Kinderen Kopen Een Huis: Is het slim om je kinderen een huis te laten kopen?

Thor en Joska hebben een zogeheten samengesteld gezin. Beide hebben ze twee kinderen uit een eerdere relatie en ze willen graag gaan samenwonen. In seizoen 2 van het SBS6 tv-programma Kinderen Kopen een Huis geven ze hun voltallige kroost mee aan presentator Jan Versteeg en makelaar Geert Klaver om op huizenjacht te gaan, aangezien het Thor en Joska zelf nog niet is gelukt om aan alle vier de kinderen hun wensen te voldoen

De kinderen van Thor en Joska kopen een huis

Ik probeer mij voor te stellen wat er vooraf is gegaan aan het moment dat Thor en Joska besloten om zich op te geven voor seizoen 2 van het SBS6 tv-programma Kinderen Kopen een Huis. In gedachten zie ik het gekibbel aan de keukentafel voor me. Thor en Joska die na de zoveelste strijd om de locatie, grootte van de tuin en slaapkamers gefrustreerd uitroepen: ‘Joh als jullie het allemaal zo goed weten, dan gaan jullie toch lekker zelf een huis kopen!’ Het lijkt mij ook behoorlijk lastig om aan alle wensen te voldoen, omdat de leeftijden van de kinderen behoorlijk uiteen lopen. Ik ben benieuwd of het Bjorn (20), Anka (15), Simon (9) en Charlie (7) gaat lukken om het eens te worden over een nieuwe woning.

De keuzes die ik mocht maken in mijn jeugd kwamen niet veel verder dan paprika of naturel chips. Meer smaken waren er toentertijd nog niet, dus van keuzestress kon je nauwelijks spreken. Als mijn ouders een heel goede bui hadden mocht ik nog kiezen of we naar het Duinrell of naar Madurodam gingen, maar dan had je het wel zo’n beetje gehad met kiezen. Ik acht de kans ook buitengewoon klein dat ik ooit mijn koters een huis voor mij had laten kopen. Eerlijkheidshalve moet ik daar wel bij vertellen dat ik rare kinderen heb. Niet van het soort dat de meest logische keuzes maakt zeg maar. Net als hun moeder trouwens, maar dat geheel terzijde. 

Makelaar Geert Klaver en Jan Versteegh op pad met de kinderen

Nu heb ik echt niet onder een steen geleefd de afgelopen jaren en ik weet dat de huizenprijzen hoog zijn, maar toch schrik ik mij werkelijk weer de pleuris als ik in seizoen 2 Kinderen Kopen een Huis zie wat een woning überhaupt moet kosten vandaag de dag. Vier á vijf ton voor een doorsnee rijtjeshuis is toch compleet van de pot gerukt? Makelaar Geert Klaver, die dezelfde kapper lijkt te hebben als Boris Johnson, heeft drie woningen gevonden die hij met Jan Versteegh en de kinderen gaat bezichtigen. 

Drie keer is scheepsrecht, want het derde huis wordt door alle kinderen als favoriet bestempeld. Al kun je de 19-jarige Simon niet echt serieus nemen, want die riep bij alle huizen: ‘Oh wow, deze wil ik!’ Make up your mind Simon, naturel of paprika?! Makelaar Geert, die trouwens ook wel wat weg heeft van Jan de Bouvrie, onderhandeld met de makelaar van de verkopende partij en ze geven een klap op de prijs van 457.000 euro. Als je het snel zegt, is het niks. 

Waarom het superslim is om je kinderen een huis te laten kopen

Joska en Thor zijn content met de keuze van hun kroost en terwijl ik toe kijk hoe ze verheugd door hun nieuwe stulpje heen paraderen wordt mij ineens duidelijk waarom je, je kinderen een huis zou laten kopen. Bij iedere vorm van gemekker die gerelateerd kan worden aan de woning kunnen Thor en Joska vanaf nu zeggen: ‘Tja, niet zeuren, jullie hebben het zelf uitgezocht.’ Gemopper over een eind fietsen naar school? Tja, eigen schuld, dikke bult. Dat leuke bureautje dat niet op je kamer past? Had je maar beter over na moeten denken. De buurt waar niets te beleven valt? Ja joh, het was jouw keuze. 

Als slag bij heldere hemel transformeren Thor en Joska voor mij, van een wat maf stel – want je laat je kinderen toch geen huis kopen – in een super geraffineerd stel. Als Joska het vlak voor de verhuizing het ook nog voor elkaar weet te krijgen om haar been te breken zodat ze niets kan doen vanuit haar rolstoel, weet ik het zeker. Die vrouw is de slimmigheid voorbij. 

Klik hier om naar alle artikelen over het SBS6 programma Kinderen Kopen Een Huis te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Kinderen Kopen Een Huis op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 2 van Kinderen Kopen Een Huis elke woensdag om 20:28 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: (c) Wessel de Groot

Home » Televisie » Kinderen Kopen Een Huis: Is het slim om je kinderen een huis te laten kopen?