Million Dollar Island: Gaat het een beetje Gilles?

Million Dollar Island

Met nog maar 21 eilandbewoners op Million Dollar Island gaan we ineens als ‘Speedy Gonzalez’ door de laatste voorraad kandidaten heen. ‘Holy fuckeroni’ wat gaat dat snel. Je zou bijna denken dat er een orkaan op het eiland dreigt af te komen en het spel daarom wat sneller afgerond moet worden.

Wat de reden voor haastige spoed van de programmamakers ook is, voor Gilles is het te hopen dat hij snel weer voet op het vasteland mag zetten. Wat ziet die jongen er slecht uit. Ik heb nooit in zombies geloofd, maar na het zien van kleurloze Gilles in de arena begin ik toch enigszins te twijfelen. Die arme knul ziet eruit alsof hij al minstens 3 weken dood is en elk moment in staat van ontbinding uit elkaar kan sodemieteren. 

Is dit wel zo’n goed idee?

Hoe verantwoord is het nog om mensen als Gilles in het spel te laten? Na 42 dagen van het eilandleven te hebben ‘genoten’, is er slechts een schim over van de kandidaten die zich hebben aangemeld. Is geld het écht waard om je gezondheid zo op het spel te zetten? Wat zijn de lange termijn gevolgen van 6 weken ondervoeding? En krijgen de kandidaten begeleiding na hun terugkeer in Nederland? Een hoop vragen waarvan ik hoop dat het brein achter Million Dollar Island goed over nagedacht heeft.

Gestruikeld over een paar stenen

Voor Noémia, Ryeau en Anissa zit het avontuur erop. De droom om met flink wat poen het eiland te verlaten en in ons koude kikkerlandje te baden in luxe, is als een zeepbel uit elkaar gespat. Geen dagdroom, maar dag droom. Je zal maar in het vliegtuig zitten met de wetenschap dat je aan je vrienden en familie moet vertellen dat je uit het spel ligt, omdat je een ‘mislukte stenenstapelaar’ bent. Hoe is het mogelijk dat 3 zulke sterke vrouwen op zo’n lullige manier Million Dollar Island moeten verlaten?

Domper

Als de dames amper op de boot zitten, vrolijkt onze grote vriend Dennis de boel alweer op. Spoiler; als je in een dip zit, bel dan vooral niet Dennis. Word je niet blij van…  Dennis: “Erg hè, dat jullie net afscheid hebben moeten nemen van Noémia, Ryeau en Anissa? Goed nieuws, overmorgen smijten we nog 9 van jullie vriendjes en vriendinnetjes van het eiland af…muahaha hahaha (duivels lachje).”

Heeft Dennis dit letterlijk gezegd? Nee, maar zo keek hij wel uit zijn ogen. Vast ook een zombie, net als Gilles. Laten we hopen dat het niet besmettelijk is en straks alle overgebleven eilandbewoners, met een doodse blik in hun ogen, over het eiland dwalen op zoek naar het laatste restje hersens van hun voorgangers.

Nog één keer

Voor het zover is genieten de kandidaten nog van een laatste avondmaal en wordt er gezongen rond het kampvuur. Nog één laatste keer gezellig samen zijn voordat de pleuris uitbreekt op Million Dollar Island. Schep die schelp nog maar een keer goed vol met pasta met tomatensaus en laten we met zijn allen bidden dat de tomatensaus van vriendelijke reus Robin daadwerkelijk tomatensaus is… en niet de overblijfselen van Noémia, Ryeau en Anissa.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 13 Million Dollar Island