 2020 heeft deze mooiboy een zwaar motorongeluk gehad met een rugoperatie en intensief revalidatietraject als gevolg. Als je dan net denkt alles achter je te hebben gelaten en een nieuw avontuur te beginnen, is het bijzonder lullig als de hechtingen in je rug ineens beginnen te ontsteken. Zeker als je dat ontdekt terwijl je al onderweg bent naar Million Dollar Island.

Remy, chapeau voor je doorzettingsvermogen! Een hele prestatie! Aangezien jij nu rijk bent, en ik slechts een arme sloeber, zal ik je medeplichtigheid aan criminele activiteiten met Demi door de vingers zien. De ontstekingswaarden in je bloed zullen waarschijnlijk reden genoeg zijn om ontoerekeningsvatbaar verklaard te worden, mocht één van de kandidaten je ooit willen aanklagen voor macaroni diefstal.

Beeld bron: foto Demy en foto Remy Talpa / MaxMore Photography, foto macaroni Pixabay

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 15 Million Dollar Island